swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

maggdall jeszcze raz serdeczne gratulacje! i daj znać jak to wszytsko przebiegło u Ciebie jak tyklko będziesz miała chwilkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie dziwna sytuacja. Mam nadzieję, że w przyszłą środę rozwieją się moje wątpliwości :)A mój termin wyliczony przez gina to 2/3 listopad.

Hejka!Ja byłam na kwalifikacji w zeszłą środę i połozna zrobiła mi ktg a lekarz usg i to on ustalił termin.Dziwne że żaden do ciebie nie przyszedł,bo przeciez nie musi to być ordynator.Ja termin mam 24.10.to może się spotkamy na korytarzu:)a kiedy masz termin wyliczony przez gin bo ja mam 29/30.10?Najwyżej za tydzień jak będziesz to popros o rozmowę z lekarzem.

Kate byłaś wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej? Ja też byłam w środę, podpisałam umowę, ale nie rozmawiałam z żadnym lekarzem. Przyjęła mnie pani położna/ pielęgniarka i jej zadawałam pytania, zrobiła ktg. Powiedziała, że ordynator jest na urlopie i wróci w przyszłym tygodniu. To ona wpisała mi wstępny termin cesarki na 25 października. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Zawsze jakies pytanka się znajdą;)Rozumiem że dla dziecka trzeba miec tylko ubranka,bo całe zaplecze kosmetyczno-higieniczne mają?Podobnie dla siebie ubrania,dokumenty a podkłady,wkładki laktacyjne itp to są?A Czy dla dziecka jakis kocyk,rożek,pieluszki typu tetra czy flenela sa potrzebne?a w czym lezy dziecko dokładnie na oddziale,bo podejrzewam że jest ciepło czyli body,skarpetki,niedrapki i czapeczka oraz ich kocyk?

widzę, że juz wszystkie pytania jakie były zostały rozwiane :)
trzymam za was kciuki te co mają lada chwila sie rozpakować !
Do mnie raczej piszcie na priv bo ja tu sporadycznie zaglądam.

Pozdrawiam

Hej. Byłam dzisiaj u gina, moja przepuklina pachwinowa jest wskazaniem do cc, myślałam, że będę skakać z radości jak tylko będę miała wskazanie natomiast obleciał mnie paniczny strach po jego słowach " ingerencja medyczna" " otwarta jama brzuszna" "ciężka rekonwalescencja" pomimo tego, że byłam w pełni świadoma tego wszystkiego zanim "zachciało" mi się cc.. Nie wiem może to te hormony... A i wrócił do pierwszego wyliczonego terminu na 13.11 czyli już za tydzień mogę się udać na kwalifikację.

Ja też sie nie mogłam doczekac kwalifikacji żeby juz mnie zapisali i żebym nie musiała w razie czego jechac do państwowego.Teraz czekam jeszcze 3 tygodnie..

Ech dziewczyny, zazdroszczę wam, że jesteście już po kwalifikacji. Ja muszę wytrzymać jeszcze 2 tygodnie :-)

Dziewczyny ja 2 mce temu miałam cesarkę w Swiss Medzie. Nie ma się czego bać- nic nie boli i rana zagoiła się pięknie. Ubranka dla dziecka trzeba mieć swoje. Resztę ma szpital. Pozdrawiam i zyczę powodzenia.

czyli mimo wszystko jestes zestresowana ale czym??

Dziękuję :) dlatego że wiem co mnie czeka normalnie jestem cała zestresowana :) pocieszam się tym że przynajmniej idealne warunki mnie czekają - i żadnych nieprzewidzianych przykrości ze strony personelu :)))

To trzymam kciuki i daj znac jak juz będzie po jak było:)

A i ja mam planowaną cesarkę po południu - normalnie są za rana ale mam tak uzgodnione z moim dr prowadzącym ciążę. Minus taki że od dzisiejszej kolacji do piątkowego obiadu zero jedzenia :(

Miałam okazję przy poprzednim porodzie spotkać Pana dr Szulca - bardzo dobre wrażenie na mnie wywarł. Miałam to szczęście że na sali operacyjnej było dwóch lekarzy - dr Wójcik i dr Szulc. Wszystko poszło bardzo szybko, sprawnie, blizna idealna. Zobaczymy jak będzie jutro ;)

Dr Szulc jest super,taaaki delikatnyyy:))

Kate to mnie zdziwiłaś :) bo ja pytałam w niedziele o te ubranka, jutro jadę rodzić i ani jednego nie wpakowałam do torby. Na wszelki wypadek za chwilkę spakuję małą paczuszkę - w bagażniku auta to niewiele będzie ważyć ;)

Data wybrana jest przez lekarza 24 pażdziernik czyli to będzie tak 5/6 dni przed terminem,sama nie chciałam nic sugerować, bo wkońcu to zdrowie dziecka jest ważne a nie jakaś tam cyferka.podobno ceasrki planowane robią do 12,ja mam przyjechać na 7 rano i zobaczymy czy bedę jedyna czy będzie kolejka.Na kwalifikacje przyjechałam w środe i teraz co środę chodze,bo dziewczyna z forum pisała że fajny lekarz wtedy przyjmuje i faktycznie na niego trafiłam dr Szulc i być może on tez będzie robił cc.

Kate dzięki za dobre wieści ;) A powiedź, czy można sobie wybrać, że tak powiem, godzinę cc ? Czy mają założone, że np. tylko rano robią cięcia?

to pochwal sie data:)A jak to jest,mozna sobie wybrac termin?

Witam dziewczyny!Dzisiaj byłam na ktg i zwiedziłam oddział oprócz sali poporodowej bo wszystki były zajęte.Także oddział nie wygląda szpitalnie raczej tak przytulnie,nawet sala do cc mnie nie przestraszyła.Wypytałam o wszystko co przyszło mi do głowy.Faktycznie ubranka dla dziecka trzeba mieć swoje, body albo kaftanik i jakies spodenki ok 2 sztuki na dzień.Kobiety natomiast leżą w szpitalnych koszulach albo mozna wziąść swoja z domu.Ja myslę że dzień w którym będę miała cc to będę w ich a potem się przebiorę w swoją.Podobno kobieta nie musi leżeć na sztywno przez 8 godzin jak w szpitalu państwowym tylko jak zacznie wracać czucie to może próbować sie ruszać.Laktatora podobno nie ma potrzeby brac a w razie czego mąż może dowieść,ja mam w domu.Nie pytałam o pieluchy itp bo na ich ulotce nic nie było i wydaje mi się że w prywatnym to pewnie wszystko mają.Ogólnie czuję spokój od kiedy się zdecydowałam,bo wiem ze w kazdej chwili moge do nich pojechać,znam miejsce datę narodzin i nie czeka mnie ta cała akcja porodowa aczkolwiek przed cc też jakiś mały stresik jest.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

łuszczyca głowy leczenie (4 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...