wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mam pytanie do mam które mają już dzieci ,jaki powinny byc wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno i żeby nie okazało się że po 4 msc wózek jest za mały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno

moja mała ma 5 i pół miesiąca i w domku juz zakładam spacerowke, mam atlantica, a co do gondoli to my jeszcze przez jakieś 1,5 miesiąca w niej pojeździmy .

to zależy też kiedy dziecko się urodzi...jak w lecie to gondola nie musi być mega duża bo dziecko jest leciutko ubrane
natomiast w zimie dużo miejsca zajmują kombinezon, koc, spiworek itp

nasza gondola ma 80 cm długości, Miśka ma 5 miesięcy i w kombinezonie już tak średnio wygodnie jest
w marcu przesiadamy sie do spacerówki

myślę, ze gondola powinna mieć min.75 cm
no i powinna być dosyć szeroka min.30 cm

Długość 79-80 cm, szerokość min. 33 cm. W zależności od dziecka starczy nawet do 10 miesięcy.

z gondolą moze byc ten problem ze nawet jesli jest spora to dziecko kiedy juz sie troszkę podnosi moze wypaśc. Ja miałam mutsy -podobno jedna z mniejszych gondoli - a woziłam Synka chyba nawet jakies 6mcy. a urodził sie spory 4100. wiec nie ma co panikowac.

tak, tylko które dziecko w wieku 10 miesięcy będzie chcialo jeździć w gondoli ????????? jak już dziecko siedzi, to raczej marne szanse, że będzie dało się położyć na plecach na godzinę czy dwie ...

żeby nie wypadło można szelki kupić :) a co do leżenia w gondoli - można przecież podnieść dno i jest normalne siedzisko :) jasne, że latem nie ma sensu samodzielnie siedzącego dziecka w gondoli wozić, ale jak jest taka zima jak teraz to czemu by nie, dużo cieplej jest :)

Inne tematy z forum

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...