swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

Jakie artykuły higieniczne trzeba zabrać do swiss? Pieluszki i środki czystości podobno mają - jakiej firmy?

Kincia, ogólnie mogłabyś opisać pobyt w szpitalu - co Ci się podobało, co mniej :)

Wybrałam się tam dzisiaj koło południa i było tyle kobiet, że masakra! Jedna rodząca, jedna z plamieniami, 3 na ktg :D Spróbuję w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że taki ruch na ip to nie norma u nich ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak skąd wiesz ? :P
poród był super,nie żałuję ani złotówki wydanej!!
co prawda bardzo chciałam urodzić naturalnie ,ale się nie dało i cc :(
jednak lekarze znają się na rzeczy i dzięki nim nasza córeczka jest cała i zdrowa!! mogę im tylko za to dziękować do końca życia ,bo mogło skończyć się inaczej.
Jeśli ktoś się waha nad swiss ,to niech się nie waha ! wiem co mówię :)
jeśli macie jakieś pytania ,to chętnie odpowiem :) bo jeszcze jestem "świeża" :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej mamusie :)

czy króraś z Was ma termin na kwiecień?
ja na 99% rodzę właśnie tam o ile moja mala mnie nie zaskoczy wcześniej :)

pozdrawiam

Kincia czy juz od wczoraj "Mamujesz"?

No niestety przez zwlekanie z cc slyszymy co się dzieje:( Tak kas te rzeczy są wszystkie

1) Przeczytałam na stronie swissmedu: Za dodatkową opłatą istnieje możliwość założenia śródoperacyjnie (przy cięciach cesarskich i operacjach ginekologicznych) żelu przeciw zrostom Hyalobarrier.
o co kaman? ktoś korzystał?

2) Kilka dni temu, któras z Was zapytała o szczepienie po porodzie dla dziecka. Czy wszystko przebiega tak jak w państwowym szpitalu typu: badanie słuchu, szczepienia, vit. K, itd...... ?

Witam się, podczytuję wątek od kilku dni. Lekko irytują mnie wypowiedzi, że "za te pieniądze wolałabym kupić coś dziecku". Ale czy wybierając poród w Swissmedzie nie sprawiamy "podwójnego" prezentu? Sobie i temu maluchowi, który się jeszcze nie narodził? Bo spokój, poczucie komfortu, bezpieczeństwa przez samą matkę, ale ojca również (nie zapominajmy i o nim) nie jest przecież bez wpływu na tego malucha, który ma przywita świat...
Pierwotnie optowałam za szpitalem na NFZ, ale im dłużej chodzę do szkoły rodzenia, im dłużej czytam i słucham... tym bardziej jestem pewna, że Swissmed jest słusznym wyborem.
I zauważyłam w całej dyskusji jedną prawidłowość. Te kobiety, które urodziły bezproblemowo na NFZ, uważają taki wydatek za fanaberię. Te, które miały poważne przejścia z powodu chociażby ociągania się z cc, teraz dałyby każde pieniądze, by takich chwil nie przeżyć.
Pozdrawiam serdecznie cały wątek!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekarzy jest kilku, celować w dyzur koknretnego jest trudno. to, ze zaplace to nie znaczy, ze mojemu Dziecku zabraknie na cos innego. u nas akurat skladamy sie my, moi Rodzice i Tesciowie i to Oni bardziej mnie namówili niż ja chcialam na poczatku - bylam od poczatku za kliniczna- przewazyli studenci i brak bezpośrednich odwiedzin oraz duze ryzyko odeslania mnie.

nie oceniajmy tak łatwo czyich wyborów dziewczyny- że ktoś jest zmanierowany albo lękliwy, albo, że ma kupe kasy i nie wie co z nią robic. to tak jak jeden kupi leksusa, a inny opla i kazdy jest szczesliwy z tego, co ma, bo kazdy ma inne mozliwosci i oczekiwania, a poród to jedna z najbardziej indywidualnych decyzji i nieuczestniczącym nic do tego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja obstawiam, że szulc się po prostu zmienił - jego beznadziejne opinie są właśnie sprzed kilku lat, ja uważam, ze to najmilszy lekarz do jakiego dane mi było chodzić, no i bardzo dokładny przede wszystkim.

Ale rozumiem, że ktoś się mógł do niego uprzedzić kiedyś.

TO tak jak np dr Niedźwiecka - nie ważne jak dobre opinie by się pojawiły na jej temat ja bym do babsztyla nie wróciła za żadne skarby :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W moim przypadku to nie były humory, bo nie był niemiły... chodziło o coś innego. Ale to było 4 lata temu, więc może się zmienił... Nie wiem.

Kilkakrotnie miałam z Szulcem do czynienia i był miły. Znajoma która miała w Swiss operację stwierdziła, że to najmilszy lekarz na ginekologii.
Może ma humory? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ja swoich przeżyć nie będę opowiadała :)

skrajne opinie ma ten lekarz jak tak czytam Was.

lepiej uciekaj na zaspe, swietne polozne i w trakcie porodu i przed, a za te 6tys kup lepiej co dla maluszka.... A Szulc to d*pek, i nigdy nie zmienie zdania. w mojej pierwszej ciazy traktowal mnie jak gowniare ktora nie wie z kim zaszla, glupie zarty i teksty, a bylam wtedy mezatka ktora miala 21 lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może można wtedy skorzystać z tej mitycznej sali do porodów w wodzie albo bez problemów dają zzo ;)

Też nad tym się zastanawiałam :)

a poród jak sie nie jest ubezpieczonym to wtedy 3 tys. wiem, ze nawet jak ktos nie ma ubezpieczenia, a jest Polką to poród musza przyjac gratis.

trzymam diete i poziom cukru wtedy jest w normie, nie przyjmuję na to żadnych leków. dzięki za odpowiedz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aśku, jak masz uregulowaną cukrzyce ciążową lub nawet przedciążowo to nie jest problem. moga ewentualnie poprosić specjaliste o konsultacje.

Lubicie zagadki;-)?

Szpital Wojewódzki wprowadził od kilku dni tzw. cennik usług zewnętrznych. Można sobie u nich za pieniądze wyciąć wyrostek czy dać usunąć ciało obce z nosa albo ...urodzić naturalnie za 3 000 zł. Powiedzcie mi, czym będzie się różnił poród naturalny pacjentki z NFZ od pacjentki za 3 tysiące? Nie kumam. O ile wiele zabiegów to kwestia czasu - im szybciej, tym lepiej i nie będzie się czekać. Ale poród? Nie przyspieszy się go chyba za pieniądze? Że położna się szerzej uśmiechnie? Bo przecież i sprzęt ten sam, i personel, i procedury... Ot, i zagadka;-)

http://copernicus.gda.pl/wp-content/uploads/2014/01/cennik.pdf

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...