CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

roli masz rację te 5 m-cy z moją córcią tak szybko minęły, że mi samej trudno w to uwierzyć :)

ambrozja też myśle że to ciąża- pozytywny test bardzooo rzadko się myli...
myślę że możesz brac d*phaston na podtrzymanie bąbelka ... :)

ambrozja a nie mozesz do swojego gina zadzwonic
podejrzewam ze d uphaston nie zaszkodzil ani nie zaszkodzi jakbys miala brac, nie stresuj sie (wiem ze latwo sie mowi) ale spokojnie jutro idz na bete rano zrob jeszcze tescik i wydaje mi sie ze dolaczysz do szcesliwych:)

cykle mam około 28 dni. d*phaston brałam o 17 dnia cyklu, owulacja byłam w 14 dniu. d*phasto brałam 10 dni, zrobiłam bete (27 dzień) i wyszła negatywnie wiec odstawiłam... a teraz nie wiem czy to odstawienie d*phastonu mogło zaszkodzić... może zacząć szybko brać.. już sama nie wiem... ;/

A w ogóle zapomniałam wam napisać, że właśnie wróciłam od endokrynologa. Wizyta kontrolna za 3 miesiące- tarczyca w normie:)

Roli mi aż trudno uwierzyć, że to już-zaraz mój synek będzie ze mną:) Nie mogę się doczekać:)
Właśnie dzisiaj zauważyłam,że spuchła mi lewa stopa. Do tej pory nie miałam obrzęków;/ Ale przy koncówce ciązy to normalne.

Ambrozja a jak długie masz cykle?

Ambrozja głowa do góry. Mam przeczucie, że jednak jesteś w ciąży. Widocznie za wcześnie było i dlatego wyszło negatywnie:)
Daj jutro znać jak wyniki. Ale skoro test a nawet dwa dały dwie krechy to raczej na pewno jesteś w ciąży:) Trzymam kciuki:)
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Jakie ciuszki wziełyście do szpitala dla dziecka i w jakiej ilości??
Dziś dokańczałam pakować torbe i zgłupiałam:)

jutro rano pojade na bete, wyniki będą popołudniu.. ehh..

Aszi dzis spojrzalam w Twoj suwaczek ze jut tylko 29 dni:) oby szybko latwo i przyjemnie bylo na porodowce

Ana a mi sie wydaje ze dopiero co urodzilas Ale a to juz taki fajny 5 miesieczny bombelek:)

Ambrozja ja nie mam pojecia chyba sama bym sie zakrecila niezle, mam nadzieje ze beta sie myli:)

Ambrozja nie wiem czy beta może się mylić, ale życie weryfikuje wszystko :). Mój gin mówi, ze test pozytywny zawsze świadczy o ciąży, a negatywny nie zawsze o jej braku. Robisz jutro betę?

dziewczyny przed chwilą zrobiłam test...a nawet dwa i wyszły... POZYTYWNIE... czy beta mogła sie pomylić? zaraz zwariuję...

Koraliczek, monitoring oczywiście będzie podczas stymulacji :) Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Teraz tylko czekać na @ i brać się do roboty w nowym, wspomaganym cyklu :)

zonka, ana ma racje... jak owu wystepuje to moze nie warto brac lekow, chyba zeby tylko wspomoc jajniki by bylo wiecej pecherzykow i wieksza szansa na zaplodnienie... ale to i tak powinien byc monitoring przed stymulacja i podczas stymulacji... Nie chce byc madzejsza od lekarza ale ja sie clo leczylam 10 cykli... duzo troche no ale sama chcialam probowac bo na drozsze leki mnie po prostu nie stac...

za stokrotkę też ściskam kciuki:) tyle było postów, że się zgubiłam:))

Roli mi dr w szpitalu powiedział, że raczej chłopiec:) zawsze chciałam mieć synka więc super(mąż też się cieszy, ale jeszcze po cichu liczy na córkę:))
czekam na potwierdzenie na połówkowych bo mój lekarz prowadzący stwierdził, że wcześniej nie będzie spekulował.. u mojej siostry też był chłopiec w 17 tyg na 70%, w 20tyg na 80% a na połówkowych w 23 tyg lekarz stwierdził, że chyba jednak dziewczynka.. więc ja jeszcze się nie nastawiam..
żonka ja też brałam clo i luteinę i dopiero w 2miesiącu połączenia clo i luteiny się udało, przy samym clo też się udało ale straciłam ciążę w 5tyg.. więc może potrzebowałam tej luteiny do wydłużenia 2 fazy cyklu.. wiem, że kuracja lekami i ingerencja w organizm budzi nasze obawy, ale czasem trzeba zaryzykować i zaufać lekarzowi, który ma doświadczenie w leczeniu niepłodności i wie co robi, żeby w końcu zobaczyć upragnione 2 kreseczki, a potem małe bijące serduszko.. ja czekałam na to serduszko 3 lata i decyzja o zaufaniu mojemu dr była najlepszą w moim życiu.. :)
PS nadal trzymam kciuki za bombelkową i ambrozję oby się udało!!!

żonka- no to faktycznie nie wiem czy od razu powinnas zaczynać z clo... najpierw lekarz powinien zalecić obserwacje cyklów, badanie temp, dodatkowo można robić monitoring czy owulacja wystepuje, bo jeśli tak to po co się faszerować tabletkami...
a jeśli jest z nią problem, to warto brać clo, bo naprawdę pomaga, nie zawsze od razu, ale działa :)

aha dzis odebralam wyniki moczu i krwi.. anemie mam dalej i doszlo znowu zapalenie pecherza chyba.. leukocyty 30 liczne bakterie nablonki plaskie i cos tam jeszcze ;/ pasma sluzu czy cos..

Jeeejj ale zescie naprodukowaly w jeden dzien... :) przeczytalam i oczywiscie chyba pomieszalam co kto napisal..

Ania, mnie sie okres spoznial w cyklu w ktorym zobaczylam 2 kreski, a cykl wczesniej chyba bralam d*phaston i on wydluzyl cykl o kilka dni bo za pozno go odstawilam...

Roli, Ana... tak.. ja juz sie po czesci spakowalam na porodowke.. a w piatek mam wizyte i sie dowiem czy ide na oddzial juz teraz czy nie.. oby jeszcze nie bo wole lezec w domu.... i kontrolowac malowanie kacika lozeczkowego i jego pieszczenie... pozatym musze kupic jeszcze to nieszczesne lozeczko.. nie? eh kiedy ja to zrobie.

dziewczyny &&&&&&&&& za te co im sie spoznia, za te co sie stymuluja i za te co czekaja na test... ;** buziaki!!

ana84, tyle że ja się obawiam z tego względu że jakiś czas temu (jeszcze się wtedy nie staraliśmy) wystarczyła sama luteina, żeby doszło do owulacji. Luteiny jakiś czas już nie brałam i teraz oprócz niej przepisano mi również Clostilbegyt i mam obawy czy to nie za duża ingerencja, tym bardziej że sama luteina wcześniej pomagała...

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...