swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

ps-w dzisiejszych czasach korupcji nie musisz isć do swissu i płacić za cięcie "na życzenie". To się dzieje, niestety, także w państwowych szpitalach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiem co zadecydujesz autorko wątku ale przy podejmowaniu decyzji weź proszę pod uwagę fakt, iż jeśli zdecydujesz sie na swiss a coś będzie działo się z dzieckiem albo z Tobą to zostaniecie rozdzieleni i przewiezieni na oddziały specjalistyczne do innego szpitala. I fakt, że ciąża przebiega prawidłowo nie ma nic do rzeczy, co będzie działo się podczas porodu i po porodzie.
Jeśli dziecko trafi na OITN np na zaspę to Ty wychodzisz ze swissu na własne żądanie i stacjonujesz przy dziecku na własny rachunek, bez możliwości noclegu i przebywania całą dobę.
Jeśli Ty trafisz na OIOM to także odseperowana od dziecka.

Oczywiście moim zamiarem nie jest straszenie Ciebie i mam wielką nadzieję że wszystko potoczy się po Twojej myśli, ale uważam, że zawsze warto rozpatrzyć wszystkie za i przeciw i stworzyć - jeśli już nie sobie - to dziecku możliwie najlepsze zaplecze medyczne...

Tak czy siak-z całego serca POWODZENIA :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Olala przeczytaj pierwszy wątek założycielki Kate32...waha się, a na końcu napisała "macie jakieś zdanie"? zdanie, to także pogląd

więc każda je wyraża...nikt nie krytykuje

za to uważam, że Twój wątek Olala jest zupełnie nie na temat ... :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

i zawsze sie znajda osoby do ktorych nie jest skierowane pytanie. pisza swoje wywody jak to wspaniale jest rodzic w panstwowym a jak zle idrogo jest w swissmedzie. Nie majac porownania obu placowek

NIE STAC WAS!!! SZKODA WAM KASY! itd. to nie piszcie swoich pogladow!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Anna, dluzszy pobyt jest wliczony w cene, bez wzgledu na czas jego trwania. U mojego synka po narodzinach bylo wlasnie podejrzenie tej niemowlecej zoltaczki, dlatego musialam zostac dluzej i za nic nie placilam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak było kiedyś jak Swiss dopiero powstał że jechało sie karetka z dzieckiem do innego szpitala, teraz dzieje sie tak tylko w przypadku problemów z serduszkiem. Mają juz cały niezbędny sprzęt do ratowania życia także bez obaw.
Ja miałam cesarkę i szczerze polecam, wyszłam usmiechnięta a i rana wcale nie boli i nie bolała, ale to każdy ma inaczej.
Musisz się zgłosić do Swiss w 35tyg ciąży od tego czasu jesteś pod ich opieką- co tydzień przychodzisz na badania KTG i masz czas aby zapoznac się z oddzialem i z połoznymi- są to wizyty wliczone w cene porodu.
W razie pytan pisz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja rodzilam naturalnie , a nie bylo to normalne przy tak duzym dziecku jaka byla moja corka (4600) , urodzila sie zdrowa i to bylo najwazniejsze ...Ja rowniez uwazam ze kazdy ma wybor szpitala , ja tylko wyrazilam swoja opinie na temat prywatnych klinik .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki czas wczesniej umawiałaś się na poród miesiąc wystarczy?Rodziłaś naturalnie, bo ja bym chciała cc jeśli będę miała wybór?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja równiez prywatnym nie do końca ufam, zreszta łatwo jest prowadzic poród no i szybko w sytuacji gdy z ciążą nie bylo problemów i jeszcze zgranąc za to kase.

jednak uwazam równiez ze kazda mama ma prawo sama wybrac szpital jaki jej sie podoba :)

Tylko dlaczego jak sie pojawiaja komplikacje to karetka na sygnale leci do innego szpitala na zlamanie karku by ratowac dziecko i takie sa warunki w Swiss . Ciaza moze przebiegac prawidlowo ale zawsze cos sie moze wydazyc w czasie porodu i co wtedy ??? kazdy porod jest inny ...Ja rodzilam dwie corki na Zaspie i naprawde polecam , najlepszy oddzial opieki nad dzieckiem jak cos bedzie nie tak w czasie porodu ...Nie ufam prywatnym klinika !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja też rodziłam w Swiss w Czerwcu tego roku i polecam w 100%- najlepiej wydane pieniądze. Przeszłam sie wczesniej po tych publicznych szpitalach i warunki tam wołają o pomste do nieba!!!
Poród kosztuje 6tys wpłacasz 500zł zaliczki i gdy się rozmyslisz to ją tracisz.
Co do douli w publicznym szpitalu jak pisała tu jakas z dziewczyn to na Zaspie jest zakaz wprowadzania kogo kolowiek z zewnatrz.Nie wiem jak w innych szpitalach ale podejrzewam, że tak samo.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Leżałam na Zaspie 3 dni i wychodziłam bez żółtaczki.

Mam takie pytania co do Swissmedu :

Kiedy się płaci ?
Jeśli w ostatniej chwili mi się odwidzi to czy są tego jakieś konsekwencje ?

ha==jaki koszt jest ?

z tego co pamiętam z wojewódzkiego wypuszczają jeszcze szybciej bo po 2 dniach , na zaspie leży się 3 dni na 3 dzień na 100% widać żółtaczkę

cytrynka zastanawiasz się ? ja też ale mam kilka wątpliwości co gdy trzeba zostać dłużej niż 3 dni czy to też wchodzi w cenę, spotkałam się z opinią że w swiss dzieci nie mają żółtaczki bo są trzymane zbyt krótko by ujawniła się zbyt wysoka bilirubina więc nie wiem co o tym myśleć...

ile aktualnie kosztuje poród w swiss tj w 2012 ?

a ja miałam rodzić w swiss bo tam pracowałam...wody odeszły mi w 37 tc. i odesłali mnie ze swiss do innego szpitala...wcześniejszych porodów niż 38 tc nie "obsługiwali" (wygodnie co?) ostatecznie wylądowałam na Zaspie i dobrze na tym wyszłam....szkoda kasy NAPRAWDĘ!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja rodziłam w swissmedize w czerwcu 2012 i polecam w 100 %.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam swój plan - do 36 tygodnia zaspa (bo wówczas walczy się o matkę i dziecko i nikt nie pozwoli tu sobie na zaniedbanie), później wyłącznie swissmed. Rodziłam tam swojego pierworodnego, drugiego syna również zamierzam - w ani jednym momencie planowania ciąży czy w trakcie nie było u nas wahania w zakresie "szkoda kasy". To tak jak z wakacjami - możesz lecieć na takie za pół darmo ale cudów nie oczekuj, a możesz wybrać full opcję za wielkie pieniądze i mieć wakacje życia. Nie bez powodu o swissmedzie mówi się w konteście braku komplikacji - bo tam nikt sobie nie pozwoli na zaniedbania. Jako prywatna spółka nie mogą sobie na to pozwolić. Inaczej jest w szpitalach państwowych gdzie jeden lekarz przypada na wiele przypadków medycznych (szczególnie nocą) i zwyczajnie nie jest w stanie tego ogarnąć i można przegapić "trudny moment". Mój lekarz kiedyś stwierdził że były badania i ok. 98% dzieci sparaliżowanych może by takimi nie było gdyby nie niedotlenienie podczas porodu. To mi dało wiele do myślenia a mój mąż stwierdził - nie ma dyskusji - tylko Swiss.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

przy jakiś poważnych problemach to karetką pod opieką odwożą na kliniczną bo mają z nimi umowę podpisaną.
Z cc nie pomogę, ja rodziłam sn ale na oddziale inne babki wszystkie po cc były i to chyba w większości tam cc właśnie robią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...