21 marca, pierwszy dzień wiosny, to co roku wielkie święto kuchni francuskiej znane jako Good France (Goût de France), kiedy to na pięciu kontynentach odbywają się kolacje inspirowane przepisami tego kraju.
Biały Królik po raz kolejny włącza się w ten szczytny projekt, a szef kuchni Rafał Koziorzemski przygotował na tę okazję specjalne menu, które będzie obowiązywało aż do 14 kwietnia :
MENUAperitif: Champagne Pol Roger Brut Reserve (100ml)Prawdziwkowy crème brûlée zapieczony z serem mimolette
Jean-Pierre Michel Terroir De Quintaine Macon Village 2014 (75ml)Zupa z pieczonej cebuli , croquette na cieście francuskim i marynowana dymka
Golden Bell by Chateau Angelus Bordeaux 2011 (75ml)Przepiórka smażona na gęsim tłuszczu z ziemniakiem dauphinoise i reneta w sosie Bordeaux
Louis de Lauriston Calvados Domfrontais VSOP (20ml)Canelé z lodami z slonego karmelu
Menu: 185 zł / os.
Menu z selekcją alkoholi: 295 zł / os.Zachęcamy do wspólnego świętowania Good France w Białym Króliku.
W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt z restauracją:
restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30Wydarzenie na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/570826553414948/