zabkowanie a podawanie paracetamolu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam
Moj synus dosyc bolesnie przechodzi zabkowanie zeby mu ulzyc to podaje mu paracetamol. Boje sie zeby nie zrobic mu krzywdy przez zbyt dlugie stosowanie.Jak u Was to wyglada?
Probowalam odstawic mu to pobudki co 30 min.marudzil plakal. Teraz ida mu gorna dwie 4 na raz i chyba 5 gorna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zabkowanie a podawanie paracetamolu

ja stosuje paracetamol u synka ale tylko doraźnie kiedy juzz naprawde widze ze gryzaczki ani zele nie pomagaja,przeważnie na noc i nie ma krzywdy tylko ulge,teraz jest gorzej bo chyba ida mu górne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja dawalam przez 3 dni, ale to jedyneczki i juz wyszly gorna i dolna. teraz czekamy na te do pary, ale narazie jest spoko
ostatnio zalozylam podobny watek:http://forum.trojmiasto.pl/paracetamol-przy-zabkowaniu-t207216,1,160.html
dziewczyny pisaly tez o innych sposobach.

Biedne te nasze dzieciaczki :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wydaje mi się że lepiej już dawać czopki vibrucol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak moja miała gorączkę to pani doktor kazała podawać mi czopek co 6 h przez 3 dni ( czopek 80 każde 10 g na 1 kg dziecka)

ja dawałam codziennie rano i wieczorem viburcol przez kilka dni - i taki dłuższe podawanie super się sprawdzało przy dramatach paracetamol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paracetamol jest chyba najmniej szkodliwy.Widzę,że Twój maluszek ma 10 miesięcy więc piątki mu raczej nie idą,one rosną po 2 roku życia.

Jolcia każde dziecko jest inne. Mogą iść piątki, każde dziecko jest inne. Co byś powiedziała jakbym napisała że moja córcia zaczęła ząbkowanie pół mca temu jak miała 2 mce i to zaczęła od kiełków? nie ma książkowych dzieci, nawet rodzą się z ząbkiem...

O tym,że rodzą się z ząbkiem to też słyszałam,mojej córce też nie rosną książkowo bo miała 4 a nie miała 2 ale piątek tak szybko to chyba nie ma,może się mylę,nie twierdzę,że nie ma wyjątków.

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...