stat

Przełamiecie rutynę i poznacie nowe smaki. Często zastanawiasz się co na obiad? Nie masz czasu na wymyślanie i gotowanie, więc często przygotowujesz te same dania? Dzięki łatwym i szybkim przepisom na obiad zaskoczysz bliskich i znajomych czymś naprawdę wyjątkowym.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Przygotujemy:

  • pieczone tofu chilli z makaronem z cukinii i kruszonką z Pańko i schichmi togarashi

  • klopsiki z jagnięciny w sosie pomidorowo-paprykowym z mozarellą i pecorino

  • placki z marchwi i kimchi z jajkiem chili

  • chowder z kukurydzą i kurczakiem i  salsą verde

  • szparagi z sosem ostrygowym, jajkami poche i dzikim ryżem

  • makaron gryczany z szarpanym łososiem MOWI i sosem szpinakowo-sezamowym

  • krewetki z sosem z kawy i zielonego pieprzu i puree z kalarepy

  • czekoladowo-kawowe ciasto bananowe ze słonym karmelem i lodami waniliowymi


Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie. Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
kwi 25

piątek, g. 18:30 - 22:00

Gdynia,
bilety 35 zł
ulgowy 15 zł
cze 10

wtorek, g. 18:00

bilety 450 zł