żółty katar przy ząbkowaniu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
moja córa ma 9 miesięcy i zaczęła ząbkować, dziąsła ma strasznie napuchnięte ( chyba idą naraz 4 zęby na górze i 4 na dole :/ )
jest marudna, wszystko pcha do buzi, w nocy stęka, popłakuje
i dostała katarku :? ale ten katar jest taki gęściejszy żółty... więc chyba taki zatokowy. oczyszczam nosek fridą, robię inhalację z soli fizjologicznej i zakrapiam nasivinem
myślicie że trzeba by było udać się do lekarza żeby zobaczył córę?
mierzyłam jej dziś wieczorem temp. i ma normalną - 37
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: żółty katar przy ząbkowaniu

Wiesz. Ją bym przeszła się na wizytę kontrolna. Lepiej dmuchać na zimne a bywa tak że od kataru od żaków może przejść w jakąś infekcje..

Ja jestem na świeżo po wizycie z takim katarem. Dostaliśmy lek do inhalacji, ale katar nie jest zatokowy tylko od zabkowania albo od tego ze małemu zdarza sie jeszcze ulac, stąd często zdarza mu sie mieć katarek.
Inhaluj dalej i na spokojnie możesz podejść np jutro jak przyjmuje wasz pediatra.

Dzieci w tym wieku wcale nie mają zatok, więc nie ma prawa być zatokowy :) Nie trzeba się martwić :) Tylko oczyszczać nosek, żeby się łatwiej oddychało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak idz do lekarza z katarem, posiedz w poczekalni pełnej wirusów i bakterii na pewno wyjdzie to tojemu dziecku na dobre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

do ja -
nie oceniaj innych rad! Dziewczyna się pyta a ja napisałąm tak jak ja bym zrobiła. Wg. mnie nie ma co ociągać wizyt u lekarza z tak małym dzieckiem!
Kiedyś się przekonałam na własnej skórze że nie można bagatelizować najmniejszego katarku..synek miał "tylko" katarek a skończyło się karetką pogotowania bo dziecko się dusiło!

dzięki dziewczyny za radę, zobaczymy jak będzie do jutra. wtedy zdecyduję.

do ja... przeważnie jak idę z małą do lekarza i nie jest bardzo chora to umawiam się na rano i idzie z nami mąż. On czeka z córą w samochodzie albo spacerują przed przychodnią a jak jest nasza kolejka to wtedy dopiero wchodzą do przychodni, tak więc nie siedzimy ze wszystkimi chorymi godzinami i nie inhalujemy się bakteriami ;)

boję się żeby ten katar nie zszedł na oskrzela albo płuca bo ostatnio mieliśmy 2x zapalenie oskrzeli które było ciężkie do wyleczenia

mają sitowe i kształtują się pozostałe. nie może nie być :D

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...