Jak skutecznie wyleczyć łuszczycę skóry głowy

Od lat zmagam się z łuszczycą skóry głowy. Leczyłam się już sterydami, próbowałam też ziołowych preparatów i różnych szamponów, ale objawy ciągle wracają. Macie coś sprawdzonego, co naprawdę pomogło Wam pozbyć się zmian?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako fryzjerka mogę powiedzieć, że farbowanie czy rozjaśnianie ma dobry wpływ i z czasem ta cholera zanika, ale też są szampony z firmy Paraderm i po nich ładnie się goi, jeśli ma się mocny wysyp na głowie... A co do farbowania, to nie ma żadnych przeciwwskazań przynajmniej u mnie nigdy nie pogorszyło stanu skóry.

Ale mam to sprawdzone na sobie... Łuszczycę mam od 12 roku życia i tylko farbowanie mi ją w pewnym stopniu likwidowało. Teraz też używam szamponów z dziegciem i jest ok nie zniknęła całkowicie, ale skóra nie swędzi i nie schodzi płatami. Grunt to dobra pielęgnacja i nie skakać z produktu na produkt. Ja po latach już wiem, że skóra głowy lubi regularność, nawet bardziej niż leki. No i też uwielbiam serię psorisel
image

Z tym dobrym wpływem to bym raczej nie przesadzała . U mnie farbowanie tylko nasilało zmiany, skóra piekła i długo dochodziła do siebie. Dopiero jak zaczęłam używać zestawu Psorisel (szampon, emulsja i płyn na noc), to naprawdę zaczęło się coś poprawiać. Zmiany zaczęły się wyciszać, mniej się sypie z głowy, no i swędzenie prawie całkiem zniknęło.

Inne tematy z forum

Łuszczyca skóry głowy co pomaga naprawdę, a nie tylko na chwilę? (3 odpowiedzi)

Zaczynam powoli tracić cierpliwość. Stosuję różne szampony, kremy, maści coś działa na chwilę,...

Środki na przedwczesny wytrysk (9 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

rehabilitacja NFZ (21 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?