Przełamiecie rutynę i poznacie nowe smaki. Często zastanawiasz się co na obiad? Nie masz czasu na wymyślanie i gotowanie, więc często przygotowujesz te same dania? Dzięki łatwym i szybkim przepisom na obiad zaskoczysz bliskich i znajomych czymś naprawdę wyjątkowym.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Czas trwania 4 h
Przygotujemy:> pieczone tofu chilli z makaronem z cukinii i kruszonką z Pańko i schichmi togarashi
> klopsiki z jagnięciny w sosie pomidorowo-paprykowym z mozarellą i pecorino
> placki z marchwi i kimchi z jajkiem chili
> chowder z kukurydzą i kurczakiem i salsą verde
> szparagi z sosem ostrygowym, jajkami poche i dzikim ryżem
> makaron gryczany z szarpanym łososiem MOWI i sosem szpinakowo-sezamowym
> krewetki z sosem z kawy i zielonego pieprzu i puree z kalarepy
> czekoladowo-kawowe ciasto bananowe ze słonym karmelem i lodami waniliowymi
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.