Odkryjecie jak tworzyć niezapomniane pełne smaku dania wegetariańskie, inspirowane twórczością jednego z najbardziej kreatywnych kucharzy naszych czasów. Yotam Ottolenghi jest guru świata kuchni roślinnej, kucharze na całym świecie podążają jego śladami i tworzą wyjątkowe połączenia smakowe. Podczas tego spotkania przekonacie się jak pięknie i różnorodnie smakuje kuchnia roślinna.
Prowadzenie: Agata Tomczak
Przygotujemy> burak pieczony i piklowany, krem z tofu, chrzan, kruszonka makadamia, lubczyk
> grillowana dynia, zielona dynia, salsa z kasztanów, karmelizowane pepitas
> marchewki karmelizowane, krem z nerkowców, mandarynka, sambal, zioła
> tagin z ciecierzycy, pieczone pomidory, karmelizowana cebulka, suszone morele, mięta
> kotlety z batata, soczewica, kiszona cytryna, jogurt kolendrowy, garam masala
> grzybowy larb, tofu szarpane, piklowane grzyby, chilli shatta, orzeszki ziemne, zioła
> curry z bakłażana, konfitowane pomidorki, kokosowy crunch, olej arbol
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.