stat
Impreza już się odbyła

Gout de France / Good France 2019

21 marca, pierwszy dzień wiosny, to co roku wielkie święto kuchni francuskiej znane jako Good France (Goût de France), kiedy to na pięciu kontynentach odbywają się kolacje inspirowane przepisami tego kraju.

Biały Królik po raz kolejny włącza się w ten szczytny projekt, a szef kuchni Rafał Koziorzemski przygotował na tę okazję specjalne menu, które będzie obowiązywało aż do 14 kwietnia :

MENU

Aperitif: Champagne Pol Roger Brut Reserve (100ml)

Prawdziwkowy crème brûlée zapieczony z serem mimolette

Jean-Pierre Michel Terroir De Quintaine Macon Village 2014 (75ml)

Zupa z pieczonej cebuli , croquette na cieście francuskim i marynowana dymka

Golden Bell by Chateau Angelus Bordeaux 2011 (75ml)

Przepiórka smażona na gęsim tłuszczu z ziemniakiem dauphinoise i reneta w sosie Bordeaux

Louis de Lauriston Calvados Domfrontais VSOP (20ml)

Canelé z lodami z slonego karmelu

Menu: 185 zł / os.
Menu z selekcją alkoholi: 295 zł / os.


Zachęcamy do wspólnego świętowania Good France w Białym Króliku.

W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt z restauracją:
restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30

Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/570826553414948/

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    185-295 zł
Kolacja - 185 zł
Kolacja z wine pairing - 295 zł

Przeczytaj także