Re: swissmed poród 2012
white_rabbit
(12 lat temu)
Ja mam jakies tam porownanie i radzilabym dobrze zastanowic sie nad porodem w Swissmedzie.
Moja ciaza byla idealna, w czasie porodu (prowadzonego idealnie, caly czas byla ze mna polozna i prawie caly porod lekarz) zaczely sie komplikacje i ostatecznie synek byl powaznie chory, a moj naturalny porod zakonczyl sie cesarka. Rodzilam na Zaspie, poieka neonatologii jest rewelacyjna. Problemy synka nie byly oczywiste, ale pediatra zlecil badania i CRT bylo ogromne. W kazdym razie synek wyszedl ze szpitala w 100% zdrowy, tzn. wyszlismy razem po 10 dniach. Dziekowalam Bogu, ze nie wybralam Swissmedu. Moze moje dziecko nie przezyloby mojego wybory wygody dla siebie, bo tak to naprawde wyglada. Aczkolwiek ja na warunki i traktowanie na Zaspie nie narzekam.
Potem mialam ze Swissmedem stycznosc jeszcze 3 razy, dwie moje operacje i jedna synka. I powiem Wam szczerze, ze tym bardziej ciesze sie, ze nie wybralam tego szpitala na porod.
Moja druga operacja o malo nie skonczyla sie moim zgonem, co szpital probowal ukryc i zatuszowac. Bo statystyki musza byc 100% dobre. Ale niestety to nie zalezy od szpital, czy jest wspanialy, tylko od lekarza. Konkretnych ludzi, ktorzy zajma sie Toba, nie ogolu lekarzy tam zatrudnionych.
Operacje synka zdecydowalam sie tam przeprowadzic wylacznie dlatego, ze w 100% ufalam jego lekarzowi. I slusznie, wszystko bylo idealnie, nie zalowalam duzych pieniedzy za prosty w sumie zabieg.
Wiekszych pieniedzy wydanych na moje operacje juz zalowalam i to kazdego grosza, bo umrzec mlodo w prywatnym szpitalu, tylko dlatego, ze lekarzy maja niedouczonych to juz naprawde beznadzieja. A maja niestety i dobrych i tragicznych. Jesli wiecie na kogo traficie i skads wiecie, ze dziecko bedzie calkiem zdrowe to mysle, ze to naprawde fajny szpital. Jesli wybieracie loterie, bo beda nad Wami skakac to w sumie tez Wasz wybor. ja bez pewnosci co do lekarza nigdy juz tam nie poszlabym. Tak juz na marginesie, pielegniarki nawet nie zauwazyly, ze zostawily mi kilka szwow po operacji, i wtedy lekarz juz sie wkurzyl i po drugiej sam szwy wyciagal, chociaz tyle ;).
1
5