szlachetna paczka

czy ktoras z Was uczestniczyła kiedykolwiek w tej akcji szlachetna paczka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szlachetna paczka

Udało się!

kurcze, tez nie mogę wejść, a wczoraj z rana mogłam kiedy zaczeła sie rejestracja - nastawiłam sobie nawet alarm w telefonie ale go przespałam :D
Z drugiej strony dobrze, ze jest takie zainteresowanie - a mówią niektórzy, że u nas taka obojętnosć społeczna...
Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich!

bo tyle ludzi siedzi na stronie ,że serwery przeciążone

ja nie mogę wybrac bo nie mogę wejsc na stronkę :/
ps wydaje mi sie ze to ile im kupisz tych rzeczy to zalezy od Twoich funduszy- mozesz kupic zgrzewkę cukru ale moze to byc jedno opakowanie albo trzy. Ile chcesz.

nie no nie chodzi tutaj o całe wielkie opakowania,zgrzewki to zależy od darczyńcy:)
i chyba też nie trzeba się trzymać ściśle listy, ja kupuję wiecej produktów niż moja Pani ma wpisane w listę potrzeb, bo też np. kupuję soki owocowe,kiełbaski, wędliny hermetycznie popakowane z dłuższą datą ważnosći itp.

a jeszcze takie jedno zapytanie mam, czy np jesli w ich potrzebach napisane jest ze potrzebuja np mąke czy cukier to trzeba kupowac np całe opakowanie zbiorcze czy pojedyncze sztuki? moze glupie pytanie ale dla mnie wazne. pozdrawiam wszytskie pomagajace osoby, ja juz tez wybralam jedna rodzine :)

a wo góle to ciężko teraz wejść na storne bo serwer jest przeciążony, cała Polska robi paczkę:)

Nikita987 - jak wybrałaś rodzinę i sie zarejestrowałaś to potem dostajesz maila na swoją pocztę z sereru slzachetnejpaczki tam masz link do potwierdzenia wyboru rodziny, musisz na niego wejść,wtedy automatycznie powinnaś znaleść się na nasyepnym kroku lista potrzeb i możesz sobie wydrukować albo zapisać w pdf

DZiewczyny z tego co mi mówiła znajoma -wolontariusz to mogą być rzeczy używane byleby były w dobrym stanie, czyste, zadbane,nie chodzi o to żeby dawać wszystko co zbędne w odmu, bylejakie, ale to co oni potrzebują

Najważniejsze jest żeby spełnić oczekiwania co do żywności, środków czystości, proszek to dla tych ludzi luksus a przecież bardzo potrzebny a fajnie by było gdyby można były spełnić inne marzenia tej rodziny, które są zapisane,rzeczy na które nigdy sami nie mogliby sobie pozwolić
dlatego fajnie jest jak gromadzi się dużo ludzi i wspólnie przygotowuje taką paczkę

wszystko dokładnie można sobie wyczytać na tej stronce www.szlachetnapaczka.pl

ja się moge dołożyć do jakiejś paczki 20 zł bo u mnie w rodzinie bida w tym roku ograniczają kase nawet na prezenty dla dzieci wiec nie bede miała się z kim złozyc.

a czy taka paczka moze rowniez skladac sie z rzeczy używanych?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja brałam udział w zeszłym roku i w tym też zamierzam pomóc,
każdy z rodziny daje po 20 zł, potem z mężem jedziemy do marketu i paczka gotowa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Chciałabym sie dowiedziec skad mam wziasc ta szczegolowa liste potrzeb? wybralam juz rodzine , zrobiłam rejestracje i zabardzo nie wiem co dalej...

Gdyby ktos był chetny, to szukamy ludzi do zbiorki dla rodziny:

Pani Ania (49 lat) i pan Bogdan (49 lata) mają 2 synów: Jasia (7 l.) i Tomka (3 l.) Ciężka sytuacja materialna rodziny zaczęła się w lipcu zeszłego roku, kiedy to został zlikwidowany zakład pracy, w którym pracowali zarówno p. Ania, jak i p. Bogdan i obydwoje zostali bez pracy. Obecnie pracują razem w magazynie, ale ani praca ani dochody nie są stałe i pewne. Pan Bogdan szuka cały czas stałej pracy, z kolei p. Ania dzielnie walczy ze śmiertelną chorobą - białaczką szpikową. Skromny zasiłek rodzinny oraz dopłaty do mieszkania nie są wystarczającą pomocą i zaległości w opłatach są ciężkie do wyrównania. Pani Ania jest osobą nader skromną i nieprzywykłą do proszenia o pomoc, dlatego jako potrzeby wymienia jedynie rzeczy potrzebne jej dzieciom, począwszy od żywności, środków czystości i higieny osobistej, przez ubrania (głównie spodnie, które młodzi chłopcy szybko zużywają) i pomoce szkolne, po okulary korekcyjne dla Jasia. W domu potrzebna jest też pralka, gdyż obecna się psuje. Największym marzeniem Tomka jest tor samochodowy- zjeżdżalnia, a Jasia - plecak i piórnik Kubusia Puchatka. Pani Ani przydałaby się ciemna kurtka. Uwaga: w celu zachowania anonimowości opisanej Rodziny, imiona członków tej Rodziny zostały zmienione na fikcyjne.

Na razie jest nas dwie...:) Oby bylo wiecej.
Mail do Werci wercia05@o2.pl lub do mnie pchelapchela@wp.pl

Tak, ja - w zeszłym roku. Robiłam prezenty dla 8, nie - 9 osobowej rodziny z okolic Sulęczyna... To nawet nie były prezenty, tylko podstawowe środki higieniczne i żywnościowe + jakieś drobiazgi (klocki, piłki, puzle) dla dzieci.
Co chciałabyś wiedzieć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...