Zapraszamy Państwa do Restauracji Grand Blue we wnętrzach hotelu Sofitel Grand Sopot, gdzie w sobotę, 29 listopada o godz. 19:00, odbędzie się ekskluzywna, komentowana kolacja degustacyjna Grand Champagne Night, która przeniesie Państwa w świat najwyższej klasy doznań kulinarnych.
Siedmiodaniowe menu degustacyjne skomponował Szef Kuchni Sofitel Grand Sopot Michał Ostrowski - każda potrawa to autorska kreacja przygotowana z pasją i dbałością o najdrobniejsze szczegóły.
Towarzyszyć im będzie selekcja wybornych szampanów z prestiżowego portfolio Maison Pommery, starannie dobranych do charakteru każdego dania.Podczas kolacji każdy z kieliszków szampana zagra główną rolę obok serwowanych dań.
Sommelier Dariusz Jażdżyński opowie o harmonii smaków i aromatów, zdradzając tajniki sztuki łączenia wykwintnych potraw z winami musującymi. Dodatkowo Matthieu François - przedstawiciel legendarnego domu szampańskiego Pommery - podzieli się z gośćmi ciekawostkami o tradycji i dziedzictwie tych znakomitych trunków.
Dzięki ich wiedzy i pasji każda para potrawa-szampan stanie się niepowtarzalnym doświadczeniem, które pobudzi wszystkie zmysły.Ten wyjątkowy wieczór uświetni także muzyka na żywo, wprowadzając nastrojową oprawę dźwiękową idealnie dopełniającą smakowanie dań i szampana. W tle słychać będzie delikatne melodie, które podkreślą elegancki charakter wydarzenia i pozwolą gościom w pełni się zrelaksować.
Na uczestników czekają również specjalne upominki od Maison Pommery - drobne prezenty, które będą miłym zwieńczeniem szampańskiej uczty i pamiątką tego niezwykłego wieczoru.Komentowana kolacja degustacyjna Grand Champagne Night to propozycja dla prawdziwych koneserów i wszystkich, którzy pragną doświadczyć czegoś wyjątkowego.
To nie tylko posiłek, ale podróż po świecie wyrafinowanych smaków w towarzystwie luksusowych szampanów - wydarzenie, które z pewnością zapisze się w historii trójmiejskiej sceny kulinarnej.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.