Dodaj opinię

Opinie (108) ponad 10 zablokowanych

  • Ładne zdjęcia.
    5 miesięcy
    • Aperitivo
      Polecam.. ! byłem tylko chwile szukałem restauracji bo budynek jest przy szerokiej ale wejscie od Swietojanskiej. Ale jedzenie pierwsza klasa !
      Profesor
      5 miesięcy
  • Sycylijskie arancini :) (3)
    Brakowało w 3city takich miejsc. Na pewno odwiedzę
    5 miesięcy
  • Klimatycznie (3)
    Byłam piękny lokal i super jedzonko :)
    5 miesięcy
  • Aperitivo
    Byliśmy z Rodzina , lokal bardzo przyjemny . Steki super i w dobrej cenie . Polecam
    Tomek
    5 miesięcy
  • Ile kosztuje wynajem lokalu w tych lokalizacjach? Pytam powaznie gdyz w Hamburgu gdzie nieduzy lokal w centrum kosztuje z 2.500 euro/mc zjem pizze za 10 euro i popije bardzo dovrym piwem za 3-4 euro za kufel. Czyli ceny jak u nas praktycznie a pracownicy zarabiaja po 2 tys euro pensji. No i lokale o ktorych pisze sa w niektorych miejscach od lat. Dobrze przeda. Nie rozumiem .
    5 miesięcy
    • od 10 do 30 tysięcy miesięcznie, czyli od 2,5k do 7,5k euro, pizza tutaj kosztuje od 5 do 10 euro, piwo 3-4 euro tyle, że ludzie zarabiają tam na pewno mniej bo Pan szef musi Porsche swojej utrzymance kupić a potem czyli po 2 sezonach zwija biznes
      5 miesięcy
    • tez od lat sie nad tym zastanawiam. (8)
      w berlinie latami mozna chodzic do jednej restauracji, gdzie stek kosztuje 20 euro, lokal pewnie z 3-4 tys eur, pracownicy zarabiaja zdecydowanie wiecej.... jakim cudem tam sie to oplaca, a u nas co sezon to inny bar w tym samym lokalu? byc moze jednak polacy to biedule, bo w trojmiescie w czwartki o 18 to wszedzie pusto, a w Berlinie pelno ze ciezko miejsce wyznalezc

      a jeszcze fakt, ze w DE polowa restauracji to wgl sie otwiera dopiero o 17 ;) a nie jak w polandzie ze od 11:00 kucharze juz grzeją pomidorówe
      5 miesięcy
      • i o 22 nie ma gdzie zjeść bo od 11 robią jedną zmianę, lepiej by otworzyli o 15 i zamknęli o 24-1
        5 miesięcy
      • Na lunch knajpy pelne w DE i gotowe
        Hafen
        5 miesięcy
      • Sam w sumie sobie odpowiedziales (1)
        W dużych miastach zachodnich jest zwyczaj jedzenia poza domem. Stąd aneksy kuchenne tatam się pojawiły i do nas przyszły, bo aneks to tylko taki barek z jedzeniem, A nie jak u nas kiedyś centrum życia gdzie dzień w dzień w garach się od gotuje. U nas jedzenie poza domem robi się coraz bardziej popularne zwłaszcza w dużych miastach ale wciąż daleko nam do nich. A im więcej ludzi je w restauracjach tym więcej na tym zarabiają. Proste?
        5 miesięcy
        • W dużych miastach zachodnich też nie stać ludzi na codzienne wypady do knajp.
          Nie należy mylić tanich barów lunchowych z restauracjami. Te pierwsze świecą pustkami w weekendy.
          5 miesięcy
      • mniej grabią ich w podatkach to i zostaje wiecej w kieszeni
        5 miesięcy
      • stek za 20 euro???? chyba wieprzowy z lidla
        5 miesięcy
        • Polędwica wołowa kosztuje koło 100 za kilo.
          Do steka 200 gram starczy czyli 20 zł. Wrzucenie jej na patelnię, przyprószenie pieprzem, kawałek masełka i stek gotowy.
          5 miesięcy
      • Może to coś ma wspólnego z tym, że jesteśmy biedni.
        Zresztą oszczędni Niemcy też nie latają po knajpach co wieczór. Skąd się u nas bierze przekonanie, że miarą zasobności naszego portfela jest częstotliwość jedzenia na mieście? I czemu chcemy żeby wszędzie było tak tanio jak w barach mlecznych? Jesteśmy niezbyt bogatym krajem, a cały czas porównujemy się do tych, których dogonimy za 200 lat najwcześniej.
        5 miesięcy
    • 2,5k euro? (1)
      Człowieku, sprawdź sobie ceny za czynsz w centrum Gdańska... Za 2,5k euro to wynajmiesz norę na obrzeżach. Na Długiej i po 50k złotych miesięcznie płacą.
      Ariel
      5 miesięcy
    • to chciwosc wlascicieli nastawionych na turystów ze skandynawii
      5 miesięcy
    • Pochodze z Hamburga i to co ta osoba pisze to czyste klamstwo. Hamburg jest jednym z najbogatszych i najdroższych miast Niemiec
      5 miesięcy
    • no i co z tego że zarabiają 2k euro pensji? A jakie są tam koszty życia? Mieszkanie, ogrzewanie, woda, prąd?
      5 miesięcy
  • Croissanty? (7)
    A może cornetto? Może najprościej rogalik? Nasz ojczysty język taki ubogi jest czy co?...
    5 miesięcy
  • Czy tą piękną Panią można zastać w tym Aperitiwo? (4)
    Janusz
    5 miesięcy
  • ten stejczek z Tapas za 80 zł? :) za 80 masz stejka w DElmonico i to z oprawą restauracyjną a nie barową
    5 miesięcy
  • pastą z czarnych trufli, - pewnie jedna trufla na 10 ton pasty
    5 miesięcy
    • Melanzane alla Parmigiana wygląda jakby hiena wy...gała
      5 miesięcy
    • barman prezentuje stek marynowany z chimichurri.

      w tym Meksyku to jednak pokręcone - barman serwuje steki
      5 miesięcy
    • Prod nr 14973 zimowa trufla z Włoch. Występują od listopada do marca, z okolic Umbrii (Norcia). O powierzchni pokrytej średniej wielkości brodawkami i drobnymi białymi żyłkami w środku. ----- 1 gram 5,29 zł
      5 miesięcy
    • W lokalach gdzie serwują trufle, zawsze śmierdzi potem,
      taka prawda. Niektórzy lubią, ale ci co nie, muszą to znosić.
      5 miesięcy
  • mexyk to ja mam jak zapiję setę maślanką (1)
    5 miesięcy

Twoja opinia

zamknij

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat