Przełamiecie rutynę i poznacie nowe smaki. Często zastanawiasz się co na obiad? Nie masz czasu na wymyślanie i gotowanie, więc często przygotowujesz te same dania? Dzięki łatwym i szybkim przepisom na obiad zaskoczysz bliskich i znajomych czymś naprawdę wyjątkowym.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Przygotujemy:
- pieczone tofu chilli z makaronem z cukinii i kruszonką z Pańko i schichmi togarashi
- klopsiki z jagnięciny w sosie pomidorowo-paprykowym z mozarellą i pecorino
- placki z marchwi i kimchi z jajkiem chili
- chowder z kukurydzą i kurczakiem i salsą verde
- szparagi z sosem ostrygowym, jajkami poche i dzikim ryżem
- makaron gryczany z szarpanym łososiem MOWI i sosem szpinakowo-sezamowym
- krewetki z sosem z kawy i zielonego pieprzu i puree z kalarepy
- czekoladowo-kawowe ciasto bananowe ze słonym karmelem i lodami waniliowymi
Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie. Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.