stat
Impreza już się odbyła

W różnych rejonach Chin można spotkać różnorodne produkty w zależności od klimatu i panujących warunków naturalnych. Duże znaczenie dla Chińczyków ma sezonowość produktów oraz to jaki wpływ wywierają na ludzki organizm. Podczas spotkania posmakujecie potraw kantońskich.

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Prowadzący: Agnieszka Grabowska
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy
> Dim Sum / Dian Xin: Chun Juan  (pszenne spring rollsy z warzywami i azjatyckimi grzybami)
> Char Siu Bao (bułeczki z szarpaną łopatką wieprzową)
> Siu Mai (pierożki z ryżem, krewetką, kurczakiem i kawiorem)
> Jiang zhi zheng feng zhua  ( kurze łapki w sosie hoisin)
> Lo Han Jai (makaron vermicelli z tofu, kasztanami i azjatyckimi grzybami )
> Char Siu ( pieczona wieprzowina z podawana z dzikim brokułem w sosie XO i białym ryżem Qingzheng Yu)
> ryba gotowana na parze, z imbirem, kolendrą i chili

->  na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.