stat

Nauczycie się nie wyrzucać elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy. Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.

Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4h

Przygotujemy
Potrawy z całego łososia

  • carpaccio z łososia z koperkowo-cytrusowym dressingiem

  • pikantna zupa z kokosem i kurkuma

  • łosoś sous vide z zielonymi szparagami i jajkiem poche z palonym masłem

  • tacos ze smażonym łososiem, guacamole i czerwona kapusta

  • chipsy ze skóry łososia

Potrawy z całego kurczaka

  • skrzydełka z chipotle i puree z kukurydzy

  • vichyssoise ( zupa z porów i ziemniaków)

  • piersi z kurczaka sous vide z purre z groszku i mięty

  • bao buns z duszonymi udami i sosem śliwkowym

  • masło z pieczona skóra kurczaka

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.