wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

Większość sklepów w Olsztynie nadal funkcjonuje. Pieniądze na jakiś tam towar jakoś się znajdują, a na wypłaty nie ma. Trochę to żałosne bo ludzie i tak już nie przychodzą. Ciekawe czy w ogóle będą te pieniądze, czy trzeba będzie czekać jeszcze parę dni a potem może dopiero domagać się ich w sądzie.

I ciekawe czy nie pracujemy w tym miesiącu za darmo...

Póki co trzeba mieć nadzieję i czekać do tego 17 chociaż pewnie wielu z pracowników już jest bez grosza przy duszy:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie jest na piśmie?? Jak myśmy się dowiedziały przez przypadek od pani kadrowej dzwoniąc w innej sprawie, że dostaniemy w drugiej turze 17 sierpnia... nam szczęki opadły a kierowniczki rybka nic nie wiedzą więc może pan regionalny chociaż on to nawet nie miał odwagi osobiście wypowiedzeń przywieść tylko kurierem masakra :( szkoda słów czekamy do 17-go ale i tak w poniedziałek nie omieszkam się podjechać do PIP-u. N. a skąd było w ogóle to pismo od kogo???? Dajcie znać

bialystok tez bez wyplat.

jest na piśmie

Wypłaty w Katowicach także nie mamy a co do tego czy będą 17-go to jakoś mi się nie chce wierzyć ja bym chciała to na piśmie od pani Komisarz. Bo na "gębę" to nie ma co wierzyć nikomu. Nam nie pozostaje nic innego tylko w poniedziałek pójść do PIP-u a co dalej zobaczymy.

Bydgoszcz też nie dostala kasy :/

ja sie nie boje
a co mi zrobia? zwolnią mnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bingo tylko jak namówić ludzi aby poszli złożyć wniosek do sądu skoro wszyscy się boją panicznie.

a co z tymi co nie dostali wypowiedzeń i ani wypłaty, wypowiedzenia miały być teraz i też cisza, czekają chyba aż sami się pozwalniamy

W Olsztynie też nie ma wypłaty też mówią że będą 17sierpnia,nasz sklep jeszcze pracuje,za co mamy żyć i robić opłaty.

Mój sklep - Zaspa jeszcze pracuje ale wypłat też nie mamy. Niby 17 mają być ale zobaczymy. Dziś miała być też pierwsza tura wypowiedzeń ale też cisza.

Dzwoniliśmy do kadr,dziś wypłaty nie będzie. Dostaną ją Ci których sklepy jeszcze działają. W pierwszej kolejności zgłaszać wszystko do Państwowej Inspekcji Pracy! W zapewnienia Pana Prezesa że reszta dostanie 17.08 nie wierzę...

Narazie czekamy .dzisiaj jest 10.08.jeśli nie dostaniemy wypłat w określonym terminie (jak jest zapisane w umowie o pracę)pójdzie zbiorowy wniosek do sądu.