2020-03-07 15:05
Ładne zdjęcia.
2020-03-09 20:27
Polecam.. ! byłem tylko chwile szukałem restauracji bo budynek jest przy szerokiej ale wejscie od Swietojanskiej. Ale jedzenie pierwsza klasa !
2020-03-07 15:21
Brakowało w 3city takich miejsc. Na pewno odwiedzę
2020-03-08 08:04
zaklejacze okrężnicy
2020-03-08 11:53
tyle co na Sycylii
2020-03-08 11:58
2020-03-07 15:27
Byłam piękny lokal i super jedzonko :)
2020-03-07 15:30
2020-03-07 17:31
Buda przy petli w Oliwie
2020-03-07 19:45
ażebyś wiedział
2020-03-07 15:36
Byliśmy z Rodzina , lokal bardzo przyjemny . Steki super i w dobrej cenie . Polecam
2020-03-07 15:36
Ile kosztuje wynajem lokalu w tych lokalizacjach? Pytam powaznie gdyz w Hamburgu gdzie nieduzy lokal w centrum kosztuje z 2.500 euro/mc zjem pizze za 10 euro i popije bardzo dovrym piwem za 3-4 euro za kufel. Czyli ceny
Ile kosztuje wynajem lokalu w tych lokalizacjach? Pytam powaznie gdyz w Hamburgu gdzie nieduzy lokal w centrum kosztuje z 2.500 euro/mc zjem pizze za 10 euro i popije bardzo dovrym piwem za 3-4 euro za kufel. Czyli ceny jak u nas praktycznie a pracownicy zarabiaja po 2 tys euro pensji. No i lokale o ktorych pisze sa w niektorych miejscach od lat. Dobrze przeda. Nie rozumiem .
2020-03-07 16:14
od 10 do 30 tysięcy miesięcznie, czyli od 2,5k do 7,5k euro, pizza tutaj kosztuje od 5 do 10 euro, piwo 3-4 euro tyle, że ludzie zarabiają tam na pewno mniej bo Pan szef musi Porsche swojej utrzymance kupić a potem czyli po 2 sezonach zwija biznes
2020-03-07 16:26
10-30 Koła? Nie przesadzajmy.
2020-03-07 18:17
niestety ale taka prawda, wiesz, że za te lokale przy Targu Drzewnym gdzie były zapiekanki chcą 30 koła?
2020-03-07 18:32
Gdzie tam były zapiekanki?
2020-03-07 23:27
koło kebaba
2020-03-07 16:22
w berlinie latami mozna chodzic do jednej restauracji, gdzie stek kosztuje 20 euro, lokal pewnie z 3-4 tys eur, pracownicy zarabiaja zdecydowanie wiecej.... jakim cudem tam sie to oplaca, a u nas co sezon to inny bar w
w berlinie latami mozna chodzic do jednej restauracji, gdzie stek kosztuje 20 euro, lokal pewnie z 3-4 tys eur, pracownicy zarabiaja zdecydowanie wiecej.... jakim cudem tam sie to oplaca, a u nas co sezon to inny bar w tym samym lokalu? byc moze jednak polacy to biedule, bo w trojmiescie w czwartki o 18 to wszedzie pusto, a w Berlinie pelno ze ciezko miejsce wyznalezc
a jeszcze fakt, ze w DE polowa restauracji to wgl sie otwiera dopiero o 17 ;) a nie jak w polandzie ze od 11:00 kucharze juz grzeją pomidorówe
2020-03-07 18:18
i o 22 nie ma gdzie zjeść bo od 11 robią jedną zmianę, lepiej by otworzyli o 15 i zamknęli o 24-1
2020-03-07 22:19
2020-03-08 08:28
W dużych miastach zachodnich jest zwyczaj jedzenia poza domem. Stąd aneksy kuchenne tatam się pojawiły i do nas przyszły, bo aneks to tylko taki barek z jedzeniem, A nie jak u nas kiedyś centrum życia gdzie dzień w dzień
W dużych miastach zachodnich jest zwyczaj jedzenia poza domem. Stąd aneksy kuchenne tatam się pojawiły i do nas przyszły, bo aneks to tylko taki barek z jedzeniem, A nie jak u nas kiedyś centrum życia gdzie dzień w dzień w garach się od gotuje. U nas jedzenie poza domem robi się coraz bardziej popularne zwłaszcza w dużych miastach ale wciąż daleko nam do nich. A im więcej ludzi je w restauracjach tym więcej na tym zarabiają. Proste?
2020-03-08 11:56
Nie należy mylić tanich barów lunchowych z restauracjami. Te pierwsze świecą pustkami w weekendy.
2020-03-08 11:03
2020-03-08 11:48
stek za 20 euro???? chyba wieprzowy z lidla
2020-03-08 14:06
Do steka 200 gram starczy czyli 20 zł. Wrzucenie jej na patelnię, przyprószenie pieprzem, kawałek masełka i stek gotowy.
2020-03-08 11:54
Zresztą oszczędni Niemcy też nie latają po knajpach co wieczór. Skąd się u nas bierze przekonanie, że miarą zasobności naszego portfela jest częstotliwość jedzenia na mieście? I czemu chcemy żeby wszędzie było tak tanio
Zresztą oszczędni Niemcy też nie latają po knajpach co wieczór. Skąd się u nas bierze przekonanie, że miarą zasobności naszego portfela jest częstotliwość jedzenia na mieście? I czemu chcemy żeby wszędzie było tak tanio jak w barach mlecznych? Jesteśmy niezbyt bogatym krajem, a cały czas porównujemy się do tych, których dogonimy za 200 lat najwcześniej.
2020-03-08 04:09
Człowieku, sprawdź sobie ceny za czynsz w centrum Gdańska... Za 2,5k euro to wynajmiesz norę na obrzeżach. Na Długiej i po 50k złotych miesięcznie płacą.
2020-03-08 13:58
napisał od, przecież
2020-03-08 07:04
2020-03-08 11:47
Pochodze z Hamburga i to co ta osoba pisze to czyste klamstwo. Hamburg jest jednym z najbogatszych i najdroższych miast Niemiec
2020-03-09 11:18
no i co z tego że zarabiają 2k euro pensji? A jakie są tam koszty życia? Mieszkanie, ogrzewanie, woda, prąd?
2020-03-09 18:09
Adekwatnie do waluty to taniej jak u nas.
2020-03-07 15:39
A może cornetto? Może najprościej rogalik? Nasz ojczysty język taki ubogi jest czy co?...
2020-03-07 16:15
A można przecież "placek z serem i dodatkami".
2020-03-07 16:40
Podpłomyk to polska nazwa pizzy.
2020-03-07 17:08
podpłomyk jest bez drożdży
2020-03-07 17:25
może być?
2020-03-07 21:26
akceptuję
2020-03-07 16:16
ale jest różnica pomiędzy croissantem a rogalikiem, to tak jakby powiedzieć, że zupka pho i rosół to, to samo
2020-03-11 02:09
Zawsze znajdzie się jakiś znawca językowy pod artykułami. To jest rogalik francuski, z ciasta francuskiego i nazywa się croissant. To jego nazwa własna.
2020-03-07 16:17
2020-03-08 04:19
Tak jak Pan Jezus powiedział
2020-03-08 12:53
A jak pan jezus powiedział?
2020-03-08 18:50
2020-03-08 10:28
Tam na zdjeciach sa dwie sliczne! :-)
2020-03-07 16:18
ten stejczek z Tapas za 80 zł? :) za 80 masz stejka w DElmonico i to z oprawą restauracyjną a nie barową
2020-03-07 16:20
2020-03-07 18:19
ale kiedy taka prawda, ich meksykańska konkurencja na Zaspie ma takiego stejczunia za 40 zł, może nawet większego i więcej patatów dają
2020-03-07 21:27
2020-03-07 23:28
ziemniak czy batat jeden kij wiesz o co chodzi albo nie
2020-03-09 18:49
A co o jest "stejczek"?
2020-03-09 23:26
mini, tyci steak
2020-03-07 16:29
pastą z czarnych trufli, - pewnie jedna trufla na 10 ton pasty
2020-03-07 16:32
Melanzane alla Parmigiana wygląda jakby hiena wy...gała
2020-03-07 16:34
barman prezentuje stek marynowany z chimichurri.
w tym Meksyku to jednak pokręcone - barman serwuje steki
2020-03-07 18:56
Prod nr 14973 zimowa trufla z Włoch. Występują od listopada do marca, z okolic Umbrii (Norcia). O powierzchni pokrytej średniej wielkości brodawkami i drobnymi białymi żyłkami w środku. ----- 1 gram 5,29 zł
2020-03-08 08:28
taka prawda. Niektórzy lubią, ale ci co nie, muszą to znosić.
2020-03-07 16:40
2020-03-08 04:23
Codziennie?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.