stat
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder

Macie okazję odkryć te smaki podczas warsztatu, które poprowadzi Piotr Miś (Osito)  Wspólnie przygotujemy klasyczne dania, które podbijają serca
i podniebienia na całym świecie. Będzie ogień, oliwa i temperament, a także duża dawka wiedzy o autentycznych produktach, technikach kulinarnych i sekretach hiszpańskich szefów kuchni.

Przygotujemy
> Suqet  (aromatyczna zupa rybna)
> Paleta de pollo  (wytrawne lizaki ze skrzydełek kurczaka)
> Pollo vasco  (kurczak po baskijsku w czerwonym winie z chorizo)
> Dorada a la canaria  (pieczona dorada po kanaryjsku z mojo verde)
> Socarrat  (domowa wersja paelli po katalońsku z owocami morza)
> Chuleta de ternera andalucia (stek z bavetty z sherry, szalotkami i kaparami)
> Churros San Gines  (churros w stylu madryckim z płynną czekoladą)

->  na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
kwi 25-27

piątek - niedziela, g. 13.00

Gdańsk,
Wstęp wolny
maj 20

wtorek, g. 18:00

bilety 460 zł