zapalenie spojówek ..ile to paskudztwo może trwać?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie
własnie wrócila ze szpitala- diagnoza zapalenie spojówek.
czy ktoś z Was już miał coś takiego ?
nie dość ze boli to jeszcze wyglądam jak zombiii ;/
po ilu dniach widac poprawę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zapalenie spojówek ..ile to paskudztwo może trwać?

poprawa po ok 3 dniach,, leczenie ok tygodnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja kolezanka meczy sie z tym 3tydzien,najpierw byly zle diagnozy i nie dzialajacy antybiotyk

bo zalezy jakie to jeśli wirusowe to po tygodniu jest zwykle lepiej ale jeśli to na tle alergicznym to gorzej bo wraca

Przy dobrze dobranym, mocnym antybiotyku, po dniu, dwoch widac ogromna poprawe. Ale nawet, gdy juz brak objawow trzeba 5 dni min. 3x dziennie antybiotyk zakrapiac. Inaczej wroci i to szybko.

Z tym zapaleniem spojówek trzeba bardzo uważać. Jest to bardzo zaraźliwe. Radzę codziennie zmieniać poszewkę od poduszki po spaniu i nie przerywać leczenia zaraz po ustaniu objawów. Mój mały zaraził się zapaleniem spojówek ok kuzynki. Ja nawet nie wiedziałam, że to ma - ktoś tam zwrócił uwagę, że ma czerwone oczy. Po 2 dniach to miał już ropne zapalenie (bakteryjne), które zaatakowało też gardło. Ponoć kanaliki łzowe połączone są z gardłem i działają na nie te same bakterie co na oczy. Mały dostał silne antybiotyki i na oczy i na gardło (40 stopni gorączki, dziecko nie do życia). Wyleczyliśmy to, ale potem jeszcze w odstępach ok 2 tyg miał 4 razy zapalenie wirusowe, różne leki. W końcu jeszcze jakiś czas dawałam mu profilaktycznie krople no i wyszliśmy z tego. A i lekarze nie radzą (o dziwo) przemywać solą fizjologiczną, bo wysusza śluzówkę. I w żadnym wypadku nie można robic okładów z rumianku, jak już to ze zwykłej czarnej herbaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...