Re: wakacje z niemowlęciem kto kiedy?
konto usunięte
(12 lat temu)
Madzia na pierwsze wakacje pojechała mając 1miesiąc. Byliśmy nad jeziorem i było bardzo fajnie. Kolejny wyjazd jak miała 2mce takze nad jeziorko. Tylko że my mamy tam swoją kanciapkę więc jedziemy że tak powiem na swoje.
Jak miała roczek bylismy we Wrocławiu na tydzien i potem kilka razy nad jeziorem.
W tym roku mielismy wybrac sie za granice ale plany spełzły na niczym ze względu na stan mojej obecnej ciąży. Zostaje nam tradycyjnie jeziorko :)
Jeśli miałabym porównać to w tym roku byl najbardziej udany wyjazd :)
dziecko samo chodzi, komunikuje sie z Tobą, nie musisz wymyslać z jedzeniem czy piciem bo zje i wypije wszystko, wytrzyma bez snu itp choć wiem że dzieci są różne. Najgorzej chyba jednak wspominam wyjazd nr 1 ale nie ze względu na dziecko a na mnie bo ściągałam mleko i mało chodziliśmy po lesie bo co 3godz bylo odciąganko, w ogóle ciężko było się ruszyć-laktator, butelki itp grrrrr ... ;)
Ostatnio czytałam też (nie pamiętam niestety gdzie) że takie maluchy-do konca okresu niemowlęcego nie powinny wyjezdzac na krótkie wyjazdy bo ich okres adaptacji do nowego miejsca wynosi ok tygodnia. Ponadto nie powinny zmieniac klimatu-czyli jesli mkeszkamy nad morzem nie powinny jezdzic w gory, do Afryki itp. bo układ oddechowy jest jeszcze nie przystosowany do tak drastycznych zmian. To tak w skrócie.
0
0