styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

Już część 32 ... :)

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed
Kasiaczek231-08.01.2010, córka 55cm, waga 3350 - Wejherowo
MagdulaIngula - 05.01.2010, Inga 58cm, waga 4140 - Wejherowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

Dejwi musisz byc silna dla Małej,wszystko bedzie dobrze-My tu wszystkie trzymamy kciuki z naszymi dziecmi,a juz Niko to tak sciska piąstki,że az je całe do buziaczka pcha!!!!
Ada,no wszystkiego naj..naj ...najlepszego dla czteromiesięcznego Kawalera:)poczekaj,zanim sie obejrzysz juz bedzie dziewczyny na obiad przyprowadzał,hehehe.
Maly spi na dworze,z diety nici-NIE MAM SILNEJ WOLI!!!!Własnie robie chinskie,a jutro Bolo sobie zażyczył gołąbki i co mam nawet nie sprobować???o nie....,

badania ok
wirus nie jest aktywny

ale nas nie puszcza bo Marta chudnie KUR... dziewczyny mam dosc
myslalm ze dam rade ale juz nie daje

bylam pewna ze jutro wyjdziemy

Aduś, wszystkiego najlepszego dla Mikiego z okazji 4 miesiąca :)
U nas kupki są 3-4 dziennie i również już twarde, ale to chyba naturalne bo koleżanek dzieci również mają już takie kupki :)

Magda, dziękuję w imieniu synka :)

u mnie dziś noc też kiepściutka...mały mi się budził co godzinę, co 2 max. Wcale nie był głodny, bo coś tam pociamkał, ale potem sam odsuwał smoczek od buźki. wogóle taki marudzący jest jak nie on, więc podejrzewam 2 rzeczy: 1 oczywiście ząbek, bo łapki pcha i ślina ciurkiem leci, poza tym wydają mi się takie lekko opuchnięte te dziąsełka, 2 problem z kupką. dziś takiego zbitego bobka zrobił, w dziwnych kolorach na dodatek, troche marchewki było widać i taka ciemna była, chyba po kaszce malinowej.
Kasia, czy u Ciebie kaszki też tak wpływają na kupki?

Czesc:) To i ja sie przywitam w nowym watku:). Jakos tak ostatnio mam malo czasu na czytanie i piasnie-mam nadzieje, ze nie przegapie ewentualnego spotkania:):)

Jejku, dopiero co bylysmy w ciazy a tu juz zeby, nianie ect.... Jak ten czas leci...:(
U nas wszystko ok- Filip coraz bardziej odpuszcza miesnie, ostatnio zaczal mocno sponac brzuch-wlasnie jak do siadania:)!! Hmmm straszny silacz z niego jest:) Do buzki tez juz od jakiegos czasu pcha wszystko co sie da:) Udalo mi sie go ostatnio przekonac do gryzaczka:)

Kasia-masz racje-zupka jarzynowa zamiast marchewki-z uporeem maniaka pakowalam w Filipa marchewke a on pluje i pluje:(. I prezz to wsyztsko ciagle mleko i herbatka...

Dziewczyny-jakie kaszki i kiedy i ile podajecie???
Jakas srednia mama ze mnie bo myslalam, ze na kaszke to jeszcze za wczesnie...

pozdarwiamy!

image

Kasia,ja wiem ze ludzie mogą sie wkurzac na quasy,dlatego jezdze tylko po lesie i do sklepu jechalam polna droga,a tam nie ma domow tylko szałerek tych żuli i jeden wyskoczył z tym kamieniem,pewnie nawalony...
Dejwi,jezdze w kasku obowiazkowo:)
Ludzia wszystko przeszkadza,najlepiej zamknac sie w domu i nie wychodzic.Poza tym quadem sie nie jezdzi po ulicy.bo mega szybko sie klocki hamulcowe scieraja i co chwile trzeba wymieniac,a tanie nie sa,wiec ja tylko po lasach smigam,a w ogole co to za przyjemnosc po ulicy jezdzic,auto mam od tego,hehehe.

Niko dzis pał do 7.15...juz mi go tak brakowalo,ze sie o 4.30 obudzilam:)a on lulkał i lulkał..
Zaraz jade do Pruszcza na spacer i laktator do reklamacji oddac,bo nie A Kasia,spacerówa V4 Cameleon superłatwa w montarzu,oparcie sie łatwo reguluje.No i ja bralam tak spacerówe na rok góra,bo jak znam siebie to bede chciala zmienic,no i cena ok 1040zł:)to mnie przekonało:)

Marta a Franiowi gdzie zabek wyskakuje dół czy góra? bo u nas cos przeswituje białego ale u góry po lewej stronie hmm ciekawe i tez dzis noc niespokojna czeste budzenie i niewiadomo co by sie chcialo a to smok a to cyc i tak wkolko,cos te nasze dzidzie przechodza.
a na zabki wcale nie wczesnie moga sie pojawiac na tym etapie,wczesna pora owszem ale to tak jak z innymi rzeczami niektore dzieci siadaja jak maja juz pol roku a inne dopiero jak maja 8-9mies :)))
witaj curly u ciebie faktycznie z trojeczka pewnie krucho z czasem podziwiam jak sobie radzisz!!!! zreszta Kasia tez mamusia ze hej, super z was mamy :)))

kasandra ja też dziś zauważyłam taką małą plamkę, ale tak z boku. Więc u nas to chyba nie ząbek.
Kasiu ja jednak zdecyduję się chyba na osobę młodszą. Dziś mam pierwsze spotkanie. Zobaczymy...
Dejwi trzymamy kciuki za dobre wyniki.
Miłego dnia!

Ada najlepsze zyczenia dla Michałka.

Widzę, że teraz to się posypią zębole:)

Ola, jestem, jestem:) Melduję się!
Tylko często przy tej mojej trójeczce czasu mi nie starcza na pianie - przeważnie podoczytuję, ale już nie zdążę nic napisać:)

dziewczyny małej na dole pokazała się mała biała plamka na diolnym dziąśle czy to może być ząbek ?na razie dotykam ale nic nie czuje bo jest równe z dziąsłem

Dejwi, trzymamy tak mocno jak się da :)

A z karteczką - super pomysł.

hej laski

napisalam kartke i przykleilam do plytek w lazience ... brrrrrrrr

wyniki moze dzis bedą ... 3mcie kciuki :)

Ola kask se kup ... :)

buziaki

Kasandra, u mnie Ami też marudna, ale tylko w nocy :/ W dzień humor dopisuje, śpi ładnie, ale noc to tragedia...Może to faktycznie czas zębów

Dejwi, weź się zaczaj na tą Panią i wytłumacz jej "delikatnie" co się robi ze swoimi rzeczami i to na dodatek takimi... Ja nie wiem, czy ta kobieta w domu też tak robi, wrrrr ludzie są obrzydliwi.
Masz już jakieś wieści odnośnie wyniku ? Czy coś wiadomo już ?

Ola, starsi ludzie tak reagują na quady. Mnie nie raz wkurzało jak małolaci motorynkami pod blokiem szarżowali, a mam pewnie troszkę mniej lat niż ten Pan ;) ale fakt, rzucanie kamieniami jest nie na miejscu :/

Ciekawe czy będziesz zadowolona z tego coneco, bo mi się one wizualnie bardzo podobają, ale naczytałam się opinii różnych i zrezygnowałam, a chciałam głęboki wózek kupić właśnie coneco :)

Idę lulkać dziewczyny, nie wiem jaka noc mnie dzisiaj czeka :)

A ja dziewczyny dzisiaj mega szok Kaśka jak wstała o 9 rano nie spała prawie wogóle inaczej wogóle bo nie licze 3 drzemek po 15 minut jakaś masakra jest marudna ciagle chce być noszona na rękach i świat obserwować i padła dopiero 25 minut temu czy to normalne ??? ma 37,3 dałam jej na noc panadol i wydaje mi się że tez jej zęby idą na dolnym dziąsle ma biała plamke nie wiem czy to ząbek dotykałam ale naprawde nie wiem z drugiej strony mówią, że jak dziecią rosną zęby to strasznie płaczą a ona fakt miała ataki płaczu ale takie raz dziennie po 15 minut czy to było od ząbka???I czy to nie za wcześnie ?

U nas też ślini się na maxa!
Słuchajcie,wzięłam quada i pojechałam do sklepu po maszynki do golenia dla Bola,juz wracam a w połowie drogi,to taka polna droga,wylazł dzoadek ze swojego szałerka i chciał mnie kamieniem walnąć,że quadem jeżdżę,pomylony jakiś!!!Zaczał krzyczec,żę policje wezwie,to ja mu na to,że ma quada zarejestrowanego i mi góno zrobia,a dziadek niech poszerzy edukacje,bo sie nie zna...gorzej jakby tym kamieniem we mnie rzucił jak jadę...
Wszędzie świrusy,ale to jest Polska,czego mam się spodziewać,same genetyczne pomyłki!!!!!!

Weronko, prześliczna Zosieńka!! aż mężowi pokazałam fotkę i stwierdził, że taka pogodna dziewczynka :) chyba w takim razie jej ta szyna aż tak nie przeszkadza, bo uśmiech piękny wymalowany :)

mój Miki ma ten sam etap co Wasze skarby - zjada całe łapki, a ja ze śliniakami nie nadążam. I kurcze też mi się budzi szybciej rano, w nocy też jakieś dziwne piski z siebie wydaje, ale przez sen. Może to zębale atakują :)

Styczniówko, ja to samo pytanie zadaję - gdzie ta wiosna?? dziś to tak wymarzłam na spacerze, że się szybciej wróciłam do domu.

Dziękuję za komplementy - zgadzam się ze wszystkimi :)

Dejwi, musisz być silna. I Ola ma rację - zwróć uwagę koniecznie. Ciężko Ci, a dodatkowe nerwy z pewnością nie pomogą.

Ola, dobrze, że Nikosia nie zgubiłaś ;)

Dałam dziś troszkę rumianku z glukozą. Zosia pluła strasznie. Ale troszke jednak wypiła, a teraz ma taką małą wysypkę na policzku i marudzi. So jek smok wypadnie to krzyk. Pewnie od tego rumianku, bo ja nic nowego nie jadłam.

Dostałam dziś paczuszkę hippa dla małej i druga mam odebrać w rosmanie. Pewnie to z tych ankiet, które wypełniałam w szpitalu. Lubię prezenty :)

A Curly gdzie się podziewa?Jeszcze się w nowym nie zameldowała....
Carly jestes....????

Dejwi to gdzie ona te rzeczy zostawia?Zwróć delikatnie uwagę i już...
A dla Martusi duzo zdrówka:)
Niko już spi jak zawsze po kąpieli o tej porze,na szczescie budzi sie standardowo,4-5.
Chyba na godzinkę na quadziaka wyskoczę bo u nas się cieplutko zrobilo i tak bez wietrznie.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...