x-lander x-move opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
witam
zastanawiam się nad zakupem ww modelu ale jest sporo negatywnych opinii proszę o Wasze opinie na temat tego wózka a może coś innego szczególnie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: x-lander x-move opinie

Ja zakupiłam x-move i bardzo ostrożnie podeszłam do negatywnych opinii. Po prześledzeniu forum i rozmowie z Panem przyjmującym ew.reklamacje najczęściej dotyczą one pękniętego stelaża. Najczęściej spowodowane jest złym użytkowaniem wózka, czego robić nie wolno, tzn. schodzenie, zjazd po schodach np. z 4 piętra, z całym obciążeniem, łącznie z dzieckiem. Na dłuższą metę tego nie wytrzyma żaden wózek bo ma jakieś ograniczenia dotyczące obciążeń.

polecam Bartatinę, schodziłam z 1 piętra po schodach i wciągałam ją po schodach przez rok, nic się jej nie stalo była nadal w super stanie.

Ja póki co jestem bardzo zadowolona ale nie mam też porównania.

podbijam

a moja rama Bartatiny pękła po schodzeniu codziennym z parteru zaledwie...

Witam,mamy ten wózek i jesteśmy zadowoleni, łatwo sie go składa, ma duży kosz na zakupy co jest bardzo wazne, minusem a zarazem plusem moze byc te okienko przezroczyste w daszku , latem trochę swieci przez nie slonce ale za to jest podgląd na dziecko😊synek ma ponad rok i mogę powiedzieć ze jesteśmy zadowoleni z wózka. Gondolka nie jest jakas duża, ale syn jeździł w niej do 5-6 mc , dodam ze jest dużym dzieckiem. Spacerówka wygodna, bo mozna przodem do siebie i przodem do kierunku jazdy zamontować , proste wpięcie. Polecam. Dodam ze jeżeli planujecie zakup Np w sklepie mama i ja to nalezy sie targować! Zobaczcie w jakiej cenie jest wózek w Internecie najtaniej Np w ceneo i proście o taka cenę! Zaoszczędziliśmy W ten sposób 300 zl pozdrawiam

Posiadam wózek x-move od kwietnia 2013 -teraz jeżdzimy już w spacerówce. ogólnie polecam ten wózek. Gondolka rzeczywiście mała - ale akurat o tym wiedzieliśmy kupując ten wózek - synek urodził się w kwietniu. mamom rodzącym zimą radziłabym się zastanowić - przy dodatkowym kombinezonie bedzie rzeczywiście mało miejsca...ale za to spacerówka rozkłąda się bardzo ładnie "na leżąco"i w porównaniu do innych wózków jest zabudowana - ma bardzo dużą budkę która może zakryć spokojnie maluszka przed wiatrem....dodatkowy plus to montowanie spacerówki obustronnie. Mamom narzekającym na "skrzypienie" i brak amortyzacji polecam kupić silikon w sprayu - sprawdzone :)- wózej ślicznie się "ugina" na amortyzatorach i nic nie skrzypi :) Cena przystępna więc polecam ten wózek:)
Kupiliśmy w MAMA i JA - naprawde mozna targowac:)

dzięki
ktoś jeszcze coś może dodać?

Też nie narzekam, ciut skrzypi, ale jest zwrotny i świetnie się prowadzi jedna ręką.Gondolka starczy mojemu synowi na długo, bo jest malutkim wcześniakiem.Stelaż i cała reszta łącznie z kołami się rozkłada, można osobno wymyć.Podoba mi się, że można w gondoli podnieść połowę spodu, maluszek ulewa i musi być pod katem :)

Ja również posiadam ten wózek, teraz używa go już drugie dziecko. Ogólnie wózek nie jest awaryjny, nic się z nim nie dzieję. X-lander robił mi kilka miesięcy temu darmowy przegląd, dotyczyło to wózkóch sprzedanych na samym początku jak ten model wyszedł (2012) a ja kupiłam właśnie jako jeden z pierwszych. Chyba coś w nim poprawili, może właśnie odnośnie tej ramy. Jedyne co mogę zarzucić i jest to dla mnie niestety spory minus to bardzo słaba amortyzacja, albo właściwie jej brak. Strasznie trzęsie dzieckiem na nierównościach. Ale podobno dzieci to lubią :)

nie wiem bo nie mam, ale mogę Ci jedynie podpowiedzieć byś pytała sprzedawców o reklamacje, nam w każdym sklepie sprzedawcy odradzali ogólnie x-landery, bo co rusz ktoś je reklamuje :/ a reklamacja x-landera trwa nawet 6 tyg ze względu na tą ilość :/ a 6 tyg bez wózka??!! to mnie zniechęciło i już x-landera nie brałam pod uwagę. a wisienką na torcie było jak wchodzimy do mama i ja a pan zdaje wózek do reklamacji - zgadnij co? x-landera właśnie :/ warto czasami sprzedawców popytać - oni tym handlują i wiedzą co się najczęściej psuje :)

wiedzą czym handlują albo może raczej wiedzą za co mają wyższą prowizję..
ja miałam x move i sobie bardzo chwalę. Bez żadnego uszczerbku przeżył wszystkie nasze wojaże, potem pożyczyłam koleżance, wrócił do mnie i nadal wygląda jak nowy. najczęsciej używalam do jazdy po lesie .
Prosto sie składa. Nawet ostatnio pod sklepem widzieliśmy z mężem jak jedna pani męczyła się ze złożeniem wozka - małżonek był zdziwony "to nie wszystkie wozki składają się tak łatwo jak nasz? " hehe, usmiałam się z niego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do tych reklamacji to sie nie zgodze.... Wg zalaczonych dokumentow sprzedażowych proces reklamacji trwa zdecydowanie krócej... Reklamowałam torbę i po trzech dniach miałam już do odbioru nową ze sklepu....

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...