swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

Ja jak tylko weszlam do ortopedy pan doktor zobaczył mój wielki brzuch to sam zapytał z uśmiechem, ze chyba dobrze widzi i rozumie ze mam ostra dysplazje stawu biodrowego hehehe ;) a ja na to ,ze tak ;) no i dostałam zaświadczenie :):):):) takze ja nie musiałam nic mówić, o nic prosić, pan doktor sam mi dał zaświadczenie, zaznaczył jednak ze możliwy jest poród sn ze wskazaniem do cc. To wystarczyło zeby mieć cc ale tez nie wykluczyła sn gdybym się jednak rozmyslila
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiunia rozumiem, że rodziłaś sn a skończyło się cc ?
Czy mam zaćmę ciążową ;-) ?
Ja np dalej nie wie jak rozwiązać poród w swiss, moim lekarzem prowadzącym na Jaśkowej jest dr Matkowski, jednak nie wiem skąd mam opory przed 'zasugerowaniem' mu, że chciałambym mieć cc ... Dziewczyny wcześniej pisały o ortopedzie ze swissu, że wystarczy iść i wystawia skierowanie, ja byłam wczoraj u dr Kowaslkiego (rwa kulszowa) i szczerze, nawet przez myśl by mi nie przzeszło, żeby z nim rozmawiać na temat cc... Doktor mało sympatyczny, a jak usłyszał, że mam abonament prywatny to praktycznie w ogóle nie chciał ze mną rozmnawiać... eh.. pozdrawiam

Asiunia dokładnie ;) ja rownież korzystam tylko z usług swissmedu, i zależy na jakiego lekarza trafisz.. Z dermatologa jestem niezadowolona bo wydałam kupę kasy na zabiegi które nic nie dały, ale za to mój poród wspominam bardzo dobrze i nie wyobrażam sobie, żebym mogła rodzic w innym szpitalu. Wybite rabbit, dlaczego zakładasz ze dziec mogłoby nie przeżyć w swissie? Bzdury do potęgi! A jaka masz pewność ze na zaspie dziecku nic się nie stanie? Nikt nigdy nie napisał ze dzieci w swissie rodzą się tylko zdrowe ale maja oni tam dokładnie taki sam sprzęt do pierwszej pomocy i do ratowania życia! Problem tkwi tylko w tym, ze nie maja oddziału dziecięcego dlatego przewoza do innego szpitala. Ale nie wypisuj bzdur, ze ci dziecka nie uratuja jak cos nie pójdzie tak... Szok... To nie szpital decyduje o życiu dziecka..tylko Ktoś tam na górze jesli wiesz o Kim pisze. Pozdrawiam

ja sie z tym nie zgadzam,bo w kazdym szpitalu nie wiesz na jakiego lekarza trafisz,a ile tam jest bledow i pomylek? Ja absolutnie bym sie nie zastanawiala gdybym jeszcze raz miala wybierac,tu przynajmniej nikt nie czekal z decyzja o cc,w innych szpitalach niestety lubia czekac do ostatniej chwili,co jest bardzo ryzykowne,a poza tym to jest watek o porodowce,a nie o calym swissmedzie

Ja mam jakies tam porownanie i radzilabym dobrze zastanowic sie nad porodem w Swissmedzie.
Moja ciaza byla idealna, w czasie porodu (prowadzonego idealnie, caly czas byla ze mna polozna i prawie caly porod lekarz) zaczely sie komplikacje i ostatecznie synek byl powaznie chory, a moj naturalny porod zakonczyl sie cesarka. Rodzilam na Zaspie, poieka neonatologii jest rewelacyjna. Problemy synka nie byly oczywiste, ale pediatra zlecil badania i CRT bylo ogromne. W kazdym razie synek wyszedl ze szpitala w 100% zdrowy, tzn. wyszlismy razem po 10 dniach. Dziekowalam Bogu, ze nie wybralam Swissmedu. Moze moje dziecko nie przezyloby mojego wybory wygody dla siebie, bo tak to naprawde wyglada. Aczkolwiek ja na warunki i traktowanie na Zaspie nie narzekam.
Potem mialam ze Swissmedem stycznosc jeszcze 3 razy, dwie moje operacje i jedna synka. I powiem Wam szczerze, ze tym bardziej ciesze sie, ze nie wybralam tego szpitala na porod.
Moja druga operacja o malo nie skonczyla sie moim zgonem, co szpital probowal ukryc i zatuszowac. Bo statystyki musza byc 100% dobre. Ale niestety to nie zalezy od szpital, czy jest wspanialy, tylko od lekarza. Konkretnych ludzi, ktorzy zajma sie Toba, nie ogolu lekarzy tam zatrudnionych.
Operacje synka zdecydowalam sie tam przeprowadzic wylacznie dlatego, ze w 100% ufalam jego lekarzowi. I slusznie, wszystko bylo idealnie, nie zalowalam duzych pieniedzy za prosty w sumie zabieg.
Wiekszych pieniedzy wydanych na moje operacje juz zalowalam i to kazdego grosza, bo umrzec mlodo w prywatnym szpitalu, tylko dlatego, ze lekarzy maja niedouczonych to juz naprawde beznadzieja. A maja niestety i dobrych i tragicznych. Jesli wiecie na kogo traficie i skads wiecie, ze dziecko bedzie calkiem zdrowe to mysle, ze to naprawde fajny szpital. Jesli wybieracie loterie, bo beda nad Wami skakac to w sumie tez Wasz wybor. ja bez pewnosci co do lekarza nigdy juz tam nie poszlabym. Tak juz na marginesie, pielegniarki nawet nie zauwazyly, ze zostawily mi kilka szwow po operacji, i wtedy lekarz juz sie wkurzyl i po drugiej sam szwy wyciagal, chociaz tyle ;).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Asiunia gratulacje :) daj znać proszę czy duży tłok na salach czy masz jednoosobówkę? Ja tam się wybieram za jakieś 6 tygodni ;)

gratulacje ;-) czekam z niecierpliwością na dalsze relacje ;)

wpisz w wyszukiwarce tu na forum porod swissmed i tam nie raz juz pisalam o cieciu w swissie. moja relacja tez jest :) pozdrawiam

Oj to super takie info na żywo:)Napisz jak to wszystko było, kiedy się umówiłaś,na kiedy wyznaczyli ci termin,jak przebiegła cesarka,jakie warunki,opieka,czy maż mógł byc ile chciał z toba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej,ja wlasnie wczoraj mialam tu cc i wlasnie sobie tu lezymy z Jasiem,zadnych zaswiadczen nie potrzeba,wszystko super,dlugo sie wahalam czy tu rodzic,bo wkoncu kasa nie mala,ale dzieki bogu ze sie zdecydowalam,to tyle na szybko,jak wyjde to piszcie na priv jak macie pytania,to udziele swiezych informacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To super czyli nie musze załatwiac zaświadczenia:)a kiedy najlepiej się tam wybrać tzn w którym tyg.?jakie wrażenia ogólnie z cc i pobytu w swiss?Czy cos trzeba brac dla siebie i dziecka czy wszystko mają?

Ja załatwilam sobie zaświadczenie od ortopedy, w swissie zapytano mnie tylko czy chce od razu cc Czechów spróbować naturalnie? Powiedziałam, ze cc i nikt problemu nie robił. W dzień cesarki pan doktor zapytał tylko czy zaświadczenie jest lewe czy nie, zeby wiedział czy mi nic nie grozi podczas zabiegu. Tyle. Niktnie robi problemów, nikt nie ocenia, twój wybór. Lekarze w swissie potrafią to uszanować. Dla nich to normalne.

Hej przyszłe mamusie ;-)
Również podbijam pytanie Kate, starać się o "lewe" skierowanie na cc w swiss, czy po prostu udać się do szpitala po 35 tc i powiedzieć prawdę?
Pozdrawiam serdecznie

Hej dziewczyny!Ja jeszcze nie podjełam decyzji,do szkoły rodzenia chodzę na Zaspę i zajęcia sa ok tylko że ja nie chcę rodzić naturalnie.Nie mam żadnych wskazań ale mam nadzieje że w swiss nie będą robili z tego problemu, wkońcu dużo płacę czy lepiej mimo wszystko starać sie o lewe zaświadczenie??Kiedy najlepiej wybrac dię do nich czy 1,5 mieś przed będzie ok?

Tak, tego że chcę cc jestem pewna, zastanawiam się tylko jak to wygląda od strony organizacyjnej, ale wierzę,że za 6 tys zł. chyba nikt nie robi problemów. Z tego właśnie względu - komfortu psychicznego- wybieram placówkę prywatną, nie chce udawać problemu, aby przy przyjęciu do państwowego szpitala ktoś wyśmiał moje "lewe wskazanie" i kazał rodzić naturalnie... Czyli Swiss :) postanowione

Swissmed to jedyny prywatny szpital w okolicy niestety.Co do wskazan do cesarki idz do Swissmedu i porozmawiaj z lekarzami a oni wszystko Ci wytłumaczą. Sama miałam tam cesarkę kilka tygodni temu i mimo że to nie mały wydatek nie żałuję wydanych pieniędzy.Sam zabieg, opieka i warunki na wysokim poziomie.

witajcie - kate32 i inne dziewczyny, ja też zaplanowałam cesarkę w swissmedzie, na razie mój lekarz z innej prywatnej przychodni nic o tym nie wie, ale mam nadzieję,że nie będzie robił problemów:) Zastanawiam się tylko jak trudne jest "załatwienie" kwitu na zabieg, bo wiem,że bez tego się nie obędzie. Nie mam żadnych wskazań chorobowych,a o mojej decyzji świadczy tylko trauma z okresu połogu po porodzie naturalnym 3 lata temu (pół roku męki.. ogólnie rzecz ujmując, a na takie poświęcenie drugi raz nie jestem gotowa, uważam,że dobra mama, a co za tym idzie szczęśliwe dziecko, to ta która dobrze się czuje i uśmiecha, a nie cierpi tyle czasu...). Jestem w 24 tyg ciąży, poród na początku grudnia. Czy orientujecie się czy prócz Swiss jest w Trójmieście inna prywatna klinika zajmująca się cesarkami na życzenie? Wydaje mi się ,że nie ma innego prywatnego szpitala na takim poziomie co Swiss, ale może się mylę, nie jestem rodowitą Gdańszczanką, Gdynianką... :) Pozdrawiam

Karolina to pewnie ta Pani która u mnie była w ostatnim dniu :) po prostu miałaś to szczęście że była na dyżurze wcześniej :)

Ja wręcz przeciwnie, bardzo chwale pogotowie laktacyjne.. Pani przemila, siedziała ze mną do bólu... Skończyła już dyżur ale siedziała dalej, przynosiła nakladki, układała mi małego, wszystko super..tak jak być powinno.

Sorha ja też miałam wrażenie że tam nie przywiązuje się uwagi do karmienia piersią - dużo dziewczyn świadomie rezygnuje z karmienia często dla własnej wygody. Ja również nie odczułam zbytniego zainteresowania tym tematem do dnia wyjścia gdy przyszła inna pielęgniarka, spojrzała na moje wielkie piersi, podusiła je trochę i powiedziała że już mam zapalenie. Dlatego mąż musiał rzucać wszystko i pędzić z laktatorem bo inaczej o karmieniu mogłabym już tylko pomarzyć. Ale w ciągu 3 dni udało nam się wyjść z tego (pisze w liczbie mnogiej bowiem jest to duża zasługa męża) i karmiłam ciut więcej niż do roczku. Ja również nie patrzę przez pryzmat tego na szpital - mam nadzieję za 9 tygodni rodzić tam mojego drugiego synka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...