stat
Impreza już się odbyła

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

kwi 26

sobota, g. 11:00

bilety 280 zł

w każdy wtorek (do 16.12), g. 10:00

bilety 100 zł
Prowadzący: Kamil Sadkowski

Przygotujemy
Nigiri czyli sushi formowane w dłoni, z rożnymi dodatkami
> Ebi (gotowana krewetka)
> Unagi Kabayaki (grillowany węgorz morski w sosie słodkim)
> Tamago (słodki omlet)
> Sake (łosoś)
Maki czyli formę rolek. Na płatku wodorostów nori, rozkładamy ryż i składniki, następnie zwijamy
> Salmon maki (z łososiem)
> Tekka maki (z tuńczykiem)
> Kappa maki (z ogórkiem i sezamem)
> Oshinko maki (z marynowaną rzepą daikon)
> Futo maki (z marynowaną tykwa, łososiem, awokado, serkiem, ogórek)
> Sake Teriyaki (z pieczonym łososiem, serkiem, marynowaną marchewką i omletem)