stat
Wydarzenie już się odbyło

Hipokrates napisał: "niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo twoim pożywieniem". Niestety we współczesnych czasach dzieje się zupełnie na odwrót. Jedzenie pełne substancji uzależniających i konserwantów staje się przyczyną wielu chorób, otyłości i depresji.

lis 28

piątek, g. 15:30 - 18:30

Gdańsk, ul. Jaśkowa 7
Wstęp wolny
wymagana rezerwacja

Z drugiej strony coraz więcej osób staje się świadomych tego jak jedzenie wpływa na nasz organizm. Coraz więcej osób interesuje się zdrowym stylem odżywiania, a powiedzenie "jesteś tym co jesz" staje się coraz bardziej popularne.

Czy poprzez zmiany nawyków żywieniowych jesteśmy w stanie wpłynąć na nasze zdrowie i samopoczucie? W jaki sposób możemy skomponować dietę, która będzie korzystna dla naszego zdrowia i samopoczucia?

Jakie mogą być ekologiczne, ekonomiczne oraz zdrowotne efekty wspierania organicznych i lokalnych gospodarstw?

Podczas wykładu "Zalety spożywania nieprzetworzonej żywności" spróbujemy odpowiedzieć na te pytania. Porozmawiamy o tym w jaki sposób nasz organizm reaguje na pożywienie oraz przedstawimy przykłady osób, które dzięki zmianie sposobu odżywiania wyleczyły się z wielu chorób i zmieniły swoje życie.

Spotkanie poprowadzi organizatorka wielu warsztatów dotyczących zdrowego odżywiania - Alani Satori. W swoich wykładach łączy zdrowy styl odżywiania z psychologią, filozofią i duchowością.
Już 1 lutego o godzinie 17:00 w Domu Zarazy!

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.