szlachetna paczka

czy ktoras z Was uczestniczyła kiedykolwiek w tej akcji szlachetna paczka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szlachetna paczka

kasia2b@wp.pl

to jest kontakt do lidera woj.pomorskiego, w razie problemów możesz pisać

dobra okruszek nie zamierzam dyskutować bez sensu

Nikita - jeszcze raz i od poczaku,
jak wybrałaś rodzinkę, powinnaś dostać na maila wiadomość
"Potwierdź rodzinkę" - i klikasz w podany link

Zrobiłaś to?

Potem dstaniesz maila "Potwierdzamy że wybrałeś rodzinę" i podają jej kod, czy coś takiego

Masz takiego maila?

Potem się rejestrujesz, albo to było przed wyborem rodizny, już nie pamiętam:(

Potem dostajesz maila że Twoje konto jest aktywne

Jak się logujesz to nie ma innej opcji musi być krok 4 - lista potrzeb,nie może wyskoczyć od początku

może o którymś kroku zapomniałaś, albo przez te przeiciążone serwery nie dostałaś któregoś z maili?

jeśli dalej nie bedziesz wiedziała co i jak to moze trzea skontaktować sie mailowo lub telefonicznie z kimś, tam na stronie jest kontakt podany

dostałam tez od koleżanki info że wolontariusz,który opiekuje Twoja rodiznę musi w ciągu tygodnia sie z Tobą skontaktować

trzeba to wyjaśnić, bo jeśli rodizna została wybrana przez Ciebie, to nie może przecież pozostać bez paczki:(

okruszek, niektórzy pomagaja bezinteresownie... weszlam na pierwsza lepsza rodzine... jak dla mnie to nie jest sklep, gdzie człowiek oglada i wybiera... wszyscy tak samo potrzebuja pomocy wiec co za róznica...
tylko teraz nie pamietam co tam bylo i mam za swoje ze uwaznie nie przeczytałam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba mi nie powiesz ze te słowa nie byly skierowane do mnie?
nie piszę ze to Ty akurat napisalas do mnie, nie, nie Ty. Ktos ponizej Twojej wypowiedzi... przykre. Ale trudno.
A to ze ktos wybiera rodzinę, nawet jej sie blizej nie przygląda ani jej potrzebom to jest ok?Dziwne...

no wlasnie jak sie loguje to klikam to jak zrobic paczke i od poczatku wychodzi mi lokalizacja itp. nie zaczynam od punktu 3...
a dokladnie nie pamietam co mi sie wyswietlilo jak przy rodzinie gdy czytałam o ich potrzebach wybrałam wiecej...

a jak mam znalezc rodzine ktora juz wybralam? nie mam jej na tych listach...

okruszek -ale ja ani nikt inny nie napisał, że Ty byś chciała wybrać rodzine i podarować jej same używane ciuchy, nie wkładaj komuś słów do ust!!
pisałam ,że ktos to zrobił i jestem w ciężkim szoku jak to przeczytałam

Nikita - a Ty jak wybierałaś rodzinkę to nie przeczytałaś najpierw jakie ma potrzeby, przecież jak czyta się o danej rodzinie to klikasz więcej i masz całą listę;)
kurczę z tymi serwerami to powinni coś zrobić , ale spokojnie jak będzie już luźniej to wejdziesz na swój profił/zalogujesz sie i będziesz tam miała puntk chyba 3 z lista potrzeb

na pewno też skontakuje się z Tobą wolontariusz

nikita-jak wybierzesz rodzinę to klikasz "więcej" i tam jest ta lista

dziewczyny powiedzcie mi skad mam wziasc ta liste potrzeb??????

widzę ze ślepo patrzycie w jednym kierunku...zatem skoro tak patrzycie nawet nie chcecie zrozumieć o co mi chodziło :/
jeśli myślicie że wsadziłabym "szmaty" do pudła i zaniosła do punktu zbioru paczek to naprawdę macie coś z główkami.... ja tez jestem w szoku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reńka ja wybrałam rodzine ale nie wiem dkad mam wziasc liste potrzeb... ta stronka ciagle sie wiesza...

i tez byłoby przykro jakbym była dzieckiem i zobaczyłabym szmaty no może używane ubrania delikanie mówiąc...

TO ja Wam napiszę co mi powiedziała koleżanka ,która jest na śląsku wolontariuszem, czyli chodzi po rodzinach i szuka ,pyta i weryfikuje rodziny,
napisała mi ,że nie ma mowy o pomaganiu naciągaczom czy pomaganiu pijakom, że oni są jakos tam szkoleni do tej weryfikacji ale nie znam szczegółów
To wolontariusze spisują listę potrzeb,znaczy sie pytają a nie że rodzina czegoś rząda
jeśli piszą że rodzina nie ma telewizora,a pralki, lodówki ,kuchenki to to wpisują, nie oznacza to że darczyńca musi ten punkt listy spełnić!

Lista potrzeb nie oznacza że musimy wszystko kupić/podarować!
ale oznacza to że możemy to zrobić jeśłi mamy taką możliwość

Wolontariusze pytają o marzenia, więc oni odpowiadają
zwłaszcza dzieci, są rodziny w których dzieci proszą o czekoladę tylko ale są i takie które marzą o np.plecaku z kubusiem czy scoobym, mają koledzy w szkole, wiec to nie dziwne że i one chciałoby takie mieć

Założyciel tej akcji dlatego pisze żeby się łączyć ,wspólnie organizować pomoc danej rodzinie bo ważne jest żeby tych ludzi tak prawdziwie uszczesliwić,spełnić ich marzenia
oni bedę sie cieszyć z jedzenia, proszków itp, a gdy dostana to o czym marzą to juz musi być dla nich pełnia szcześcia w te swięta

Jeszcze w niedzielę rano jak serwery przeciążone nie były to widziałam że jest rodzina o której wolontariusz pisze ,że było im bardzo przykro gdy w ubiegłym roku dostali w paczkach tylko stare mocno zużyte ubrania, nic innego ,nawet czekolady dla dzieci! dla mnie to jest poprostu sozk, jak może ktoś wybierać sobie rodzine do pomocy i dać jej tylko uzywane ubrania, to że są ludźmi w potrzebie nie oznacza że mają się cieszyć nawet ze starych szmat i niczego wiecej
Takich paczek lepiej nie róbcie,!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=134550&c=1&k=11

zapraszamy do wspolnej pomocy:)

ja tez postanowiłam zrobić taką paczke, wybrałam biedną wielodzietną rodzine i pomoge na tyle na ile bede mogla. chcąc pomóc komu kolwiek chyba tak naprawde nie jestesmy w 100% sprawdzic czy ten ktos naprawde naszej pomocy potrzebuje. ja bede miała dobry uczynek na swoim koncie. wierze w to, że ta rodzina naprawde potrzebuje tej pomocy. a jak są dzieci to wiadomo, że sa i marzenia. scoby doo czy hana montana czy jeszcze co innego jakie to ma znaczenie?? kto wie, moze uciesza sie bardziej z czekolady...

Ktoś z Was wybrał już rodzinę?

Nie wieze, jak mozecie pisac takie rzeczy! Przeciez to sa dzieci. Kazde z nich ma marzenia, a skoro maja okazje powiedziec o nich, bo byc moze znajdzie sie ktos, kto je spelni, to dlaczego nie moga??? Moj maly braciszek zazyczyl sobie na swieta gre i nie jest to obojetnie jaka gra, tylko konkternie - spider man. Na pewno ucieszylby sie z innego prezentu, ale skoro to mu sprawi przyjemnosc, to dlaczego nie mam mu jej sprawic.
Tak samo te biedniejsze dzieci. Marza o czerwonej czapeczce - bo to ich ulubiony kolor, albo o plecaku z takim motywem bo to ich ulubiony bohater. Czy wy nie mialyscie marzen??
Mysle, ze gdybyscie naprawde chcialy pomoc to nie szukalybyscie takich durnych wymowek. Nie pomoge - bo nie kupie plecaka ze scoobim tylko zwykly - czarny i koniec....
Smutne...

Własnie to są ich marzenia...każdy ma jakieś marzenia...

Znalazłam na www.szlachetnapaczka.pl taki opis z plecakim. Widzisz tu coś rażącego?

Pani Dorota (27l.) oraz Pan Paweł (33l.) mają dwoje dzieci, 9 letniego Adriana oraz 7 letniego Michała. Kłopoty rodzinne zaczęły się w momencie, gdy Pan Paweł utracił stałe zatrudnienie. Obecnie pracuje dorywczo, co wystarcza na opłacenie czynszu za wynajem mieszkania, zakup węgla. Miesięczny dochód 4 osobowej rodziny wynosi 1650 zł, z czego opłaty stanowią połowę dochodu. Pani Dorota poszukuje pracy, aby wspomóc męża. Chłopcy marzą, aby dostać od Mikołaja sterowane samochody, żeby mogli wspólnie się bawić w wyścigi. Ponadto brakuje im nowych plecaków do szkoły. Nieśmiało proszą o plecak w auta i scoobydo. Zepsuta pralka i lodówka sprawia, że są one aktualnym marzeniem całej rodziny. Rodzinie brakuje także ciepłych poduszek i kołder.

każdy ma prawo wyrazić zdanie to fakt ale każdy ma marzenia. Jest to akcja ogólnopolska więc wiadomo kto komu.
Kurcze znam inne forum gdzie każdy jest uśmiechnięty nie pyta kto jaki ma status porostu wszyscy są przyjaciółmi i w każdej chwili bezinteresownie pomagają bez kretowania:))))
Marzenko serdecznie Cię pozdrwaim

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...