ulica ogrodowa

Witam, jeżeli dubluje temat z góry przepraszam. Interesuje mnie opinia mieszkańców ulicy ogrodowej. Jestem ciekawa jak tam się mieszka. Jak wygląda droga zimą, ile zajmie dojscie do nowej szkoły. Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ulica ogrodowa

ulica zima i po deszczach jest beznadziejna ,same dziury,ale to w baninie norma, mieszka sie dobrze ,sasiedztwo ok.,do starej szkoly moje corki ida ok. 30 minut,do nowej bedzie ok.15

Dziękuje za odpowiedź:) my zastanawiamy się nad połowa bliźniaka, mamy dużą rodzinę i ciężko znaleść mieszkanie w gdańsku, a jak są to ceny zbyt wysokie dla nas.
a co z kanalizacja? Bo narazie są szamba, prawda?

obok buduje się osiedle bliźniaków, bodajże Chmara, tam jest podłączenie do kanalizy, a odległość od Ogrodowej jakieś 500m.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga deweloperka ma tu swoich ludzi którzy szydzą i zachęcają- przykład powyżej !!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

My juz wybraliśmy dewelopera, chodzi mi bardziej o opinie ludzi którzy juz tam mieszkają.
Czyli nie wiadomo nic na temat podłączenia analizy? Czy szambo jest bardzo niewygodne?

bardzo niestety... ciągle trzeba się zastanawiać czy można jeszcze jedno pranie robić, i drogie, na 3-osobową rodzinę wywożę co jakieś 25 dni, 120 zł, także masakra, mam niby 10 m3, ale praktycznie to ono ma ok. 8, jeśli budujesz prywatnie, tzn. nie jest to całe osiedle budowane przez dewelopera i jest jeszcze czas to dowiedz się w gminie, czy można podłączyć indywidualnie, myślę że warto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczerze ? Żaden kłopot. Jest sporo firm, które z dnia na dzień zabiorą szambo. Jest trochę drożej niż kanaliza - to fakt. 12m3 dla czterech ( nieograniczających się osób ) - wywóz co 25-30 dni - koszt - 130 zł. A okolice Ogrodowej i Źródlanej uważam za jedne z fajniejszych w Baninie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za odpowiedzi.
Jak pisałam już wyżej, wybraliśmy pół bliźniaka od developera i szambo będziemy mieć na początku. Dostaliśmy informację, ze kanalizacja ma być podłączona w niedługim czasie, czy to prawda? Może głupie pytanie, ale skąd wiadomo, ze czas już oczyścić szambo?
Opinie, ze ulica ogrodowa, jest fajna lokalizacją podnosi mnie na duchu. Dzięki:)
Jeszcze jedno pytanko, czy jest szansa, żeby na drogę zostały położone płyty?
Tu magda, nie wiem czemu nie ma nicka

napewno kanalizy nie bedzie tak szybko ,ja do szamba zagladam ,mniej wiecej wiem kiedy wybierac ja na 5cio osobowa rodzine wybieram 25-30 dni -9m3,gmina nie ma pieniedzy na plyty

można sobie zakupić czujnik napełniania szamba, gdy zostanie osiagniety wybrany przez nas poziom, zaplil się lampka w czujniku ( który mamy w domu) i wtedy wiadomo, ze np. za 2-3 dni trzeba zamoiwc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawa opcja z tym czujnikiem. Skąd macie informację, ze kanalizacja nie będzie robiona w najbliższym czasie?
A jak jest z wlamaniami? Często się zdażają?

Witam mieszkancow ogrodowej:)
Jak tam zima? Mocno daje w kosc? Jak droga?
Ostatnio pytalam o wlamania, zdarzaja sie?
Pozdrawiam

Na sąsiedniej Źródlanej cudowna zima, droga przejezdna, a włamać to się próbowali w 2011r. w dwa dni po tym, jak się wprowadziliśmy. Nie weszli, bo ich wystraszyłem. To byli amatorzy.Próbowali wejść "na łom" i nie mieli chyba pojęcia, że alarm jest podłączony. Od tamtego czasu mamy spokój, a o podobnych przypadkach w okolicy nie słyszałem. Pozdrawiam sąsiadów z Ogrodowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam:)
Nasz dom wyglada juz jak dom, nie mozemy sie doczekac przeprowadzki. Widzialam, ze Źrodlana doczekala sie plyt, super:)
Pozdrawiamy przyszlych sasidow!

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...