czy ktoś wie, co mogę zrobić, jeśli okazało się , że w aucie mam za krótkie pasy na przypięcie fotelika samochodowego?? mały jeździ teraz z przodu ale to jest chyba niedozwolone:(
Spróbuj ponownie, na spokojnie. My mamy fotelik Xlandera i toyotę avensis i też na początku nie mogliśmy. Mąż w końcu najpierw zapiął pas i dopiero później przekładał przez fotelik. I poszło :)
W niektórych naprawdę nie da rady za cholerę. U mojej mamy próbowaliśmy na wszelkie sposoby i nie poszło. A z przodu można ale przy wyłączonych airbagach.
a gdzie próbowałaś montować? w niektórych autach jest tak,że pas jest dłuższy z tyłu po prawej stronie(czyt. za pasażerem)...my też myśleliśmy,że mamy za krótki ale po obejrzeniu naklejek na foteliku wyszło,że pas z tamtej strony jest dłuższy :)
w sumie może jednak by się udało z tym przedłużaczem... chodziło mi o to, że ten fotelik jest inaczej montowany niż wszystkie inne... kurcze drogie trochę zeby kupić i wyrzucić:(
prawo zezwala na wożenie dzieci z przodu na fotelikach pod warunkiem braku poduszki lub jej wyłączenia - aczkolwiek wszyscy producenci fotelików zalecają wozić z tyłu