stat
Impreza już się odbyła

Gęsina na Św. Marcina

Z okazji Dnia Św. Marcina zapraszamy na przygotowane specjalnie z tej okazji wyjątkowe 6-daniowe menu degustacyjne z możliwością selekcji specjalnie dobranych win.

Menu

gęsi smalec / brioche z prażoną cebulą / jabłko w żubrówce / majeranek
goose lard / brioche with roasted onion / apple with bison grass vodka / marjoram
Astrolabe, Riesling 2015

carpaccio z gęsiej piersi / lody z żurawiną / parmezan
goose breast carpaccio / cranberry ice-cream / parmesan
Bodegas Hermanos Peciña, Rioja Joven 2016

pâté z gęsich wątróbek / espuma pomarańczowa
pangrattato z pumperniklem / estragon
goose liver pâté / orange espuma /
pangrattato with pumpernickel bread / tarragon
Elena Walch, Ewa Cuvee 2015

bulion z gęsi / pierożki z gęsimi żołądkami / czerwona cebula z cynamonem
goose broth / dumplings with goose stomach / red onion with cinnamon
Ximénez-Spínola, Exeptional Harvest 2015

rilletes z gęsich udek / dyniowe gratin z anyżem / sos earl grey / suszona śliwka
goose legs rilletes / pumpkin gratin with anise / earl grey sauce / pruns
Apollonio Casa Vinicola, Rocca dei Mori Copertino Rosso 2015

rogal świętomarciński / lody z makiem / słony karmel
"rogal świętomarciński" / poppy seeds ice-cream / salted caramel
d'Arenberg, Noble Wrinkled Riesling 2016

Menu / Menu
159 zł

Menu z selekcją win (6 kieliszków) / Menu with wine selections (6 glass)
259 zł
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 % / service chargé extra 10 %)

Przeczytaj także