AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Do Aquaparku jeszcze daleka droga, najpierw niech bloki wybudują. Rozgrzebywanie wszystkiego na raz byłoby bez sensu.
Poczekamy zobaczymy co z tego będzie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Narazie powstaje Pacyfic i wieeelka hala garażowa. Ten wielki basen od prawej strony nowego budynku to będzie jego druga część. Aquaparku jak nie bylo tak ni ma.

Ja umowe przedwstepna podpisywalem tez w formie aktu notarialnego i mialem obiecane ze przy akcie finalnym bede mial zmniejszona takse o koszty zaplacone przy akcie przedswstepnym, wiec korzystam z notariusza Semeko. Czekam wiec teraz na info od developera kiedy taki akt bede mogl podpisac.

Instaluja chyba przed budynkiem podswietalne logo Atlantic :-)

Tak patrze z okine na budowe - idzie budowa drugiego budynku Pacyfic, sa jakies inne doly powykopywane. Czy ktos mzoe wie, czy ktorys z dolow to juz miejsce na aquapark?

Jeśli chodzi o akty notarialne cała procedura ma ruszyć po 20stym sierpnia jak dotrą dokumenty. Pierwszeństwo w podpisywaniu aktu mają mieszkańcy, którzy planują korzystać z Semekowego notariusza. Reszta musi cierpliwie czekać.

Nie pamiętam tylko czy chodziło o jeden akt czy więcej podpisany z ich notariuszem. Mam nadzieję, że jeden bo ciężko mi sobie wyobrazić jak w dwa tygodnie załatwić wszystkich mieszkańców.

No to jak kazdy bedzie/moze zmieniac swiatlo to bedzie ciekawie...

nawiązując do ~AAA:
"Ja wychodzac z mieszkania, zamykajac drzwi, idac do windy i czekajac na winde, czesto wlaczam swiatlo na klatce 3x-4x by nie stac w ciemnosci. To kompletnie nie ekonomiczne z uwagi na zachowywanie sie enegrooszczednych zarowek."
po pierwsze jestem nowy i miło mi z wami przywitać się, po drugie odnośnie światełek i ogólnie elektryki to dowiedziałem się, że Semeko sprawdziło m. in. skrzynki i jasno wychodzi, że wszelkie zmiany długości palenia się światła zostały wprowadzone przez "włamanie się" ... osób postronnych (być może ekipy wykończeniowe), które pozmieniały czas palenia się na poszczególnych piętrach. Może więc zacznijmy od naszych pracowników?!
Co do farby na numerkach nie zda egzaminu (żeby miała świecić w ciemności muszą palić się światła, a tego chyba raczej tu nikt nie chce)
Akty mają być podpisywane w tym miesiącu, ale zależne jest to od dostarczenia dokumentów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też w umowie mam termin aktów notarialnych na sierpień, ale muszę załatwić najpierw sprawę w banku potem będę dzwonić do SEMEKO w celu ustalenia terminu;

Tak z ciekawości, po co numerki przy drzwiach mają się świecić? ;)

A z zupełnie innej beczki to mam w domu energiczną 4- latkę, która bardzo cierpi, ponieważ nie ma jeszcze tutaj znajomych do rozrabiania w piaskownicy. Gdyby ktoś dysponował dzieckiem chętnym do zabawy, wiek bez znaczenia bo moje maleństwo bardzo komunikatywne, będą wdzięczna za info ;)
Pozdrawiam sąsiadów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W kwestii swiatla na klatce: czyli powinny tak naprawde w dzien zapalac sie tylko boczne swiatelka - jesli ma byc zapalanie na krotko lub tez swiatla gorne tylko, gdyby wlaczenie bylo np. na 1-2 minuty (emergooszczedne beda tylko wtedy!!).

Ja wychodzac z mieszkania, zamykajac drzwi, idac do windy i czekajac na winde, czesto wlaczam swiatlo na klatce 3x-4x by nie stac w ciemnosci. To kompletnie nie ekonomiczne z uwagi na zachowywanie sie enegrooszczednych zarowek.

Przy okazji: super ze zaczal dzialac domofon i drzwi domofonowe sa zamkniete. Co prawda nieraz musze sobie przypomniec kod ale wole to niz stale otwarte drzwi dla wszystkich. Takze mam wrazenie ze moze ktos z SEMEKO to forum czyta i zmiany wprowadza :-)

PS1. A moze numerki na drzwiach mozna pociagnac taka farba fluorescencyjna by swiecily w ciemnosci? Choc nie wiem, czy z kolei taka farba nie potrzebuje troche swiatla by... sie naladowac :-)

PS2. Czy macie jakies info o aktach notarialnych? Bo pierwsze (wiec pewnie i moj) mialybyc w sierpniu - tak kiedys mowiono.

PS3. Serdeczne pozdrowienia dla Konana :-)

lol nie musiałaś interweniować bo przypuszczam, że podobnie jak ja większość zgłaszając sprawę sugerowała Enerdze, że mają bałagan ze swoją Pocztą i że ludzi bez umowy jest więcej :)

Ja dziś dostałam umowę z Energy i nie dzwoniłam wcale nie interweniował wcale .

jeżeli chodzi o numery pięter 100 % powinny być ale np. takie co świecą w ciemności np. fluorescencyjne ????? a jeżeli chodzi o żarówki na piętrach to tak te duże na sufitach to są energooszczędne na 100 % po są to świetlówki a te boczne to są halogeny 40 w i w żaden ale do żaden sposób nie są energooszczędne

numery na pietrach faktycznie by się przydały ale oznaczenia A lub B przy nr lokalu uważam za zbędne przecież na dole jest oznaczenia gdzie klatka A a gdzie B.

Umowę z Energą dostałam praktycznie dwa dni po telefonie na infolinię, wysyłali listem zwykłym. Dostałam nawet w pierwszej kopercie na której jest notka od listonosza, ze nie mógł dostarczyć bo nie było skrzynek:)

A może można zrobić tak by w dzien zapadały się tylko światła boczne na klatkach bez górnych swietlowek?

Poza tym to są wszystko żarówki i swietlowki energooszczędne
A więc takie które zużywają dużo prądu w momencie włączenia a jak już świeca to zużycie jest bardzo małe. Efekt może być więc taki ze oświetlenie włączone np na 2 min zużywa mniej prądu niż w tym czasie trzykrotne zapalenie na 10sek i zgaszenie
(efektu tego nie maja żarówki led ale nie sadze byśmy je mieli z uwagi na wysoka cenę zakupu)

Brakuje jeszcze przy windzie po wyjściu numeru z pietrem
A przy numerach lokalu powinna być literka A i B

tak też zauważyłam że szybko gaśnie światło, nie zdążę wyjść zamknąć drzwi i dojść do schodów i już gaśnie fakt że idę z dzieckiem więc czasami się to wydłuża, ale nawet z pierwszego piętra nie zdążymy zejść i już gaśnie światło

monitoring można zlecić firmie zewnętrznej i będzie to taniej niż koszty tego sprzętu i etatów, a po za tym ochroniarze aż tyle nie zarabiali, nawet najniższej krajowej nie mieli

za ochrone jak na razie to jeszcze nie płacimy tylko SEMEKO płaci za nich, a po za tym oni dużo nie zarabiali więc nie wiem skąd tak kwota "7000 zL" - chyba z kosmosu

adres to obwodowa 26 - do SEMEKO możesz wystąpić o pismo w sprawie prawidłowego adresu bo wcześnie byLo 26A ale to jest błędny numer,

Cyfry numeracji mieszkań sa duze, ładne, estetyczna i w koncu sie pojawily....Od razu lepiej i bezpieczniej. Dziwi mnie tylko fakt ze od poczatku pan z budowy mowil ze niestety ale trzeba to we wlasnym zakresie zalatwic...a tu nagle...:)
Poza tym chyba bylo tyle telefonow mieszkancow odnosnie kosztow energii, ze teraz swiatlo na klatce gasnie zanim przyjedzie winda :( dzisiaj czekalem na winde na 6 pietrze a tu nagle CIEMNOSC :)
Tez to zauwazyliscie czy moze czekalem na winde dluzej niz 15 sekund? :)
Pozdrawiam KONANa bo to spora pozywka do komentowania...taki news :))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

z innej beczki... Macie jakiś namiar na kogoś kto podłącza płytę indukcyjną i podbija z uprawnieniami gwarancje?

a wracając do tematu
Yooki - adres 26a czy 26 bez a nie ma znaczenia :) Problem (prawdopodobnie) polega na tym, że wysłali najpewniej te umowy w momencie, gdy nie było skrzynek... a przypuszczam, że umowy do nich wróciły...ale mają mega bajzel w swojej administracji... przecież chyba te umowy z naszymi danymi wysłali poleconym, a nie zwykłym listem...więc mogą sprawdzić, gdzie te umowy teraz są...

AAA - no ale jak każdy z nas da każdemu swojemu wykończeniowcowi kod do domofonu to za chwilę ten kod może mieć pół Redy, czy skąd tam bierzesz wykończeniowców (jeśli by komuś na tym zależało)... jaki interes ma Twój wykończeniowiec, żeby nie podawać dalej Twojego kodu, kiedy już skasował od Ciebie kasę (a pozatym wie jakiej wartości masz rzeczy i gdzie leżą)... ale mniejsza o to bo popadamy już w paranoje godną Konana :)
Ja nikomu klucza do domofonu nie dawałem, kodu także nikomu nie mam zamiaru udostępniać, a po pracy wykończeniowców zmieniam zamki i gra gitara...

Bartek415 - kompletnie sie z Toba zgadzam - to wlasnie tak mialo wygladac. Teraz zda egzamin tylko portier w funkcji ochroniarza, czyli gdy beda spelnione nastepujace zasady:
1) Domofon dziala i drzwi sa caly czas zamkniete
2) Kazdy wchodzi uzywajac domofonu, klucza lub kodu
3) Gosc dzwoni do mieszkania a ty go wpuszczasz lub nie, albo odchodzi gdy ciebie nie ma
4) Portier ewentualnie udziela informacji czy tez zatrzymuje ulotkarza (szkoda ze portier nie ma tez mozliwosci zadzownienia z biurka na domofon danego lokalu)
5) Portier pelni tez funkcje ochrony na dole.

Luk - a jakim problemem jest dorobienie sobie klucza do domofonu? Ja dorobilem i mam juz trzy. Poza tym wolalbym gdyby wykonczeniowiec znal juz nawet na cale zycie kod do mojego domofonu (nie trzeba go przeciez pozniej blokowac wcale - nie przesadzajmy) niz ze po klatkach lazic moze kazdy

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?