wanna czy prysznic

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
co uważacie za wygodniejsze,
za lepsze
no i jaka decyzja jak ma się 1 łazienkę:)

a może macie napiary na fajne salony z łazienkami:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wanna czy prysznic

wanna
zawsze się przyda

My chcieliśmy i to i to :)

Więc kupiliśmy wannę narożną z parawanem :) i panel prysznicowy :)) i jest oki :) 2 in 1 :))))

Witam,

Chciałbym zapytać, jaką wannę+parawan państwo kupili? Z tego co widzę ciężko znaleźć parawan pasujący do wanny narożnej.
Szukam wszędzie takich paneli i jak narazie znalazłem tylko jeden firmy Aquaform.

pozdrawiam,
Piotr

Bez prysznica bym życ nie mogła... Ale w wannie też lubię się pomoczyć, i pranie można zrobić, i dzieciaki wypluskać...

Gdybym nie miała w łazience miejsce tylko na jeden z tych przybytków, to bym miała wannę z uchwytem na prysznic i ekranem/zasłonką żeby nie pryskało. Codzienna kąpiel w wannie jest kiepska dla skóry.

wanna - zimą

prysznic - latem

:)))))))))))))))))))))) :)))

zawsze miałam wanne wiec jak przeniosłam sie do pawla to bardzo mi jej brakowało, był tylko prydznic

od niedawna mamy wanne, od tego czasu ani razu nie kożystałam z prysznica, dla mnie wanna wygrywa

hmmm kurcze to ja chyba wolę prysznic szybko można skorzystać
a właściwie z wanny wogóle nie korzystam a poza tym i tak długo nie potrafię w niej usiedzieć:)

A jak będziesz kąpać dwulatka? :)

k@juta
ja też chciałam początkowo kabinę prysznicową, ale
1. od wielkiego dzwonu mam ochotę się pomoczyć z 10 minut w soli albo płynie
2. dzieci kochają igraszki w wodzie, ale boja się wody lejącej na głowę więc
będzie wanna z zasłoną ze szkła hartowanego (choć to droga impreza) i nad wanną panel prysznicowy (dwa w jednym)

image

najlepiej to polaczyc i miec i wanne i prysznic, 2 w 1

image

o znalazlam duzo ciekawsze zdjecie :):)

image

ale wypas-podoba mi sie ta woda za szklem-akwarium-ile kosztuje? pewnie z 8 tys.

image

hehhehehe :)))))))))

mogli zrobić zdjęcie we dwójkę:)))

image

Bajer, kupuję. :)))

Moja córka w wieku 2 lat też bała się wody lejącej się "nieustannie" pod prysznicem! Ponieważ wtedy nie mieliśmy jeszcze wanny - wstawialiśmy wanienkę niemowlęcą do brodzika (średnica 90 cm).
Najlepiej mieć i jedno, i drugie np. taki zestaw wannowo-prysznicowy jak proponują inne forumowiczki. Prysznic poza codziennym odświeżeniem się (bo po prysznicu nie czuję się domyta) przydaje się w stanie mocno już odmiennym (nie ma problemu ze ślizganiem się kolosa nawet na macie a/poślizgowej, wspinaczką i wydostawaniem się) oraz przy starszych maluchach, które potrafią się ubłocić w słoneczny dzień niezliczoną ilość razy.

Zdecydowanie wanna - praktyczniejsza.

planujemy remont łazienki w Nowym Roku i postanowiłam ze będziemy mieć wannę i panel prysznicowy z parawanem, czyli 2 w jednym

super ta wanna z prysdznicem skąd to??

WANNA zdecydowanie !!!

Moja córa ma prawie 2 latka i jeszcze kąpie ją w wanience, panicznie boi się wanny i prysznica :)

To jest problem dziecka (tak mi się wydaje...). Podsumowując i biorąc pod uwagę potomstwo. Prysznic? Tak, ale z głębokim i szerokim brodzikiem. Wanna? Problem głębokości odpada;-)

miałam wanne teraz mam prysznic, zdecydowanie wanna, a najlepiej tak jak dziewczyny przede mna mówiły 2 w 1 :)

A na środku basen...:-)...Dzieci o to zadbają...

takie wanny z prysznicem 2 w 1 sa dostepne nan naszym rynku, sama taka chcialam ale one sa dosc drogie, dlatego kupilam duza wanne narozna 160 na 140 w takiej wannie spokojnie mozna tez wziac prysznic bez zalewania lazienki

można dokupić parawany na każdą wannę. B faktycznie te wanny 2w1 są bardzo drogie. Ponadto znajoma moich rodziców ma taką i mówi że ciężko utrzymać czysttosć bo jest taka fikusna i nei moża dotrzeć wszędzie szmatka, musi sie gimnastykować.

Ja mam prysznic http://bostal.com.pl/wybor-baterii-do-wanien-i-prysznicow/ kabina bardzo solidnie wykonana.

Ja jestem fanką prysznica ;) Mam taki walk in z taką baterią - https://sklep.sotbe.com/SOTBE-ATRAN-bateria-umywalkowa-obrotowa-prysznicowa-drazek-zestaw, super się spisuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaba reklama, nawet strona podana nie istnieje.
Idealne rozwiązanie to jak ktoś może sobie pozwolić i na wannę i na prysznic. Kto ma ten wie, jak jest fajnie mieć wybór, ja np. leżę w wannie, mąż idzie pod prysznic i jest ok. Ale to jak ktoś ma większą łazienkę, albo najlepiej dwie. Jak nie ma wyjścia to lepiej wanna, gdzie zawsze można brać też prysznic.

Oczywiście że wanna http://spbs.pl/duza-i-ladna-wanna/ kąpiel to dla mnie odpoczynek.

Moim zdaniem najlepiej to prysznic z jakąś dobrze dobraną baterią prysznicową. W tym sklepie - https://sklep.sotbe.com/ wydaje mi się że jest ich najwięcej do wyboru i łatwo jest wtedy dobrać odpowiednią :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po miesiącu znowu wrzucasz reklamę? Zauważyłeś, że poprzednio podana strona www nie istnieje? Super. Widać, że handelek słabo idzie...

Oczywiście że wanna http://spbs.pl/duza-i-ladna-wanna/ czasem relaks jest potrzebny

Mnie się świetnie sprawdza taka wanna: https://lazienkowespa.pl/pl/c/Wanna-przyscienna/277. Rewelacja do mniejszej łazienki, kiedy nie mamy miejsca na wolnostojącą.

Inne tematy z forum

gdzie kupić opłatek? (13 odpowiedzi)

gdzie można zakupić opłatek?

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...