Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder
Macie okazję odkryć te smaki podczas warsztatu, które poprowadzi Piotr Miś (Osito) Wspólnie przygotujemy klasyczne dania, które podbijają serca
i podniebienia na całym świecie. Będzie ogień, oliwa i temperament, a także duża dawka wiedzy o autentycznych produktach, technikach kulinarnych i sekretach hiszpańskich szefów kuchni.
Przygotujemy> Suqet (aromatyczna zupa rybna)
> Paleta de pollo (wytrawne lizaki ze skrzydełek kurczaka)
> Pollo vasco (kurczak po baskijsku w czerwonym winie z chorizo)
> Dorada a la canaria (pieczona dorada po kanaryjsku z mojo verde)
> Socarrat (domowa wersja paelli po katalońsku z owocami morza)
> Chuleta de ternera andalucia (stek z bavetty z sherry, szalotkami i kaparami)
> Churros San Gines (churros w stylu madryckim z płynną czekoladą)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.