zmywarka w łazience???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Od pewnego czasu coraz bardziej doskwiera mi brak zmywarki :( Kombinuję jak by tu wstawić ale w kuchni jest zabudowa i nie bardzo widzę opcję zamiany jednej z szafek (i tak jest ich mało) na zmywarkę :(
No i tak sobie wymyśliłam, ze w łazience koło pralki 45cm zmywarka by się zmieściła :))) czy ktoś miał takie rozwiązanie? da się przyzwyczaić do biegania z naczyniami??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: zmywarka w łazience???

nie wiem czy to dobry pomysł biegać z brudnymi naczyniami do łazienki.. a potem z czystymi do kuchni.. przyzwyczaić się można do wszystkiego ale to bardzo dziwne rozwiązanie...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bieganie ,bieganiem z łazienki do kuchni ale i tak jest krócej niż zmywanie ręczne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jeszcze zależy kto gdzie ma kuchnię i łazienkę z tą zmywarką. Jak kuchnia na parterze, a łazienka na piętrze to bardzo słaby pomysł...
A może by tak piekarnik i zmywarka razem? Oszczędność miejsca. Wrzuć w google hasło piekarnik ze zmywarka w jednym i zobacz takie rozwiązania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

szczerze to nie chciałabym tak biegać z brudnymi garami ..wolałabym chyba taką nablatową zmywarkę małą tylko nie wiem czy dla ciebie nie jest ona za mała ..ew. zamienić jedną szafkę jednak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie ta mała, którą można postawić na blacie jest za mała :P i też nie bardzo jest jak ją ustawić :( a szafka, którą można łatwo wyjąć ma tylko 30 cm :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mysle ze szybko zaczelabys zalowac tej zmywarki w lazience... za to jak zrezygnujesz z jednej z szafek w kuchni to radosc ze zmywarki szybko wynagrodzi strate :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu masz taką która wejdzie do szafki podobno http://allegro.pl/mala-zmywarka-elektrolux-esf-2450w-warszawa-i3493359468.html

to moze coś takiego pod zlewem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

choc w sumie jak tak pomyślać ze teraz pralki sa w kuchni to dlaczego zmywarka nie moze być w łazience...jeśli masz tam miejsce i potrzebujesz takiej pełnowymiarowej zmywarki to faktycznie moze tak zrób
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja miałam pralkę w kuchni.. ale chyba mniejszy jest problem przyjść do kuchni z miską prania niż biegać z jednym brudnym talerzem do łazienki.. co chwilę ;)
Mieliśmy małą łazienkę i pralka wylądowała w kuchni - ale i ten pomysł jest niezbyt fajny w praktyce..

Może jednak warto przemeblować z lekka kuchnię niż porywać się na taki eksperyment?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba słaby pomysł
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

no nie moge, bedziesz za przeproszeniem s****a obok umytych talezy????
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja jak s..sz obok wypranych ciuchów to Ci nie przeszkadza ??? nooo proszę Cię bez przesady...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja tez mam jakies takie psychiczne opory. Lazienka (chocby nie wiem jak wypucowana) wydaje mi sie malo "czystym" miejscem. Nie chcialabym jesc z talerzy mytych w lazience. Moja wyobraznia juz mi podsuwa widok tabunow bakterii ;) (od "zakupanego" kibla, obojetnie ile razy mytego domestosem)

Dla mnie jest kolosalna roznica miedzy zakladaniem na siebie ubran pranych w lazience, a jedzeniem z talerzy, piciem z kubkow itd. mytych w tym pomieszczeniu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

To zalezy jak daleko masz do łazienki :) Moja teściowa ma zmywarkę w łazience, ale wejście do łazienki jest przez kuchnię, więc praktycznie otwiera tylko drzwi i ma zmywarkę "pod ręką" więc daleko z tymi garami chodzić nie musi. Ja jeżeli miałabym wejście do łazienki z korytarza to na pewno nie ustawiłabym tam zmywarki - za dużo latania z każdym talerzem, kubkiem, sztućcami, a potem to wszystko powyjmowac i poukładać - szybciej ręcznie umyjesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmywarkę zapełniasz , włączasz i w sumie nie zostawiasz otwartej z naczyniami czystymi jak wyjmujesz na bieżąco to ok - jedyne co to nie zostawaiałabym poprostu naczyń wewnątrz umytych zeby tam czekały , wiec nie widze tutaj jakoś problemu specjalnego ..owszem dziwnie ..ale myślę ze jak po umyciu opróżnisz zmywarkę to będzie ok , poza tym niektorzy mają WC oddzielnie ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

No właśnie u nas wc jest oddzielnie :) Ta mała zmywarka chyba mi nawet w szafce pod zlewozmywakiem się nie zmieści :( pomijając fakt, ze byłaby dla nas za mała... :(
Do łazienki kawałek jest od kuchni, dlatego się właśnie zastanawiam czy taki patent by się tymczasowo sprawdził... a przy remoncie kuchni byśmy tam miejsce jakoś wygospodarowali :)) ale to dopiero za kilka lat..
NIc to jak dzieci wrócą do przedszkola i żłobka to może będzie mniej garów w dzień do mycia to i kombinować przestanę :PPs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tam lubię zmywać :-)) mąż chcial kupowac ostatnio zmywarkę ale ja nie chcialam ..poki co wolę nową kuchenkę hehehe , za rok remoncik kuchni moze wtedy wstawię zmywarkę
zmywanie mnie relaksuje o dziwo i absolutunie nie przeszkadza mi ono ..wiem, wiem dziwna jestem ...
natomiast nienawidzę prasować i gdyby wymyslili prasowarkę do ubrań do chyba pierwsza bym kupiła ..póki co trochę w tym temacie ratuje mnie pralka z funkcją "mniej zagnieceń "
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W łazience pomysł nie trafiony w końcu to ma nam ,tym co mają dużo zmywania ułatwiać życie a latać do łazienki z naczyniami i z powrotem wydaje mi sie bardziej pracochłonne niż samo tradycyjne zmywanie
Miałam zmywarkę przy starych meblach ,teraz od jakiś 2 lat inne meble i zmywarkę oddałam .U nas jest czasami full zmywania ale właśnie tylko czasami więc mi nie potrzebna ,zamiast zmywarki zrobiłam stół i zdecydowanie wolę sobie posiedzieć przy stole w kuchni i wypić kawę

.Prasować też nienawidzę kiedyś uwielbiałam prasowałam wszystko ale w końcu dałam sobie spokój z tym jak przybyło nas więcej w domu i z tym samym więcej prania i prasowania ,jak mam cos mega pogniecione to przed samym wyjściem czy troszkę wcześniej wyprasuje i gotowe .

Swego czasu ze względu na remont kuchni musiałam biegać z naczyniami do łazienki i tam zmywać,powiedziałam sobie nigdy więcej ,ponadto nie wyobrażm sobie zapachu np.czosnku czy innego jedzenia w łazience unoszacego się z otwieranej zmywarki bo nie zawsze da radę ją zapełnić za jednym razem,jak dla mnie wyjątkowo durny pomysł.

no ja sobie też nie wyobrażam biegać z naczyniami do łazienki...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też doskwierał brak zmywarki na obecnym mieszkaniu.
Kupiliśmy i to 60-tkę, bo mam 5-osobową rodzinę;

Już chciałam się pozbyć jednej z dolnych szafek, gdy mąż wpadł na pomysł postawienia lodówki na tą bezużyteczną szafkę (lodówka średniej wielkości z irytującą zamrażarką w górnej części - często trzeba było się schylać do lodówki).

Mam mieszkanie w zabudowie gierkowskiej - odrestaurowanej (czyt.odmalowanej) a szafki są niezbyt praktyczne w porównaniu z zabudową na wymiar...

pozdrawiam i życzę owocnych rozwiązań :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja bym w życiu nie postawiła w łazience już wolę myć w zlewie, a to dlatego, że czasem nie chce mi się nawet wyjąć tych naczyń co dopiero biegać z nimi dołazienki, a wyjmować o nie ja sobie tego nie wyobrażam...tak jak ktoś wyżej napisał szybko byś pożałowała tej decyzji bo jak się tą zmywarkę już ma to dostaje się lenia i nawet się nie chce czasem od razu wyjąć tych naczyń co dopiero z nimi biegać i na bank byś musiała po każdym sprzątać z kuchni te naczynia więc tylko kłopot moim zdaniem.

Nie. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To fatalny pomysł,zrezygnuj z jednej szafki,coś wymyslisz w zamian.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a zlew masz dwukomorowy? jeśli tak, to może wymień na jakiś mniejszy, albo jednokomorowy z ociekaczem i pod ociekaczem ustaw zmywarkę.
Często szafki pod zlewem i tak niewiele mieszczą, więc może takiej szafki warto się pozbyć? Ja mam niewielką zabudowę w kuchni, na dole tylko 3 szafki po 45 cm (z czego jedna pod okrągłym małym zlewem, niezbyt funkcjonalna, taka na śmietnik) i słupek z szufladami też 45, no i do tego zmywarka 45.
Przemyśl też rzeczy upchnięte po szafkach w kuchni, może masz sporo takich których nie używasz, a niepotrzebne zapychają szafki, a tym samym zabierają miejsce na zmywarkę...

My w naszej mikrokuchni tez nie mielismy miejsca na zmywarke, w koncu postawilismy lodowke na zmywarce i okazalo sie to super rozwiazanie :) co prawda do zamrazalnika bez krzesla nie siegam, ale w sumie rzadko sie z niej korzysta. A ze zmywarki codziennie :)

wg mnie pomysł bardzo nietrafiony

Bardzo zły pomysł, bardzo, bardzo.

Dzięki za odpowiedzi :) Po Waszych wpisach zaczęłam mierzyć pozostałe szafki w kuchni i może jednak da się coś zrobić :)) teraz tylko muszę pogonić małża coby popatrzył też na to wszystko żeby potem nie wyszło że braknie nam pół centymetra żeby się zmieściła.... :PPP
No i przekonać go do zakupu - hehe :PP

Ja też miałam pełną zabudowę w kuchni i przerobiliśmy jedną dużą szafkę i w jej miejsce wstawiliśmy zmywarkę. drzwiczki od szafki mamy przykręcone do zmywarki i jest super:-) też myślałam, że mi będzie brakowało miejsca ale nie ma cudowniejszego wynalazku niż zmywarka:-)
nie wstawiaj do łazienki, paranoja biegać z każdym widelcem itp.

ja bym nie wstawiła do łazienki, bo np co jeśli będę czekać pod drzwiami aż się ktoś wykapie jak ja akurat chce wstawić zmywarke lub talerze do niej ;) niewygodne

Nie ma co kombinować, zainstaluj zmywarkę w kuchni .Zrezygnuj z jednej szafki ,to najlepsze rozwiązanie .Ja tak zrobiłam i nie żałuję

Kobieto przeciez to twoja łazienka, twój dom, masz prawo zrobic sobie w nim co chcesz... Po co pytasz sie nieznajoych z netu czy znajomych w realu, co masz miec w domu i jak masz w nim miec. Jak chcesz to sobie mozesz i telewizor do łazienki zainstalowac i nikomu nic do tego... Mała dziewczynka jestes ze musisz innych pytac o zdanie czy zgode na coś?'''

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...