tragedia w Kamieniu ...

naprawdę , nie mówię, stałą się rzecz straszna , ale ...
znam Kamień, znam ten hotel ( kiedyś byl to hotel Nafty)... Ci którzy tam mieszkali, w 90% to kwiat Kamienia Pomorskiego. Alkoholicy, złodziej i k...y ... Ci którzy zamiast płacić za mieszkanie woleli się napić .. a teraz słyszę jak tak wykolejeniec mówi do kamery :SPALIŁ SIE CAŁY DOROBEK MOJEGO ŻYCIA " a drugi dodaje ... WSZYSTKO SIĘ SPALIŁO, NAWET PIENIĄDZE...
nic nie mieli ... a teraz dostaną wszystko...
mój ulubieniec Adamowicz ... chce dać jednej rodzinie mieszkanie w Gdańsku...
tylko niech nie zapomni płacić za nich czynszu... im będzie na to szkoda kasy....

a może tak dać mieszkanie tym , którzy mimo ciężkiej i uczciwej pracy nie maja 200-200 tysięcy żeby je kopić ??

naprawdę współczuje Tym ludziom , łacze sie w bólu z rodzinami ofiar . ale ... to nie zmienna faktu że ...
jeden menel zasną napity z fajka i zapruszył ogień ... inni teraz dostaną wszystko za nic

SPRAWIEDLIWE ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tragedia w Kamieniu ...

chyba nie. ale sprawiedliwości to nie ma nigdzie, gdzie w grę polityka wchodzi. zwłaszcza przed wyborami. w święta chyba 25 osób zginęło na drogach. rodziny pecha miały że osobno, a nie w zbiorowej katastrofie. nie mówię że miałyby szczęście, gdyby zginęli w zbiorowej katastrofie. trudno mi się wysłowić czasami. w każdym razie patrzę sobie na opis na gg mojej koleżanki -"jak umierać, to najlepiej całą hordą w jednym miejscu". może i coś w tym jest.

a do k**** i alkoholików mam jakąś tam sympatię dziwną. ze złodziejami to już gorzej

mam dokładnie to samo zdanie - jedyna różnica, że osobno a nie razem. Dewaluacja żałoby narodowej.

no właśnie. wyjątkowo częsta ta żałoba w czasach miłościwie nam panującego kaczora. chyba trochę wpadł we własne sidła. bo jak już ogłosił żałobę bo katastrofie casy, to teraz też musiał. żeby ludzie nie mówili: tak, nadzianych oficerów uhonorował, a nad biednymi ludźmi to już się nie pochyli....
pamiętam, że kiedyś żałoba była zarezerwowana na naprawdę doniosłe (w swoistym sensie) wydarzenia jak śmierć papieża, czy katastrofa boeinga z 300 osobami na pokładzie. po takich lokalnych tragediach wojewoda ogłaszał żałobę w danym województwie i wystarczyło, żeby oddać pamięć i cześć ofiarom. ofiarom, którym oczywiście szczerze współczuję, a ocalałym życzę jak najlepiej

Inne tematy z forum

muza na dziś (777 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (13 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...