2020-09-24 09:47
Opinia wyróżniona
(...)Jedzenie w restauracji powinno być przyjemnością. Chodzi przede wszystkim o miłe doświadczenie. Ceny dań to nie tylko koszt produktów, ale też obsługa, klimat, miejsce i oczywiście umiejętności kucharzy. Osoby,
(...)Jedzenie w restauracji powinno być przyjemnością. Chodzi przede wszystkim o miłe doświadczenie. Ceny dań to nie tylko koszt produktów, ale też obsługa, klimat, miejsce i oczywiście umiejętności kucharzy. Osoby, które tego nie doceniają naprawdę nie powinny zawracać sobie głowy tym tematem, czytać tych artykułów i lamentować w komentarzach. Na pewno są inne sprawy, które was interesują i sprawiają radość, nie marnujcie swojego czasu na negatywne emocje. A obiad możecie zjeść w domu na własnych warunkach.
2020-09-24 11:00
Nie wiem jak pod innymi restauracjami wyglądają opinie. Ale, dobra restauracja to połączenie smaku, wystroju i CENY. Ja w restauracji z gwiazdkami Michelina jadłem we Francji i wbrew pozorom nie było dużo drożej niż w
Nie wiem jak pod innymi restauracjami wyglądają opinie. Ale, dobra restauracja to połączenie smaku, wystroju i CENY. Ja w restauracji z gwiazdkami Michelina jadłem we Francji i wbrew pozorom nie było dużo drożej niż w innych restauracjach. A tutaj, mamy restauracje/ bar, bez renomy na początku drogi z cenami jakby to była przynajmniej Pani z TVN właścicielką. To nie tędy droga. Najpierw sie buduje marke a potem ew. winduje ceny, nigdy odwrotnie, chyba że to jest pralnia i ma paść to ok.
2020-09-25 13:02
Nie wydaje mi się, żeby pani z TVN była wyznacznikiem jakości dań w restauracji, a 15 zł za zupę i 26 za wegetariańskiego burgera to, jak na trójmiejskie warunki, raczej niezbyt wysokie ceny. Przypominam, że tak, każdy
Nie wydaje mi się, żeby pani z TVN była wyznacznikiem jakości dań w restauracji, a 15 zł za zupę i 26 za wegetariańskiego burgera to, jak na trójmiejskie warunki, raczej niezbyt wysokie ceny. Przypominam, że tak, każdy może kupić kilogram buraków za grosze, ale nie każdy potrafi go tak przyrządzić. Poza tym płacimy też za to, że ktoś to najzwyczajniej w świecie robi za nas. Poza tymi nieszczęsnymi pyzami, ceny są na poziomie tańszych knajp. A co do pyz, jagnięcina nie jest najtańszym mięsem i także wymaga umiejętności w przygotowaniu. Jeżeli komuś nie odpowiada idea istnienia restauracji, gdzie jedynym celem jest najedzenie się do granic, to polecam do nich po prostu nie chodzić. Pozdrawiam serdecznie.
2020-09-26 10:54
Tak samo jak i baranina. I tak mało kto umie takie mięso przyrządzać. Ale ktos tu wyzej juz wspomniał ceny w krymskiej restauracji we Wrzeszczu gdzie chyba prawie wszystko mają z tego mięsa. I naprawdę można tam zjeść
Tak samo jak i baranina. I tak mało kto umie takie mięso przyrządzać. Ale ktos tu wyzej juz wspomniał ceny w krymskiej restauracji we Wrzeszczu gdzie chyba prawie wszystko mają z tego mięsa. I naprawdę można tam zjeść szaszłyki czy żeberka za niewielkie pieniądze. Wychodzi na to że Polak Polaka robi w ch... i winduje ceny w kosmos, a migranci których sie tak nie lubi uczciwie zarabiają i mają ceny dla ludzi. Wysokie ceny i chęć bulenia tyle kasy nie są oznaką twojej klasy, raczej chyba buractwa, na zasadzie że głąby się nie znają niech jadają w domu, skoro jest drogo to znaczy że jest git można się polansować zdjęciem talerza na fejsiku. Byłem w spożywczym i szału nie ma, i o to myślę chodzi wiekszosci komentujących, a nie że ci zazdroszczą bo ich nie stać a ciebie tak. Za prawdziwą ucztę kulinarną nie szkoda dać duże pieniądze, tutaj jednak stosunek jakości do ceny jest tragiczny.
2020-10-06 10:27
Niestety zabrałam tam rodzinkę skuszona "fajnymi" daniami.... Trzy potrawy na cztery były nijakie i niedoprawione zupełnie niczym. Żałuję, że nie wybrałam nie/mięsnego, tak z kolei jest pysznie!
2020-09-23 22:20
Nie rozumiem, dlaczego trojmiasto.pl z uporem maniaka publikuje słabe teksty tej Pani, które niezmiennie dowodzą, że nie zna się na kuchni, ale bierze się za ocenianie. Pani Agnieszko - proszę sobie poczytać co to jest
Nie rozumiem, dlaczego trojmiasto.pl z uporem maniaka publikuje słabe teksty tej Pani, które niezmiennie dowodzą, że nie zna się na kuchni, ale bierze się za ocenianie. Pani Agnieszko - proszę sobie poczytać co to jest prawdziwy matias, zanim Pani napisze, że "Jeśli chodzi o śledzia, to był to najprawdziwszy matias". Poza tym, biorąc pod uwagę liczbę dań, które Pani zamówiła, to chyba dobrze, ze porcje były małe...
2020-10-03 20:20
2020-09-23 09:49
Ta porcja śledzia na zdjęciu mnie wzruszyła. Wygląda jak obiad w szpitalu, brakuje tylko pajdy chleba.
2020-10-03 20:12
2020-09-23 10:37
2020-09-23 07:18
Czy sprzedają je również na sztuki bo tego zabrakło mi w artykule.
I teraz zakład, zakładam się że moje pyzy kupione w biedronce i przygotowane wg autorskiego pomysłu będą równie dobre, będą 2x tańsze i będzie ich
Czy sprzedają je również na sztuki bo tego zabrakło mi w artykule.
I teraz zakład, zakładam się że moje pyzy kupione w biedronce i przygotowane wg autorskiego pomysłu będą równie dobre, będą 2x tańsze i będzie ich 3 razy tyle!!!
Był zakład to pora na zagadkę: ile dorsza lub łososia kupimy za cenę kawałka śledzia w tej restauracji?
Powodzenia w biznesie.
2020-09-23 07:35
4 pyzy kupione w biedronce beda 20 razy tańsze niz w tym szarym lokalu
2020-10-03 17:03
2020-09-23 15:08
jada pyzy z Biedronki, to może niech ie wypowiada sie na temat smaku, bo jak by powiedział Paul Bocuse "oni jeść nie potrafią".
2020-09-23 09:20
i dziś już też szczeka
2020-10-03 17:00
Lizać!
2020-09-23 09:55
Każdy, kto jadł pyzy w domu u mamy wie, że 4 sztuki to jadła młodsza siostra jak miała dietę szykując się do castingu w Top Model.
2020-09-23 12:11
Co ty fandzolisz, sama nie zamawiałam, bo nie lubię jagnięciny, ale widziałam jak kelnerka niosła do innego stolika. Duży talerz, duże pyzy, jakieś mięso...dla mnie byłaby to porcja na przejedzenie, dla faceta akurat.
2020-09-23 12:48
2020-09-23 12:12
No pewnie, po co kupować wino po 30zł. za butelkę, jak można kupić 6 butelek po 5zł.
2020-09-23 08:54
A za ten kawałek śledzia 26zł...
Przecież to jest jawna antyreklama lokalu.
2020-09-23 08:52
Dobrze że 4, a nie 2. Na ogół jak w restauracji coś jest podane w liczbie mnogiej, to oznacza to dokładnie 2 sztuki. :)
2020-09-27 13:16
proste jak drut . 0.5 maki orkiszowa jest OK .szklanka cieplej wody, ciut drozdzy, soli lyzeczka ,cukru tyz jedno jajco.kawalek masla i wymieszac. poczekac az objetosc bedzie razy dwa - w cieplym i potem male buleczki . i wypiekamy 180 st jakies 20-24 min . bajeczka bajeczka :))) smacznego.
2020-09-26 19:02
Najlepsze sałatki są w Przystanek Orłowo :) polecam zwłaszcza z łososiem! Pyszne, bardzo uczciwe porcje!
2020-09-26 10:59
Dziwne miejsce na taką restauracje, czy Norwegowie zapuszczają się tak daleko na Dolne?
2020-09-25 13:39
Nie byłam w lokalu, ale niestety zimne i minimalistyczne wnętrze nie przyciągnie mnie. Natomiast pyzy z jagnięciną owszem. Jeśli ktoś kiedykolwiek robił pyzy ziemniaczane, wie ile to jest zachodu, ile pracy. Proszę nie
Nie byłam w lokalu, ale niestety zimne i minimalistyczne wnętrze nie przyciągnie mnie. Natomiast pyzy z jagnięciną owszem. Jeśli ktoś kiedykolwiek robił pyzy ziemniaczane, wie ile to jest zachodu, ile pracy. Proszę nie porównywać tego wyrobu do mrożonek za 4 zł, które kupujecie w Carrefourze bo to tak, jakby negować pizzę z włoskiej pizzerii na poczet morożonej Dr Oetkera. Suróweczka tylko by się do pyz np. kapusty prosiła w tej cenie.
2020-09-26 10:56
W gruzińskich knajpach w Gdańsku. Nikt mi nie powie że pyzy są trudniejsze w przyrządzeniu.
2020-09-24 09:47
Opinia wyróżniona
(...)Jedzenie w restauracji powinno być przyjemnością. Chodzi przede wszystkim o miłe doświadczenie. Ceny dań to nie tylko koszt produktów, ale też obsługa, klimat, miejsce i oczywiście umiejętności kucharzy. Osoby,
(...)Jedzenie w restauracji powinno być przyjemnością. Chodzi przede wszystkim o miłe doświadczenie. Ceny dań to nie tylko koszt produktów, ale też obsługa, klimat, miejsce i oczywiście umiejętności kucharzy. Osoby, które tego nie doceniają naprawdę nie powinny zawracać sobie głowy tym tematem, czytać tych artykułów i lamentować w komentarzach. Na pewno są inne sprawy, które was interesują i sprawiają radość, nie marnujcie swojego czasu na negatywne emocje. A obiad możecie zjeść w domu na własnych warunkach.
2020-09-24 11:00
Nie wiem jak pod innymi restauracjami wyglądają opinie. Ale, dobra restauracja to połączenie smaku, wystroju i CENY. Ja w restauracji z gwiazdkami Michelina jadłem we Francji i wbrew pozorom nie było dużo drożej niż w
Nie wiem jak pod innymi restauracjami wyglądają opinie. Ale, dobra restauracja to połączenie smaku, wystroju i CENY. Ja w restauracji z gwiazdkami Michelina jadłem we Francji i wbrew pozorom nie było dużo drożej niż w innych restauracjach. A tutaj, mamy restauracje/ bar, bez renomy na początku drogi z cenami jakby to była przynajmniej Pani z TVN właścicielką. To nie tędy droga. Najpierw sie buduje marke a potem ew. winduje ceny, nigdy odwrotnie, chyba że to jest pralnia i ma paść to ok.
2020-09-25 13:02
Nie wydaje mi się, żeby pani z TVN była wyznacznikiem jakości dań w restauracji, a 15 zł za zupę i 26 za wegetariańskiego burgera to, jak na trójmiejskie warunki, raczej niezbyt wysokie ceny. Przypominam, że tak, każdy
Nie wydaje mi się, żeby pani z TVN była wyznacznikiem jakości dań w restauracji, a 15 zł za zupę i 26 za wegetariańskiego burgera to, jak na trójmiejskie warunki, raczej niezbyt wysokie ceny. Przypominam, że tak, każdy może kupić kilogram buraków za grosze, ale nie każdy potrafi go tak przyrządzić. Poza tym płacimy też za to, że ktoś to najzwyczajniej w świecie robi za nas. Poza tymi nieszczęsnymi pyzami, ceny są na poziomie tańszych knajp. A co do pyz, jagnięcina nie jest najtańszym mięsem i także wymaga umiejętności w przygotowaniu. Jeżeli komuś nie odpowiada idea istnienia restauracji, gdzie jedynym celem jest najedzenie się do granic, to polecam do nich po prostu nie chodzić. Pozdrawiam serdecznie.
2020-09-26 10:54
Tak samo jak i baranina. I tak mało kto umie takie mięso przyrządzać. Ale ktos tu wyzej juz wspomniał ceny w krymskiej restauracji we Wrzeszczu gdzie chyba prawie wszystko mają z tego mięsa. I naprawdę można tam zjeść
Tak samo jak i baranina. I tak mało kto umie takie mięso przyrządzać. Ale ktos tu wyzej juz wspomniał ceny w krymskiej restauracji we Wrzeszczu gdzie chyba prawie wszystko mają z tego mięsa. I naprawdę można tam zjeść szaszłyki czy żeberka za niewielkie pieniądze. Wychodzi na to że Polak Polaka robi w ch... i winduje ceny w kosmos, a migranci których sie tak nie lubi uczciwie zarabiają i mają ceny dla ludzi. Wysokie ceny i chęć bulenia tyle kasy nie są oznaką twojej klasy, raczej chyba buractwa, na zasadzie że głąby się nie znają niech jadają w domu, skoro jest drogo to znaczy że jest git można się polansować zdjęciem talerza na fejsiku. Byłem w spożywczym i szału nie ma, i o to myślę chodzi wiekszosci komentujących, a nie że ci zazdroszczą bo ich nie stać a ciebie tak. Za prawdziwą ucztę kulinarną nie szkoda dać duże pieniądze, tutaj jednak stosunek jakości do ceny jest tragiczny.
2020-09-23 10:35
Siedźcie całe życie w tych zapyziałych chatach i wylewajcie żale, że was nie stać, że drogo, że za tyle macie 4 obiady. To gotujcie ! Na zachodzie wyjście do knajpy jest czymś normalnym i to w tygodniu, ale u nas Polacy cebulaczki z lidla i biedronek muszą płakać w necie
2020-09-26 09:41
Twoja sprawa Dzbanie.
2020-09-24 14:27
xD
2020-09-23 12:23
No tak, bo jak ktoś jest oszczędny i nie żyje na kredytach to jest Januszem Cebulakiem. A potem do tego Janusza idziesz wynająć mieszkanie, bo na własne Ci nie stać bo wszystko w knajpach przepiłeś.
Co do
No tak, bo jak ktoś jest oszczędny i nie żyje na kredytach to jest Januszem Cebulakiem. A potem do tego Janusza idziesz wynająć mieszkanie, bo na własne Ci nie stać bo wszystko w knajpach przepiłeś.
Co do zachodu to porównaj sobie zarobki do cen, ja w UK z polską pensją przez tydzień stołowałem się na mieście (Liverpool) i to nie w barach mlecznych. W polsce moze by mi to na 3 dni wystarczyło. I nie głodowałem.
2020-09-23 11:47
Tylko niech za tę cenę serwują posiłek, a nie jego wersję demonstracyjną, której na talerzu trzeba szukać.
2020-09-23 10:55
i nam też się opłaci.
2020-09-23 10:49
cebulactwo to te ilości, wstyd ludziom sprzedawać dwie łyżki zupy w takiej cenie, albo cztery pyzy, żałośnie to wygląda
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.