stat
Impreza już się odbyła

21 marca zapraszamy na wielkie święto francuskiej gastronomii Gout de France / Good France jednoczące Szefów Kuchni na pięciu kontynentach. Biały Królik z dumą włącza się w ten imponujący projekt oddający hołd dokonaniom kulinarnym Francji.

paź 17

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 349 zł
lis 27

czwartek, g. 18:00

bilety 990 zł
Szef Kuchni Marcin Popielarz wspólnie z Krystianem Szidel - Szefem Kuchni Hotelu Sheraton Sopot stworzyli na tę okazję specjalne menu, które będzie serwowane w restauracji Biały Królik tylko tego dnia


Menu:

AMUSE BOUCHE
selsefia z siemieniem lnianym
Marcin Popielarz

homar - kalafior - pomarańcza - estragon
Krystian Szidel

SNACK
żabie udko - konfitura z dymki - brioche
Marcin Popielarz

kacza pierś - kozi ser - maliny - dym olchowy
Krystian Szidel

PRZYSTAWKA
foie gras - figa - miód - porto
Krystian Szidel

ZUPA
vichy soise - sercówki - omułki - karczoch
Marcin Popielarz

DANIE GŁÓWNE
turbot - grzyby - trufle - jus cielęcy
Krystian Szidel

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.