uwaga! przeszkoda!

Jeżdze do pracy z Oliwy do Orłowa. Dziś o 8ej dwie dodatkowe okazje do zgonu, do tych zwykłych, niezmiennych.

1.
Koło sopockiego Kunia jakiś kretyn zaparkował dostawczaka w bocznej uliczce, ale z rurami fi 1/2' wystającymi 1,5m na chodnik. Bez żadnej chorągiewki. Szare rury z ocynku na szarym tle betonu.
Na szczęście, jak się jedzie z Oliwy, właśnie na tym zakręcie trzeba rzucić okiem czy znowu nie stoją gliny, by lepić mandaty "tym zabUjczym chodnikowcom", więc zwolniłem. I na szczęście jechałem bez przyćmionych okularów, mimo słońca.

2
Pogranicze Sopotu z Gdynia jest rozryte od paru dni, wiadomo. Trzeba zwolnić, bo "ścieżka" została rozpruta, kostka Dauna zdjęta, wykopy, zwały ziemi, wiemy, znosimy.
Ale dziś pierwszy raz stały tam dźwigi z podporami od lasu po drogę, bez jakiegokolwiek ostrzeżenia, a i zwały ziemi całkowicie odcięły w kilku miejscach przejazd nawet trawnikiem OBOK "ścieżki".

Pojechałem asfaltem. środkiem pasa (życie mi miłe, wyprzedzać na gazetę nie dam się byle komu) tylko jeden burak mnie otrąbił. Nie uprzedzam rowerzystów, my sobie raczej damy rade i w tej sytuacji. Uprzedzam, że od paru dni wożę zamiast pompki kawałek rury stalowej i jak jakiś blacharz ZNOWU będzie mi chciał mi dać bęcki , będę celował w głowę. Wiem już, że na policje nie mogę liczyć, wiec muszę dbać o swoje bezpieczeństwo sam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: uwaga! przeszkoda!

Dzięki za ostrzeżenie - ścieżkę na pograniczu ominę dziś dołem - schodami i przez Kolibki - zaopatrzyłem się w czołówkę (oprócz normalnego oświetlenia roweru), więc może po ciemku da radę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

tX oprocz gazrurki przydalaby sie takze mała i zgrabna szlifiereczka akumulatorowa. I niech chamy się martwią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

widziałem w Lidlu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

1 pojechał a 2 poprawiono

ludziska 'myślą', że jak zrobią zawalidrogę na chwilkę, to im wolno
tymczasem wystarczy 5 sec by zginąć

ciekawe że kierowcy nie maja dysonansu poznawczego:
wyznają mit "nagle pojawiających się znikąd" rowerzystów na przejściach
a nie wieżą w to na DDRach, kult Car-Go?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...