wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

Olsztyn jeszcze niema kasy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to juz przestaje byc zabawne. tak spojrzec na to wszystko. nigdy nie bylo opoznien z wyplatami a tu na koniec naszej kariery w bomi takie numery nam odstawiaja!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale poważnie ktos rozmawiał dzisiaj z kadrową????ja juz niemam skad dzwonic:(

ja to juz nie mam sily na to! ludzie nie maja co dzieciom do gara wlozyc

jak ona wyslala dzisiaj przelewy to nie bedzie dzisiaj kasy zalezy od banku,jezeli wyslala:P to juz przestaje byc zabawne

Kraków też nie ma

ja jeszcze nie mam !!!!! dajcie spokój co sie ddzieje

dajcie znac jakby ktos miał kaske

Dalej 1.28 zł na koncie ale skarga do PIP- napisana, czekam do 16-ej i ide na poczte na polecony jeszcze w portfelu mam

no to czekamy

no i gitara

pani w kadrach powiedziała że wypłaty mają byc wysłane dzisiaj o godzinie 11.00 tak ja zapewniła księgowość.

Halewicz jak zwykle zdenerwowany :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty masz coś mocno z deklem, e-prawniku za dychę. Od kiedy to dokonuje się zajęcia majątku spółki w trakcie postępowania upadłościowego?
Nie czytajcie tego kretyna, bo wam tą pseudo-prawniczą wiedzą w głowie miesza. Idiota i tyle... ^^ Po co ludziom takie bzdury wypisujesz?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Największym błędem pracowników jest/było zwlekanie z zawiadomieniem PIP i poddawanie się emocjonalnym naciskom grupy kierowniczej sklepów która co najmniej w kilku przypadkach namawia pracowników do nieskładania zawiadomień do PIP, mamiąc szeregowych pracowników mrzonkami o rychłym wyjaśnieniu kwestii wypłat.
Kolejnym krokiem prawnym byłoby złożenie pozwu zbiorowego przeciwko firmie z wnioskiem o zajęcie majątku firmy w poczet roszczeń przyszłych.

Potrzebujecie się zorganizować aby działać. Czekając w domach na należne wam wypłaty powiększacie tylko swoją szkodę i możecie uniemożliwić wręcz skuteczne odzyskanie odpraw od firmy pracodawcy.
Pamiętajcie że do uprawomocnienia się wyroku sądu o upadłości, firma nadal jest firmą i odpowiada finansowo i prawnie za swoje zobowiązania którymi są również wypłaty i odprawy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kraków tez czeka! A później ma plan j.w.

Białystok też czeka do jutra na wypłaty i w poniedziałek ruszamy

Liczmy na to, że wypłata będzie, jeśli nie to tak:
Byłam w PIP-ie u siebie żeby złożyć skargę na razie się wstrzymuje do jutra jak nie będzie wypłat to skargę wysyłam do OIP w Gdyni bo pracodawca jest z Gdyni i więc u nas nic nie skontrolują (tj. Katowice) jedynie co to mogą przyjąć skargę i przekazać ją do wcześniej wymienionego oddziału gdyż za miejscowo zrobić się tego nie da. Po kontroli która musi nastąpić w ciągu 30 dni (jak dobrze pamiętam)PIP wzywa do zapłaty zaległych wynagrodzeń jeśli pracodawca tego nie zrobi to można się iść do Sądu etc. należy tak zrobić w wypadku niewypłacenia wynagrodzeń w naszym przypadku za lipiec, później z racji tego, że my pracujemy do 25.08 (ostatni dzień pracy) to do tego dnia powinniśmy otrzymać odprawę i ekwiwalent za urlop no i we wrześniu jeśli sytuacja się powtórzy jak z wyn. za lipiec i to wszystko. Wystarczy, że w całym zakładzie jedna osoba złoży skargę i już jest kontrola ale moim zdaniem powinniśmy to zrobic wszyscy bo przecież nam się należy. No i najważniejsze dziwi mnie fakt, że ludzie się nie upominacie przecież samym złożeniem skargi macie podkładkę do Banku Spółdzielni czy innych swoich wierzycieli, że pracodawca nie wypłacił wynagrodzenia a później jak już będzie potrzeba (mam nadzieje, że nie) do samego Sądu.
Pozdrawiam i służe pomocą :)

bedzie, bedzie to juz nie od Bomi zalezy tylko od sadu..

Prawdopodobnie w piątek 17-08 również nie będzie wypłat.
Nie siedzcie z założonymi rękoma tylko składajcie wnioski do PIP.
Sam nic nie zdziałam im nas więcej tym lepiej