Odkryj tajniki japońskiej kuchni z Kamilem Sadkowskim! Naucz się przygotowywać autentyczne potrawy, takie jak wegański Kinoko Rāmen, Wafu Curry z owocami morza czy tradycyjne krokiety Karokke. Warsztaty oferują nie tylko praktyczne umiejętności kulinarne, ale także wspólne degustacje z winem. Poznaj prostotę i wyjątkowy smak japońskich dań, które są szybkie w przygotowaniu i niskokaloryczne. Dołącz do nas i zasmakuj w japońskiej kulturze kulinarnej!
Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.
Przygotujemy:Kinoko Rāmen (wegański ramen z pak choi, grzybami shitake i fermentowanymi pędami bambusa i silken tofu)
Wafu Curry (curry w stylu japońskim z owocami morza)
Karokke (krokiety w wołowiną i ziemniakami z sosem tonkatsu)
Nasu No Misoyaki (bakłażan z kurczakiem i sosem z miso)
Salmon Mowi Teriyaki (łosoś Mowi z sosem teriyaki)
Tempura (smażony lotos, grzyby, ryba z sosem dressingiem)
Hijiki (sałatka z glonów morskim na słodko)
Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie. Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.