AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Przepraszam za szczerosc ale w takim razie ''ciesze sie'' ze to nie tylko moj problem z tym zapachem. Takze dobrze ze nie jestem sam. Moze ktos jeszcze? Jest dokladnie jak napisales - zapach pojawia sie czasem ale jest dosc intensywny.
Ja mam spora kabine prysznicowa bezbrodzikowa i poziome ujscie wody bezposrednio w podlodze - myslalem ze zle podlaczyl mi moj fachowiec, ale sprawdzil - wszystko ok. Zreszta facet zna sie na rzeczy i jest naprawde fachowcem. Zapachu nigdy nie ma z umywalki, wc, kuchni itp. Nie ma tez z rury do pralki - tyko z ujscia z kabiny. W razie czego bedziemy interweniowac :-)

Ja juz testowalem rozne rzeczy. Gdy zostawiam okna w mieszkaniu otwarte/uchylone - zapchu nie ma. Gdy sa zamkniete, czasem mam nadzieje, ze mocna wentylacja w lazience jakby wyciaga ten zapach z rury z ujscia wody w kabinie. Zmniekszylem wentylacje poprzez zalepienie polowy kratki wetylacyjnej tasma (kupilem specjalnie srebrna tasme klejaca by nie bylo widac) - dzieki temu jest cieszej a i zapach jakby rzadszy i mniejszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

- AAA - mam taki sam problem z tym smrodem w brodziku, to pojawia się sporadycznie, ale jest tak mocny że nie idzie wytrzymać.
Ja jestem pewien że mój odpływ pod brodzikiem jest dobrze podłączony ( kąt nachylenia ), wina stoi raczej w rurach, nie znam sie w tych sprawach,wiec nie chcę pisać. Ale gdy zacznie to się powtarzać trzeba będzie reagować w Semeko. Słyszałem od znajomych że mozna się spodziewać najgorszego,przebicia do rur ,chodzi o złe połączenie z odpowietrzeniem. Już myślałem że to tylko u mnie ,zapewne jest jeszcze kilka osób ale nikt to nie porusza.

To chyba i ja zagonię starego do roboty, co by nowy sąsiad miał towarzystwo w swoim wieku;)

Super! 3mam kciuki zatem! Teraz łatwo będzie Cie poznać hihi :D

Dzięki, pierwsze dziecko Aquasfery będzie:)))))

Yooki, gratuluję :)

W sumie to tak, czasem czuć, ale minimalnie i naprawdę czasem...i też mam łazienkę z oknem i właśnie wtedy jak jest otwarte czuć to najbardziej.

Ja mieszkam już ładnych parę miesięcy ale nie zauważyłam niczego takiego. Ale może to kwestia ruchu powietrza mam łazienkę z oknem które przez większość czasu jest otwarte więc może dopiero zimą to zauważę.

Mam takie pytanie do osob ktore juz wykonczyly mieszkanie i mieszkaja: czy czasem czujecie w lazience zapach kanalizacji, tzn. np z odejscia z brodzika/prysznica? Nie caly czas ale raz na jakis czas mam takie wrazenie...

Tak, cale forum zyje dzieki temu szybciej :-)

Właściwie to powinniśmy Konanowi podziękować co jakiś czas pisze to samo zdanie że Aquaparku nie będzie i tym samym odświeża temat:)

Dzięki Konan na coś się jednak przydajesz:D

Konan - ale mnie pasjonuje ogladanie budowy z mojego wysokiego pietra. Wiec tym sie nie martw :-)
Dalej nie odpowiedziales na postawione kiedys przeze mnie pytania gdzie ty mieszkasz - tzn od ktorego deveopera kupiles fantastyczne mieszkanie w super cenie nieprzeplaconej i gdzie znajduje sie twoj super blok. Chce wiedziec jaka faktastyczna inwestycje przegapilem. Chyba ze mieszkasz z rodzicami dalej?

Nie może go ktoś zbanować ??? :)))

I tak nie ma sprawy, bo Aquapark w tzw. "Aquasferze" to mit i pic na wodę. Po prostu przepłaciliście za coś czego nie będzie, pewnie tak z 1500 zł na każdym metrze kwadratowym, no ale przynajmniej szybciej będziecie mieć spokój pod oknami...tzn. już za jakieś 7 lat jak skończą ostatni 4-ty budynek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Konan a w czym konkretnie przejawia się mój brak logiki? Naprawdę uważasz ze lepiej najpierw mieć basen a potem dopiero mieszkanie? Tok rozumowania co najmniej dziwny. Ja wolę jednak mieszkać w mieszkaniu a nie na basenie, nawet jeśli wiąże się to z placem budowy:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Konan, a dla mnie na 99% jestes debilem. Nie masz zadnego interesu z pisaniu tu na forum, bo nie kupiles tu mieszkania (z roznych powodow - nie bede ich podawal). Forum jest dla mieszkancow, dlatego nie trac juz czasu na wpisy, znajdz sobie hobby, prace, zajmij sie zona lub znajdz dziewczyne...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochani Konan rzekł, że aquaparku nie będzie!!! Buhahahahaha

"Do Aquaparku jeszcze daleka droga, najpierw niech bloki wybudują. Rozgrzebywanie wszystkiego na raz byłoby bez sensu.
Poczekamy zobaczymy co z tego będzie:)"

Kompletny brak logiki. Chyba lepiej dla mieszkańców gdyby najpierw powstał Aquapark, bo tak będą mieszkać przez kolejne 2-3 lata więcej na placu budowy. No, ale dobra wiadomość jest taka że Semeko wszystkich okłamało i Aquapark na 99% nie powstanie w ogóle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zobaczymy jak to bedzie - ja trzymam kciuki. A tak czy tak - mieszka sie wygodnie, mam fajna panorame z okien i jak zaobserwowalem - dobra jakosc wykonania

a mi się wydaję, że ten Aquapark to jedna wielka ściema. Zresztą sami się przekonacie za jakiś czas. Taka inwestycja kosztuje kilkaset milionów i obecnie nikomu się nie opłaca wyrzucać taką kasę tym bardziej, że zysk niepewny(w sopocie co roku są straty). Jak już będą chcieli coś zrobić to może postawią jakiś basen i jedną zjeżdżalnie i nazwą to Aquapark. To byłoby bardziej realne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...