Goût de France / Good France Restauracja Biały Królik Gdynia Sprawdź!
stat
Impreza już się odbyła

Goût de France / Good France

21 marca zapraszamy na wielkie święto francuskiej gastronomii Gout de France / Good France jednoczące Szefów Kuchni na pięciu kontynentach. Biały Królik z dumą włącza się w ten imponujący projekt oddający hołd dokonaniom kulinarnym Francji.

w każdą niedzielę (od 05.07 do 27.12.2020), g. 12:00 - 16:00

Gdańsk,
Szef Kuchni Marcin Popielarz wspólnie z Krystianem Szidel - Szefem Kuchni Hotelu Sheraton Sopot stworzyli na tę okazję specjalne menu, które będzie serwowane w restauracji Biały Królik tylko tego dnia


Menu:

AMUSE BOUCHE
selsefia z siemieniem lnianym
Marcin Popielarz

homar - kalafior - pomarańcza - estragon
Krystian Szidel

SNACK
żabie udko - konfitura z dymki - brioche
Marcin Popielarz

kacza pierś - kozi ser - maliny - dym olchowy
Krystian Szidel

PRZYSTAWKA
foie gras - figa - miód - porto
Krystian Szidel

ZUPA
vichy soise - sercówki - omułki - karczoch
Marcin Popielarz

DANIE GŁÓWNE
turbot - grzyby - trufle - jus cielęcy
Krystian Szidel