po Wielkanocy byliśmy w Dziemianach (ok 14km od Wiela) :)
znalazłam ofertę w necie :] Polecam z czystym sumieniem :]
http://wakacjenakaszubach.pl/domki/ (moja opinia jest też na ich stronie)
domki bardzo fajne, świetnie wyposażone(nawet sól, herbata, toster pod kolor domku - u nas niebieski bo byliśmy w niebieskim domku, wszystko co normalnie w domu potrzebne do swobodnego gotowania - ściereczki, płyn do mycia naczyń, mydło, wyciskacz do czosnku, korkociąg, otwieracz do puszek i butelek, tłuczek do mięsa, nawet "mój" malutki nożyk Solingen - jestem uzależniona od tych nożyków i bez nich nie gotuję, Mąż jako osoba "z branży winiarskiej" przed wyjazdem pytał czy sa kieliszki do wina ;) Violetta odpowiedziała, że oczywiście - i do czerwonego i do białego ;) i faktycznie tak było) :] Mieliśmy dla siebie domek niebieski i spokojnie zmieściliśmy się w 7 osób (4 dorosłych i 3 dzieci 4,5-6,5l)
My z Mężem i Synem spaliśmy na dole w sypialni, na łóżku sypialnianym, a na antresoli na materacach znajomi z 2 Synami(przesympatyczna właścicielka Violetta dołożyła tam trzeci materac) :] jeszcze w "salonie" została wolna sofa dla 1-2 osób :]
Domek niby wydaje się mały - bo to raptem 5x5m(ale nad połową parteru jest "śpiąca" antresola) ;] + taras 2x5m :] ale jest wszystko tak przemyślane i dobrze rozmieszczone, że spokojnie można jechać na dłuższy wypoczynek ;]
Łazienka malutka ale narożna kabina prysznicowa jest :]
Domki czyściutkie :]
Na wyposażeniu domków grill ;] TV (my akurat nie korzystaliśmy wcale z TV)
mają bardzo duży teren - nie ogrodzony :] miejsca parkingowe fajnie umiejscowione koło domków, zasłonięte od drogi, zacienione od ściany lasu tuż obok :]
na terenie piaskownica, duża trampolina, siatka do gry w siatkówkę, miejsce do różnego rodzaju zabaw, gier (np. na wyposażeniu domków paletki i lotki), tarcza i rzutki, miejsce na ognisko (zrobiliśmy sobie dyskotekę przy ognisku ;) ale dzieci miały radochę) i zadaszona "altanka" tuż obok do posiedzenia, domek na "niepogodę" z piłkarzykami (nie pamiętam co jeszcze tam było).
Blisko do jeziora, 1 klasa czystości :] jest też strzeżona plaża, z najdłuższą zjeżdżalnią
http://pomorskie.travel/Na_wodzie-Rekreacja_i_zabawa-K_pieliska_i_pla_e/4894/Jezioro_Rzuno_w_Dziemianach
Blisko stadnina konna "Pegaz" :) byliśmy dwa razy :) dla dzieci polecamy konia o imieniu "Legwan" :) i nie bójcie się dużych psów biegających luzem ;) bardzo miłe, przyjacielskie zwierzaki, chociaż swoim wyglądem/rozmiarem mogą nastraszyć ;) (Hermiona i Lupus-młody owczarek)
Można też jechać na spotkanie z bobrami :] które są teraz plagą tamtejszych rejonów :]
Właścicielka chętnie dzieli się informacjami o okolicy :) podpowie gdzie i jak dojechać, co warto zobaczyć, gdzie jechać na dobry obiad ;]
Cena wynajęcia domku za dobę to 160zł + prąd wg stanu licznika (1zł za 1kWh)
Nasz Syn co i rusz pyta kiedy/czy jeszcze pojedziemy do niebieskiego domku ;)