stat

Przełamiecie rutynę i poznacie nowe smaki. Często zastanawiasz się co na obiad? Nie masz czasu na wymyślanie i gotowanie, więc często przygotowujesz te same dania? Dzięki łatwym i szybkim przepisom na obiad zaskoczysz bliskich i znajomych czymś naprawdę wyjątkowym.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Czas trwania 4 h

Przygotujemy:
> pieczone tofu chilli z makaronem z cukinii i kruszonką z Pańko i schichmi togarashi
> klopsiki z jagnięciny w sosie pomidorowo-paprykowym z mozarellą i pecorino
> placki z marchwi i kimchi z jajkiem chili
> chowder z kukurydzą i kurczakiem i  salsą verde
> szparagi z sosem ostrygowym, jajkami poche i dzikim ryżem
> makaron gryczany z szarpanym łososiem MOWI i sosem szpinakowo-sezamowym
> krewetki z sosem z kawy i zielonego pieprzu i puree z kalarepy
> czekoladowo-kawowe ciasto bananowe ze słonym karmelem i lodami waniliowymi

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
maj 27

wtorek, g. 18:00

bilety 460 zł

w każdą niedzielę (do 29.06), g. 13:00

Gdańsk,
bilety 109 zł