stat
Impreza już się odbyła

Świeżość i prostota - hasłem dnia gotowania w lecie. Wraz z nadejściem lata mamy większą ochotę na dania pełne świeżości, kolorów i witamin. Gdy temperatura się podnosi, nikt nie lubi długo stać w kuchni, poza tym w sezonie letnim rynek oferuje wiele warzyw, które można jeść na surowo. Więc dlaczego nie skorzystać ze smacznego sosu na surowo zamiast ciepłych sosów które zwykle przygotowujemy ? Na takie okazje dobrze jest mieć pod ręką kilka prostych przepisów, które można przygotować od ręki i bez gotowania.

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Przygotujemy sosy:

1. z pomidorów i czerwonej papryki z pietruszką i parmezanem
2. z tuńczyka, pomidorków, oliwek, bazylii, cebuli, ogórka, rukoli i mozzarelli
3. ze szpinaku z orzechami, migdałami, parmezanem, czosnkiem i skórką cytrynową
4. z krewetek, awokado, selera naciowego, pietruszki, kaparów, limonki, czosnku i chilli z jogurtem
5. z awokado, czosnkiem, chili, limonką i kolendrą
6. z pieczonym kurczakiem, selerem naciowym, ogórkiem, bazylią, pietruszką i miętą

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).