CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

ambrozja haj :)
ja mam PCO, stwierdzone na podstawie obrazu usg i badan w spitalu, jak by cos to pytaj.

Ja miałam podejrzenie PCO, ale to tylko dlatego, że moje pęcherzyki układają się w jakiś tam sposób. Nie mam doświadczenia z tym, bo nikt mi nie powiedział na 100% że mam PCO. To tylko domniemania. ambrozja a byłas stymulowana czy takie pęcherzole Ci urosły same z siebie?
27mm to troche za duży.. skoro miałaś usg przy 21 powinni dać Ci zastrzyk. Pęcherzyki powyżej 21mm mogą przeobrazić się w cysty lub torbiele.

Zazdroszczę regularnych cykli ;)

jeżeli chodzi o długość cykli to jest trudne pytanie ponieważ miałam bardzo nieregularne cykle które trwały nawet 2-3 miesiące... Poszłam do lekarza który stwierdził PCO zarówno po USG jak i po badaniu hormonów (testosteron podwyższony - 109 a norma od 80). Przepisał mi tabletki antykoncepcyjne które brałam od września i powiedział, że w momencie w którym będę chciała zajść już w ciąże tabletki mam odstawić. Odstawiłam - okazało się, że jajniki podleczone i nie widać żeby były policystyczne. Pomyślałam - super!

W pierwszym cyklu byłam na USG - pęcherzyk 27 mm - nie udało się. W drugim cyklu pęcherzyk 23 mm - nie udało się. W tym cyklu nie byłam. Po odstawieniu tabletek mam baaaardzo bolesne owulacje ( tak że chodzić nie mogę). Przypuszczam, że poprostu wcześniej owulacji nie było więc dlatego nie było bóli.
To tak w skrócie moja historia. Trochę się boje ponieważ gin powiedział, że największe szanse na zajście mam w dwóch pierwszych cyklach a potem PCO wróci... teraz mam regularne cykle ale nie wiem na jak długo....

jeżeli chodzi o dzieci, to nie mamy jeszcze ... to są starania o nasze pierwsze dzieciątko:)

Hej:)
Witaj ambrozja - ja niestety w przypadku PCO sie nie wypowiem. Ale trzymam kciuki-3 cykle to jeszcze nie tak długi okres - my tyle staraliśmy się przy poprzedniej ciąży.
Ja w weekend mam dostać @. Oczywiście baaaardzo liczę że się nie pojawi. Każdy dzień czekania wydaje sie taaaaki długi...

Witam Cię ambrozja w naszym gronie:-))

opowiedz nam troszke o sobie..macie juz dzieci? czy cykle masz regularne? jesli chodzi o PCO to nie pomoge..Bombelkowa byla dosc obcykana w tym temacie,ale ost malo sie udzila..ale moze dziewczyny pomoga:-))

ja mam dolegliwosci jak na @..a to dopiero 3-4dni po owu..

hej dziewczyny!
od jakiegoś czasu Was podczytuję, z chęcią dołączę się do Waszego wątku jeżeli pozwolicie :)

dzisiaj robiłam badanie beta hcg niestety wynik 0,5 :( to był nasz trzeci cykl starań .. kilka miesięcy temu ginekolog stwierdził u mnie PCO, brałam tabletki anty i jajniki trochę się podleczyły...

pozdrawiam Was serdecznie :)

Aszi no i luz :) a ja tam wiedzialam ze Ci dadza cos i ze nie bedzie sie czym martwic :D

No to dobrze że powróciłaś cała i zdrowa ;]

Wróciłam:) Dostałam antybiotyk Zinnat 500mg- 2x1tab przez 5 dni. 18-go czerwca idę na kontrolę i ponownie zrobimy posiew.

Aszi spoko koko bedzie ok :p jeszcze miesiąc :) ale moze bezpieczniej jak by Cie ktos zawiozl.. nie na porod wczesniejszy, ale tak ogolnie... No i napisz co z wynikami, co lekarz powiedzial

Hej dziewczyny!
To prawda ja już coraz bliżej finiszu:) Czuje się dobrze- pogoda mi sprzyja:)
W sobotę miałam mały kryzys. Mały tak mnie napierał na brzuch, że nie mogłam chodzić:) ale przeszło...
Dzisiaj idę z tym moim wynikiem posiewu do pani doktor zobaczymy co mi przepisze. Zdecydowałam się jeszcze odwiedzić rodziców w tym tygodniu. Trochę boję się jechać, bo mieszkają 200km ode mnie. Mam nadzieję, że nie urodzę przed czasem:)
Pozdrawiam

Witajcie moje drogie.. napisałam długiego posta i mi go wcieło... zawsze tak jest... w skrócie :P

witam Szymszunia :)

u mnie nuda, dalej leże, łykam dowcipną lutkę, żelazo, magnez i witaminki... czuje parcie cały czas tam na dole... ciekawe co się tam dzieje..

aha podesłałam na maila zdjecia z usg 3d Zosi z 31 tc :)

Miałam coś pisac jeszcze ale jak zwykle zapomnialam, coraz czesciej sie dekoncentruje ;/ wpadne jutro to moze sobie przypomne :P

Aszi jak sie czujesz? ty juz tuż tuż finiszu jestes :)

Dziękuje za przyjęcie, również życze powodzenia ;]

no to i ja z Alunią się meldujemy :P
i slemy fluidki ciążowe ... :)

ja tez 3mam kciuki za egzamin..

testowac bedziemy hoho...jestem w okolicy owu wiec jeszcze troche:-)

nooo to kciuki za egzaminy, za testy ciążowe i za co tam chcecie :P
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej-melduje się w nowym wątku:)

Witam nową koleżankę i bardzo dziękuje za fluidy;)
Dziś prosze o trzymanie kciuków za mój ostatni egzamin na studiach..:)

Kasia na pewno poszła po mamusi, tylko siebie nie doceniasz:)

No to witamy w szeregach :)

Aszi moja Lenka była takim małym wypiardkiem 59 cm i 2920. I jest to dziecko niesamowite i uzdolnione, czasami zastanawiam się czy ona jest na pewno moja, bo taka zdolna:)))).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jeżeli reszta "Staraczek" nei będzie miała nic przeciw temu to z miłą chęcią ? :}

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...