szlachetna paczka

czy ktoras z Was uczestniczyła kiedykolwiek w tej akcji szlachetna paczka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szlachetna paczka

ten tapczan to bardzo wążna rzecz dla tego Pana ,popytam wsród znajomych może akurat ktoś by miał
a może zamieść nowy wątek o takim właśnie tytule tu na forum, więcej osób przeczyta i ktoś może się znajdzie chętny oddać taka kanapę

aniol184 dzięki za pomysł! Może ktoś będzie też chciał tanio odsprzedać, zobaczę - gorzej z ewentualnym transportem i przechowywaniem (bo magazyn jest czynny tylko 11, 12 i 13 grudnia), ale może coś się uda wykombinować...

co do tej kanapy dla pana Jana, dziewczyny zerkajcie od czasu do czasu na ogłoszenia trójmiasto w dziale oddam, tam ludzie często chcą sie pozbyć różnych rzeczy. może akurat sie trafi cos co komus może sie przydać

W końcu udało mi się skopiować...

"Pan Jan (81 l.) jest samotnym,schorowanym, starszym człowiekiem. Mieszka w bardzo złych warunkach.Przez lata pracował jako fotograf,jednak jego aktywność zawodową i w miarę stabilne życie przerwała nagła choroba.20 lat temu Pan Jan doznał prawostronnego paraliżu ciała,jego całe oszczędności poszły na zmaganie się z chorobą.Obecnie Pan Jan jest w bardzo złej sytuacji finansowej- dochód nie przekracza 500 zł na miesiąc.Potrzebna jest żywność,środki czystości,ciepła kurtka i bluza na zimę,ręczniki,koce. Bardzo pilną potrzebą jest tapczan- obecny nie nadaje się do użytku dla osoby niepełnosprawnej(jest zniszczony,wychodzą z niego sprężyny).Pan Jan będzie wdzięczny za każdą okazaną pomoc."

moze ktos dolaczyc do nas:)
najlepiej pisac do Werci, bo to organizatorka: wercia05@o2.pl :)

To ja podam jeszcze namiary na siebie :) jakby ktoś chciał się dorzucić do paczki dla pana Jana - ajriszmanka@wp.pl :)

ZAPRASZAM DO NASZEJ PACZKI MOJ NR GG 2136597

ja tez szukam kogoś żeby razem pomóc, nie stać mnie na wszystkie wymienione rzeczy w prośbach, więc chętnie się dorzucę do wybranej rodziny. proszę tylko o meila, lub nr gg:)

My z mężem myśleliśmy wstępnie, żeby pomóc panu Janowi (http://www.szlachetnapaczka.pl/jak-zrobic-paczke/zostan-darczynca/controller,step2,action,get,id,5848,t,wiecej.html#step). Przerasta nas trochę zorganizowanie tapczanu... Ale może udałoby się skompletować resztę rzeczy wspólnymi siłami? Jeśli ktoś byłby chętny do zrobienia wspólnej paczki :)

xElka jesli chcesz mozesz sie dorzucic do paczki ktora ja robie, sa tam dzieci wiem moze cos do jedzenia jakas paczka płatków sniadaniowych?? moj meil aniol184@wp.pl

zgadzam sie z przedmówczynią dzieci z biednych rodzin mają bardziej przyziemne marzenia plecak do szkoły i dlaczego nie miałyby chcieć konkretnego z bohaterem z bajek są tylko dziećmi oglądają bajki i chciały by tym bardziej że widzą w szkole, a dzieci z bogatszych rodzin będą chciały nowy komputer albo playstation albo inne tego typu rzeczy i nie widzę nic złego w tym że o tym mówią skoro ktoś się pyta o marzenia , każdy z nas dorosły jest w różnej sytuacji materialnej i nasze marzenia też pewnie by się rózniły to co dla jednych byłoby śmieszne i dziwne dla drugich byłoby świetnym prezentem .
pozdrawiam

Może i trochę rozumiem tych, którzy się dziwią, że ktoś może życzyć sobie konkretnego plecaka z scoobym. Bo w końcu, gdy nie ma co jeść, to jak można pisać o plecaku, prawda. ALE... Dzieci mogą mieć marzenia i to niezależnie od tego, czy rodzice są bogaci, czy żyją w biedzie. Dziecko zobaczyło taki plecak i o takim po prostu marzy. I dobrze, że tam jest napisane, że ma być ze scoobym. Bo może ktoś będzie chciał w paczce kupić plecak i będzie wiedział, jaki kupić. Pewnie dziecko ucieszyłoby się z każdego nowego, ale jeśli znajdzie się ktoś, kto wyłoży pieniążki na plecak, to dla nie tego kogoś nie ma różnicy, czy kupi ze scoobym, autem czy czymkolwiek innym. A dla tego dziecka będzie to ogromna różnica.
Pomyślcie sobie, że marzenie o plecaku nie jest jakimś nie wiadomo czym. To rzecz potrzebna do szkoły.
Dzieci z rodzin, w których nie ma biedy często nawet o plecaku nie marzą, bo ten rodzice MUSZĄ kupić, a mają marzenia dużo bardziej wymagające, drogie.

ponawiam propozycję ze nie stac mnie na zrobienie całej paczki ale moge się dorzucić do jakiejs z was . Jezeli by była taka możliwośc ???

Pisałam tutaj że przyłączyłam się do akcji i pytałam o radio ale moja mama się wciągneła i zrobimy paczkę razem więc kupimy nowe radio i kapcie i witaminki i żywność , bardzo dziękuje tym co odpisali :-)
pozdrawiam

a propos nagonki- żadnej nie widzę. jezeli argumenty okruszka są dla mnie absurdalne, to na nie odpowiadam. także na te wypowiedzi skierowane bezpośrednio do mnie.

1.włącz opcję myślenia. zanim napiszesz, zastanów się nad sensem tego co chcesz przekazać. nie musisz walić bezwiednie w klawiaturę i czekać aż ktoś Cię poprze.
2.wyłącz obojętność.
3.dorośnij.

:) Śmieszna doprawdy jesteś. Śmiem twierdzić, że zrozumiałam lepiej ideę tej akcji (oczywiście nie tylko ja, ale też gro innych osób tu się wypowiadających) niż Ty, ale nie będę tu z Tobą prowadziła dyskusji, bo nie temu ten wątek ma służyć. Poza tym właściwie nie ma o co się kłócić, niektórzy są "obłędni", a niektórzy "nierefomowalni":).

Dziewczyny, wybaczcie mi te dygresję, ale naprawdę zarzuty okruszka mnie rozbroiły... Mam nadzieję, że założycielce wątku uda się rozwiązać problem. No i wszystkich zachęcam do Szlachetnej Paczki - jest naprawdę dużo rodzin o różnych (większych i mniejszych) potrzebach.

ciśnie mi się cos na klawiaturkę ale nie dam się sprowokować takiej pustej babie jak Ty, pozdrawiam. i miłych snów - Ty która rozumiesz wszystkie idee

Widać po prostu, że nie rozumiesz idei tej akcji. Co więcej, nawet nie dasz jej sobie wytłumaczyć... No ale cóż, niektórzy są niereformowalni. A pomagać przecież nikt Ci nie każe, w końcu po co pomagać:).

agalu, dziękuję ze napisałas to co jest zawarte w cudzysłowie, dzięki temu wiem co, jak i dlaczego i o takie wyjasnienie chodzilo mi od początku a nie o oskarżanie i komentarze typu "to nie jest paczka żebraczka i nie traktuj tak ludzi, traktuj ich tak jak równych sobie itp itd" co niektóre z was są obłędne... szkoda słów.. nie chce mi sie komentować tego co wypisujecie. koniec "wątku okruszka". Jeszcze raz dzięki agalu.

odpisała do mnie ta wolontariuszka i odpisali mi tez ze szlachetnej paczki... ogolnie radza zeby sie uzbroic w cierpliwosc bo serwery sa przeciazone... no nic bede czekac... a jak sie nie bede mogla doczekac to bede musiala cos wymyslec :)
pozdrawiam

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?