~cuda z kija
(7 lat temu)
Dziękujemy bardzo za uwagi. Chcielibyśmy się do nich odnieść.
- brak oswietlenia przed wejsciem: mozna zeby zgubic przez schodek, ktory ginie w ciemnosciach - Zgadzamy się z tym. Już zostało to naprawione i światło pali się.
- brak popielniczek przy wejsciu: niepotrzebny syf powstaje przez to - Zgadzamy się. Problem jest niestety z dostępnością takich popielnic na zewnątrz. Staramy się to załatwić jak najszybciej. Póki co zatosujemy workaround.
- 4 osoby z obslugi za barem... ale nie przeklada sie to na jakos osblugi: chaotycznie i okropnie rozwleczone w czasie przygotowywanie napojow. Przy 5 oczekujacych osobach przy barze, czekalem ponad 10 minut zeby kupic piwo - nie twierdzimy, że wszystko poszło rewelacyjnie, ale tak jak pisaliśmy na fb i prosiliśmy o wyrozumiałość, Łatwo się krytykuje jak się jest po drugiej stronie. Tak samo jak Państwo byli w tym miejscu pierwszy raz to my również. Jeszcze jesteśmy nie przyzwyczajeni do wielu rzeczy i czasami łatwo się pogubić, ale wszystkie błędy będziemy starali sie naprawić i stale ulepszać nasze umiejętności.
- ceny... jesli chca pociagnac dluzej niz kolejny weekend to proponuje zejsc na ziemie: piwa po 10 i 11 zl? Shoty za 8 zł? To nie starowka Gdanska... - Piwa kraftowe są to piwa lepszej jakosci. Są ważone a nie produkowane na ilość tylko na jakość. Są dużo droższe w zakupie niż piwa popularne i to bardzo często dwu albo trzykrotnie. Jaki sens miałaby nasza praca gdybyśmy sprzedawali piwa w cenie zakupu? Proszę przejechać się po pubach z piwem rzemiślniczym i zobaczyć jak wyglądają realia. Ceny jak w trójmieście - być może, ale nie do końca się zgodzę, jednak nikt ze względu na to, że mamy pub w Baninie a nie w Gdańsku nie obniży nam ceny piwa, tylko wszystkim sprzedaje w jednakowej.
- brak kompetencji w znajomosci robieniu drinkow, ziomki reklamuje nad drzwiami fajne foty, a w rzeczywistosci nie wiedza jak je przygotowac lub nie posiadaja ich na stanie. Skoro na otwarciu taka wtopa to co bedzie pozniej...? - Kolejny raz powtórzę, że był to nasz pierwszy dzień. Nie widzę w tym nic złego aby wspomagać się materiałami z dokładną recepturą - ważne że efkt jest taki jak zamierzony. Jeżeli chodzi o brak produktów, rzeczywiście nie mieliśmy soku żurawinowego - nie posiadali go w hurtowni skąd przyjechał towar, a my to przeoczyliśmy - myślę, że każdemu może się zdażyć. Następnego dnia sok został zakupiony. Później może być tylko lepiej:)
- wystroj... a raczej jego brak >>> pomalowane czesciowo na czarno sciany i nieestetycznie powieszone lampy to nie nowoczesny design, ale zwykla amatorszczyzna. W domorosly sposob zbite z desek elementy baru i wykonczen pod sciana... bardziej odstrasza niz zacheca. Stoliki z niepotrzebny wycieciem w srodku (szpule) - każdemu podoba się coś innego. Lampy zostały powieszone tak specjalnie, meble z palet - niejeden ma w domu, stoliki wszystkie poza jednym mają wypełniony otwór logiem - został jeden bez deseczko z powodu problemó technicznych. Oczywiście mogliśmy go nie wystawiać, ale wyszliśmy z założenia, że lepiej usiąść przy takim niż stać. Generalnie wystrój będziemy dopracowywać. Z blaszanego budynku nie da się zrobić lokalu 5 gwiazdkowego, dlatego postanowiliśmy rozwijać klimat w stronę lat PRL. Z biegiem czasu będą pokazywać się dodatkowe elementy dekoracji. Jednym się podoba drugim nie. O gustach się nie dyskutuje.
- brak reklamowanego w ulotkach TV do meczow - TV będzie, postaramy się nawet o rzutnik. W danej chwili były ważniejsze rzeczy od TV. Drugą sprawą jest rozpoznanie terenu, aby dowiedzieć się czy dana forma rozrywki przyjmie się w danym miejscu. Po tych dwóch dniach pracy wiemy, że tak i ruszamy z kopyta aby załatwić wszystkie formalności związane z publicznym odwarzaniem meczy.
- Brak orzeszkow czy paluszkow do piwa - zgodzę się z tym. Dzięujemy za podpowiedź, mamy je już na stanie. Właśnie po to rozmawiamy z klientami, aby dowiedzieć się jakie mają potrzeby i staramy się sprostać wszystkim oczekiwaniom.
- piwa dziwne w smaku (ale to juz kwestia gustu), brak podstawowych piw jak Amber etc. - Piwo Ambr mamy w butelce tak jak wiele innych piw. Na kranach mamy piwa typowo rzemiślnicze z małych browarów
Oczywiście, że nie jesteśmy idealni i jeszcze długa nauka przed nami, ale chcieliśmy stworzyć miejsce spokań dla przyjaciół i znajomych, takie jakiego nam tu brakowało. Może nie jest to Hilton, a zwykły blaszak z meblami z palet, starymi oldschoolowymi krzesłmi i amatorsko zrobionymi światłami, w którym możemy usiąść, spokać się z rodziną i przyjaciółmi, posluchać muzyki i wypić dobre piwo.
Przy okazji chcielibyśmy podziękować wszystkim za wiele miłych i pozytywnych słów i wiare, że ten projekt może się udać. Mamy taką nadzieje i trzymajcie za nas kciuki!
W odpowiedzi na pytanie anonima:
Mamy 8 nalewaków z piwem. W danej chwili lejemy takie piwa jak:
1 Browar Końska Grzywaska Grzywa Kasztanka (amber lagger).
2 AleBrowar Hard Bride (Barley wine
3 "Prosecco" - FRIZZIN VINO FRIZZANTE BIANCO wytwarzane metoda Charmat.
4 Probus Kraft DRYTON (Rye Dry Stout)
5 Browar Zamkowy Cieszyn Cieszyn Pszeniczne
6 AleBrowar Not so scary (New England IPA)
7 Browar PINTA Wesołych Świat 2017 (Christmas Porter).
8 Browar Żywiec (pils).
Jeżeli chodzi o alco mocne to mamy do wyboru
* whisky - Grant's 3 rodzaje, Jack Daniels, Jim Beam, Johnnie Walker, Tullamore, Ballantine's
*Tequile - olmeca silver, gold, sierra silver i gold
* różnego rodzaju likiery bolsa i nie tylko
*malibu
*wódki czyste takie jak: finlandia, stock, żubrówka, żołądkowa gorzka
Jeżeli jest coś na co milibyście ochotę to dajcie znać, a my postaramy się to zorganizować.
Pozdrawiamy
Ekipa Cuda z kija
19
0