Zapraszamy na biznesowe spotkanie w ramach platformy Made Restaurant, podczas którego w gronie najprężniej działających lokalnych praktyków zaprezentujemy metody, które pozwolą być 3 kroki przed w biznesie gastronomicznym.
W obszarze szeroko pojętego zarządzania restauracją zejdziemy do poziomu detalu, aby sprawdzić, gdzie leży źródło sukcesu finansowego. Podzielimy się danymi, faktami, wyliczeniami i dobrymi praktykami w gronie tych, którzy odnoszą sukcesy w polsce północnej. Podejmujemy również najtrudniejsze tematy. W tym roku realizujemy kampanię informacyjną do usług i skupiamy się na problemach ze statusem zawodu kelnera. Czytaj więcej
madetalks.Plprogram:
od 09:00 rejestracja uczestników
09:20 - 09:30 Powitanie, wprowadzenie w tematykę
Agnieszka Małkiewicz & Katarzyna Derdzińska, MADE
09:30 - 09:50 Pasja a praca. W poszukiwaniu motywacji do działania
inspiracja
Tomasz Habdas, W szczytowej formie
09:50 - 10:45 Nowa generacja kelnerów. Jak zmotywować i zatrzymać najlepszego kelnera?
debata
Agnieszka Małkiewicz & Katarzyna Derdzińska, MADE
Grzegorz Labuda, Szafarnia 10
Łukasz Dmochowski, Ewa Zaprasza
Damian Godek, Rada Miasta
Gaweł Czajka, Cały Gaweł
Grzegorz Wejer, Winne Pola
10:45 - 11:00 Obalamy mity o tym, jak skutecznie sprzedawać w restauracji
prelekcja
Grzegorz Wejer, Winne Pola
11:00 - 11:30 Networking w praktyce
nowe znajomości, kontakty biznesowe, integracja
11:30 - 12:00 Od marzenia do realnego biznesu. Cienka czerwona linia w zarządzaniu restauracją. Jak ją przekroczyć?
prelekcja i case study
Katarzyna Derdzińska, MADE Progress
12:00 - 12:30 Finanse - optymalizacja zarządzania kosztami
prelekcja
Katarzyna Derdzińska & Tomasz Habdas, MADE Progress
12:30 - 13:15 Inwestycja czy oszczędzanie - którą drogę i na jakim etapie wybrać, by osiągnąć lub zwiększać zyski
debata
Eryk Jóźwiak, Wintherhalter
Mariusz Zawadzki, m.in. Tapas de Rucola, Grono di Rucola, Mondo di Vinegre
Rafał Wałęsa, Sztuczka
Piotr Wałęsa, Sztuczka
więcej nazwisk wkrótce
13:15 - 14:15 Lunch i networking w praktyce
Przemysław Woźny, szef kuchni GåRD Nordic Kitchen
w hotelu Courtyard by Marriott
14:15 - 14:45 Różnice kulturowe, a systemy rekrutacji i motywacji pracowników
dyskusja
Willy Solvang - ekspert z Norwegii, GÅRD Taste Scandinavian
Przemysław Woźny, GåRD Nordic Kitchen, hotel Courtyard by Marriott
14:45 - 15:15 Rynek pracy w gastronomii - trendy i zagrożenia
prelekcja
Ekaterina Starodubtseva - ekspert z Rosji, Creative search
15:15 - 15:45 Ze świata do Polski. Nadchodzące trendy w gastronomii - śledź uważnie i bądź 3 kroki przed
prelekcja
Hanna Wencka, Aviko
15:45 - 16:05 CSR w gastronomii
prelekcja
Katia Roman-Trzaska, Samodzielność od kuchni
Rafał Niewiarowski, Dym na wodzie
16:05 - 16:35 Storytelling w gastronomii - od pomysłu do realizacji, od kreacji do budżetu
prelekcja
Agnieszka Małkiewicz, MADE Restaurant
16:35 - 16:50 Made Travel by Liebherr - wizyty studyjne restauratorów. Czy fine dining w Polsce ma biznesowy sens? Relacja z wizyty studyjnej w restauracji Senses'
prelekcja
Ewa Malika Szyc Juchnowicz, Restauracja Malika, Machina Eats&Beats
Aleksandra Batko, AGED
16:50 - 17:20 Networking w praktyce
nowe znajomości, kontakty biznesowe, integracja
17:20 - 17:50 Sport, influencerzy i emocje w budowaniu marki restauracyjnej Bobby Burger
case study
Maciej Sobolewski, Bobby Burger
17:50 - 18:20 Siła influencer marketingu - jak tanio, uczciwie i skutecznie promować restaurację?
dyskusja/dobre praktyki
Agnieszka Haponiuk, Trójmiasto.pl
Bartosz Filipowicz, Falla
Ewelina Potocka, Radio Gdańsk
Klaudia Sroczyńska, Dusiowa Kuchnia
18:20 -18:30 Podsumowanie i zakończenie spotkania
uwaga! Organizatorzy zastrzegają sobie drobne zmiany w programie, które wynikną z przyczyn od nich niezależnych.