Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

A co jest takiego prowokującego w chodzeniu na boso ??? Też tak czasem chodze i nikomu sie chyba nie narażam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sara, to samo stwierdziliśmy dziś z moim mężem, ze jak natrafisz na czubka, to będziesz w worku po kartoflach, przez tydzien nie myte włosy itd. to i tak Cię skrzywdzi :(

Dziewczyna jest młoda i w pełni ją rozumiem, że nosi krótkie spódniczki.
Szpilki w ręku ? Sama kiedyś tak wracałam, bo założyłam nowe szpileczki i myślałam, że skonam tak cisnęły.
Owszem nie wracałam sama, ale też na boso ;)

Kasia - ja juz nie wiem o co chodzi tak jak pisalam w naszym wątku.. no chyba ze to zbieżnośc imion i mojej sis o innego Patryka chodziło...

a co do mini i szpilek - kurcze przeciez to ze tak sie ubieram nie oznacza - porwij mnie czy coś tak samo złego... nie jest to wytlumaczenia dla porywacza czy gwałciciciela - bo ona była w mini.... czy prowokowała - jezeli ktos dopuszcza sie podobnych czynów to po prostu nie ma dla niego żadnej obrony, wiec czy byłaby ubrana w bikini czy w golf to nikt normalny nie powinien nic wbrew jej woli zrobic

Jezu, Sara dopiero przeczytałam o tym Patryku :(

Sara, jako możesz podpytaj, bo strasznie mnie ruszyła ta sprawa.
Jestem matka, do tego mam w domu nastolatkę i wciąż jednak jest we mnie nadzieja, że Iwona się odnajdzie

tez znam sprawę troszkę bliżej i jak mi siostra o tym opowiadala to az mi ciarki przeszly - ona zna tego byłego chłopaka Iwony takze moze jutro podpytam czy cos nowego wiadomo

http://www.trojmiejska.info/?p=356

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12513542,wiadomosc.html

Pan Jackowski juz pomagal w tej sprawie, namierzyl ze dziewczyna byla na dziewczyne na Polwyspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez mi sie wydaje, ze nagranie z monitoringu to nie ten trop, kolesie ruszyli w tą sama strone kilka minut później, raczej nie mieli zamiaru namierzenia tej dziewczyny... Ale moze po prostu cos widzieli w tamtej okolicy...
Wiadomo, ze kazdy trop jest wazny

Straszna historia i oby mimo wszystko miala dobre zakonczenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja sie zastanawiam po ki czort miasto inwestuje w kamery kupę kasy i kupuje taki szrot na którym nic nie widać!!

gdyby kupili mniej a lepszej jakości to może by posłużyło w sprawie takiej jak ta :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja poprosiłabym o pomoc również Pana Jackowskiego z Człuchowa.
Zawsze to może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki aby się znalazła cala i zdrowa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z całym współczuciem dla rodziców dziewczyny, ale chodząc na boso ulicami sopotu ze szpilkami w rękach jest zachowaniem prowokującym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zastanawia mnie troszkę po co są poszukiwani Ci dwaj kolesie? Rutkowski tak zaznaczał, że ten jeden z nich tak się dl€go oglądał za Iwoną, a przecież na całym nagraniu widać, że on oglądał się prawie za każdą dziewczyną która przechodziła jak również i za kolesaiami. Po za tym oni odeszli z tego miejsca jakies 4 minuty po przejsciu Iwony, więc ona już mogła być daleko. Zreszta widać jak ona za mostkiem skreca w ten park, a oni poszli prosto. Mnie się wydaję, że oni nie mają z tym nic wspolnego.
Mam nadzieje, że znajdzie się cała i zdrowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My z mężem wczoraj czytaliśmy artykuły i przeglądaliśmy nagrania z kamer.Cały czas o niej myślę i nie wyobrażam sobie co czują rodzice.
Sama mam przecież córeczkę,która kiedyś też będzie miała 19 lat...

Mam nadzieję,że się odnajdzie chociaż po tylu dniach to nie wiem czy można się spodziewac optymistycznego zakończenia.

Ostatnio oglądałam jakiś program,że w Polsce rocznie ginie ok 15 tyś. ludzi. Wywóz do domów publicznych,do nielegalnych adopcji,jako dawcy narządów a także porywają pedofile.
To jest koszmarne stracic w ten sposób dziecko i nie wiedziec do końca życia co się z nim dzieje,chyba bym zwariowała.

Dlatego od najmłodszych lat należy wpajac pewne zasady bezpieczeństwa i budowac relacje z dziecmi na zufaniu. Wiem prosto się mówi a nie zawsze wyjdzie w praktyce bo młodośc rządzi się jednak swoimi prawami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie Aga.

w 100% popieram Kasie...
jak ma wyglądać w środku lata? w golfie i pantalonach? no komment...

jakość nagrania faktycznie słaba, ale moze ktoś z tych przechodniów sie zgłosi z jakąs informacją...bo przypomni sobie ta trójke stojaca pod sanatorium...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ogladałam top nagranie z monitoringu to powiem wam ze nawet gdybym znała tych kolesi to jakośc nagrania jest taka ze to równiedobrze może być każdy !!! wiec szukaj wiatru w polu OBY SIĘ ZNALAZŁA !!! Bo widać ze rodzice wszystko robią co moga zeby ja znalesc !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny po pierwsze wątek nie powstał po to, żeby gdybać czy zrobiła dobrze czy źle.
Druga sprawa, każda z Was w swoim życiu zrobiła kiedyś coś głupiego, bądź mniej głupiego, ale nieodpowiedzialnego.

Co ma do tego fakt, że miała mini i niosła buty w ręku ?
Miała szpilki, może nogi już ją bolały od chodzenia w nich, a może boso wygodniej ?
Co z tego, że miała mini ? W końcu ma 19ście lat a nie 50siąt
Mamy lato, ja sama latam w krótkich spodenkach bo tak mi wygodniej. Czy to znaczy, że coś ze mną jest nie tak ?

Komentarze, że miała spódnicę i szpilki jest co najmniej śmieszny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

'Nie ma co gdybać, czy zrobiła odpowiedzialnie, czy nie bo to nastolatka. '

A co ma do tego wiek ? w kazdym wieku trzeba być odpowiedzialnym i myśleć... ona miala 19 lat wiec już dzieckiem nie była.

acha, zwróćcie uwagę, że buty niosła w rękach, szła na boso, o mini nie wspomnę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...