Opinie (31) 8 zablokowanych

  • u mnie w wigilie jada sie po szwedzku: klopsiki mieone, zeberka, (7)

    biala kielbasa, sledzie w pomidorach, sledzie w musztardzie, ryz na mleku z maslem i wanilia, pije sie julmust, z poslkich dan jest sernik, makowiec i pierogi z kapusta.

    • 12 20

    • (5)

      Znowu malika? Nie macie innych szefow kuchni w calym trojmiescie?

      • 11 4

      • (1)

        Pozdrawiam Świątecznie i dziękuję za regularne wsparcie:) Malika.

        • 5 10

        • dziękuj, dziękuj, nie każdy ma chody w t.pl Gdyby nie to wsparcie to mało kto by o tobie slyszal. A tak to co artykul to z lodówki malika wyskakuje. Mam wrazenie, ze mamy dyżurnych 4-5 szefow kuchni w całym Trojmiescie.

          • 9 3

      • (2)

        No tam Pani redaktor chodzi jeść za darmo widocznie,
        dlatego tylko o nich pisze, proponuje popatrzec na jej teksty ciagle o jedzeniu dramat :/

        • 6 2

        • (1)

          już nie raz promowano tu znajomych. Jak widze temat zwiazny z seksem, wiem, ze to borys, widze kulinaria, wiem, ze będzie nachalnie promowana malika. Otwarcie restauracji innego kucharza - malika, kuchnia swiateczna -

          już nie raz promowano tu znajomych. Jak widze temat zwiazny z seksem, wiem, ze to borys, widze kulinaria, wiem, ze będzie nachalnie promowana malika. Otwarcie restauracji innego kucharza - malika, kuchnia swiateczna - malika, gaska na talerzu - malika, dorsz - malika, przwodnik - malika, arabowo - wiadomo malika;) Zupelnym przypadkiem większość artykulow napisala Pani Sobocinska. Litosci.

          • 8 2

          • Niestety pani Aleksandra nie jest obiektywna, albo idzie na łatwizne pisząc o tych samych kucharzach, albo za artykuł o powyzszych jest wyzera za free. Za tydzien znowu przeczytamyo malice (a jej rest. na trojmiasto.pl ma fatalne opinie) wiec sie pytam o co chodzi

            • 2 2

    • Zamiast klopsików na wigilijnym stole w Szwecji jest raczej pieczona szynka i łosoś

      Kottbullar ( klopsiki ) to obok grochówki i placków z dźemem najbardziej pospolite danie u naszych pólnocnych sąsadów.Jako typowe danie świąteczne można raczej uznać lutfisk, ale to danie można chyba zaliczyć do najbardziej obrzydliwych na świecie

      • 1 0

  • (1)

    jak nie zjem mięsa, to się trzęsę..

    • 20 6

    • ale tyłkiem ;)

      shake shake

      • 5 1

  • W wigilię lubię (2)

    barszcz, pierogi i śledzie w śmietanie. 25-ego schab pieczony z sosem tatarskim i pstrąga w galarecie, 26-ego ciasta i wino.

    • 24 6

    • smakoszu (1)

      Tys mój brat czy jak:)

      • 6 0

      • Ret

        Być może! Dla rozwiania wszelkich wątpliwości: mam ciemne włosy i grupe krwi Arh+. Tyle, że ja już dziś wino polałem, bo nie wytrzymałem 3:)

        • 6 0

  • Wigilia to karp sojowy, 1 dzien - schab z cicierzycy a drugiego dnia z reguly

    flaki sojowe i potrawka z soczewicy

    • 10 22

  • cos mnie strzela (1)

    Niw rozumiem dlaczego oso y ktore nie potrafia w 100% prowadzic swojej kuchni maja nam polecac co mamy jesc ? Malika - pomine bo ten konkurs dal jej duzo slawy. Potem pie iedzy i niestety to wszystko. Tlusta kaczka ? Jak

    Niw rozumiem dlaczego oso y ktore nie potrafia w 100% prowadzic swojej kuchni maja nam polecac co mamy jesc ? Malika - pomine bo ten konkurs dal jej duzo slawy. Potem pie iedzy i niestety to wszystko. Tlusta kaczka ? Jak mozna podac sucha kaczke w restauracji w ktorej powinno byc to kultowe danie. W pozostalych 2 nie bylem. Beda nam mowic o barszczu na zakwasach i pierogach z przewaga jednej kapusty nad druga. I zaparzonym ciescie do nich. Przepraszam ze w wigilie ale niestety zrobmy wkoncu cos dobrego i sprowadzmy tych ludzi na ziemie!!

    • 31 14

    • "(...)W pozostalych 2 nie bylem."

      Ale sie wypowiesz, a co :D

      • 5 4

  • brak mi tu wiarygodnosci...... (1)

    47lat spedziłem w kuchni jako szef kuchni z tego ostatnie23 w Polsce.Mam przeglad gastronomii i wiem jedno-to wszystko jest jeden wielki medialny kit i fajna zabawa.Gastronomia to jest tylko biznes a prawdziwi fachowcy

    47lat spedziłem w kuchni jako szef kuchni z tego ostatnie23 w Polsce.Mam przeglad gastronomii i wiem jedno-to wszystko jest jeden wielki medialny kit i fajna zabawa.Gastronomia to jest tylko biznes a prawdziwi fachowcy maja problem ze wzgledu na przestrzeganie rygorystycznych reguł technologicznych i przez to zanizony prog wydajnosci...ja miałem 3-4 prawdziwych artystow których trzeba było ukrywac.Dzis sa szefami w hotelach(nie sieciowych) w ktorych oni decyduja o kuchni a nie siec(czytaj wskaznik finansowy) Zycze tym młodym kucharzom sukcesu ale zysk i tam gdzie pracujecie to nie jest droga do sukcesu!!! musicie zmienic swoja mentalnosc bo opowiadanie a rzeczywisty fach to dwie przeciwnosci...trzymam za Was kciuki i zycze powodzenia!

    • 32 7

    • 80 lat masz?

      • 2 7

  • ejj

    Bez hejtowania..... To kucharze. I nic poza tym. Gotują jadlem ale nadze babcie takim czymś gargzily..... Wielcy szefowie a pozmywać nie potrafią... Bo mrega super master ego szefik.... Przerost formy i nazwy nad trescia

    • 12 9

  • A gdzie restauracja Filharmonia? i szef kuchni ten szwed Basznianin?

    • 10 6

  • szef kuchni

    szef kuchni PRACUJE w kuchni a nie w mediach.

    • 32 3

  • a Barbados wielks restauracja

    • 0 11

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.