swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

słowo łapówka jest tu kluczowe. 3 tyś i gotowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a przepraszam w jakim szpitalu państwowym można zaplacić za cc???bo ja się z czymś takim nie spotkałam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszystkie moje koleżanki, które rodziły w swiss, rodziły naturalnie. Drugie dziecko też chcę tam rodzić i naturalnie. W każdym innym szpitalu możesz zapłacić za CC i mniej niż 6tyś. Tu chodzi o komfort i wygodę rodzenia. Dostępne znieczulenie itp. itd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cytrynka żartujesz sobie?? Naturalnie to ja sobie na Zaspie mogę rodzić za darmo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a są dziewczyny które chcą rodzić w swiss naturalnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki ;)

Mi zakładano przed znieczuleniem i poczułam lekkie pieczenie przez sekundę może dwie ale bardzo słabe, zdejmowania nie pamiętam pewnie to samo uczucie. Nie ma się czego obawiać.

Ja nawet nie wiem, kiedy mi załozyli cewnik ;) A zdjęcie "bolało" mnie tyle co ugryzienie komara ;) I też mam niski próg bólu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły przez cc. Czy zakładanie i ściąganie cewnika boli? Kiedy go zakładają- przed podaniem znieczulenia czy w momencie jak już ono działa? Panicznie boję się tego momentu, mam niski próg bólu i sama myśl o tym mnie paraliżuje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bylam dzisiaj w swiss i chyba trafiłam na tą samą panią dr co Kate. Nastraszyła mnie że mały ma słabe akceleracje, że bardzo duży brzuch mam, mało wód płodowych i uwaga: według dzisiejszego USG młody waży 3500 więc jest w pełni donoszony juz (a ja dopiero 37 tydzien zaczynam)!!! Dodam ze w czwartek mój gin robił usg i 5 dni temu ważył 2800. Pani dr zaleciła wykonanie przepływów ale oni tam dopplerowskiego sprzetu nie mają wiec wróciłam do domu, obdzwonilam różne gabinety i jutro rano ide na badanie przepływów. Mam sie jeszcze raz zglosic z wynikami w tym tygodniu i wtedy podejmą decyzję kiedy cięcie, moze nawet na dniach...ehhh stres mnie zaczyna zżerać...

Ja też rodziłam na Zaspie, w tym roku w lipcu nie narzekam - przeciwnie, było całkiem w porządku. Dzieckiem zajęli się jak należy, mną też, trafiłam na naprawdę fajną młodą położną. Co prawda, już na oddziale była taka "szefowa", która próbowała wszystkich pouczać i wydzierać się na nas, ale ja się jej po prostu postawiłam i koniec było gadania:) Zależy jak się trafi, nie ma co generalizować

Trzymaj się Kate i daj znać jak poszło;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kate powodzenia jutro ;)

Carolajna ok, po prostu myślałam, że znowu tworzy się jakaś "forumowa elita" przed którą trzeba się sześć razy zastanowić czy w ogóle o coś można zapytać... a w większości wątków tak jest... Kate trzymam kciuki za poniedziałek ! :)

Nic sie nie martw,cos ci wpiszą;)Ja rodze w pon.przez cc,mam mały stresik,potem napisze jak było.Mam nadzieję że obedzie się bez większego stresu i bólu,tak zakładałam decydując się na swiss..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny które chcecie rodzić w swissmedzie przez cc bez wskazań - piszcie proszę jak wyglądały wasze kwalifikacje i porody. Ja mam termin na 12 stycznia 2013 i już mam stres jak załatwić cc chociaż wasze wpisy są optymistyczne:) Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potem to już będzie krew, pot i łzy hihihi ;))))

Najlepszy był chyba dla mnie drugi trymestr tak jak piszą w książkach,bo pierwszy to był taki troche szok i lęk przed badaniami na wirusy,pierwsze usg itp.Drugi to taki moment kiedy już odnalazłam się w sytuacji,poznałam płeć,zaczełam robić zakupy a trzeci to lęk żeby zawcześnie dziecko nie przyszło na świat,zeby się ruszało,przebieg porodu itp.Jeszcze 4 dni to chyba damy radę.Ciekawe co będzie potem;)

Rozumiem Ciebie bo ja mimo 30 tygodnia też mam stracha na myśl o porodzie i czy z maluszkiem będzie wszystko ok, pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie dobrze :)

Ja troche mam stracha ale chyba już chce bo te ciagłę zamartwianie mnie męczy,potem oczywiście beda inne lęki ale przynajmniej będę wiedziała czy mała jest cała i zdrowa.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...