CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Lusiu - już jest :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=454557&c=1&k=160

Ciezarowki, zakladajcie nowy watek!!!! ;)

Rozmawialam z profesorem kliniki nieplodnosci z poznania i powiedzial ze po 6 dniach przy dawce 5000 nie ma prawa juz byc pregnyl w organizmie.

Ok. Po 10 dniach zrobie i bede wiedziala. A jak z beta wyglada?

po pregnylu, ovitrelle nie robi sie testu przez min 10 dni bo falszuje wynik wiem to na 100% oczywiscie u jednych dluzej utrzymuje sie w organizmie a u innych krocej ale moj lekarz z kliniki nieplodnosci mowi ze najpewniej testowac 14 dni po zastrzyku

Tutaj masz ulotkę:

http://leki.urpl.gov.pl/files/Pregnyl.pdf

Według niej może zakłócać wynik testu ciążowego do 10 dni. Zresztą jest to zastrzyk gonadotropiny kosmówkowej, więc wiadomo, że będzie utrzymywał się w organiźmie jakiś czas...

Dziewczyny pomozcie mi bo zwariuje. :( wszedzie czytam o pregnylu ze ma wplyw na test ciazowy. Lekarz i farmaceutka mowie ze absolutnie nieeee!!! Jestem 8 dni po zastrzyku. Testy pozytywne. Mialam pregnyl 5000 j.m.

Ktoras z was dostala pregnyl? Robilyscie testy po jakim czasie?

Koraliczek sa. Przewaznie w tesco. Firma pepino. To co. Czekam do piatku ;( kurde mac... Nie doczekam sie. ;(((((((((

Lusia to są takie testy? Wow , no ale pregnyl... Chyba do 12 dni sie utrzymuje. Kciuki trzymam by tam nadal byly 2 krechy

Stokkrotko nie wiem jak u ciebie w szpitalu, ale u mnie dawali wszystko prócz pieluszek i do pupki kremiku itp, a oliwki nam zabronili używać bo zatyka pory niby i nawilża od zewnątrz a nie od wewnątrz no i zosia tez ma atopowa skore i mozemy używać tylko emolientow.

Przeciez pregnyl bralam :(..... On falszuje wynik....

Zrobilam pre test i tez pozytywny.

Dziewczyny o co chodzi. Kupilam test ktory wykrywa ciaze po dwoch dniach od zaplodnienia. Firma pepino. Zrobilam dwa i wyszly dwie wyrazne ale w 19dc? To mozliwe?....????.?????.

Więc tak - dzidzia ma troszku ponad 2 cm :P Ma duużą głowę :) i silną pikawkę :) Poza tym Są 4 małe - jak to Pani doktor powiedziała kikutki :D znaczy rączki i nózki :P Mój mąż na to spytał: "A czy widać tam może 5tego kikutka ?:D" Oczywiście jeszcze nie było widać :)
Jest ładne ciałko żółtkowe i pępowinka:) Już go strasznie kocham !!!! :D
Mąż stał jak zaczarowany :D
No i teraz tylko podejdę w poniedziałek na wymaz z pochwy :)
Natomiast o zwolnienie nawet nie prosiłam:( Pani doktor mówiła, że od początku nie chciała dawać, bo chciała poczekać na serduszko itd. Ale z uwagi na moje plecy, pogodę i nawracające infekcje pęcherza i mdłości, oraz duże zaparcia, które mogą powodować akcje skurczowe, to ze względu na pierwsze poronienie mam iść na zwolnienie i koniec!
Więc od poniedziałku będę wypoczywać.
Mój szef dostanie zawału - ale trudno ! Ważne że z bejbikiem jest wszystko dobrze :)

No i nie pozostało mi nic innego jak założyć nowy wątek :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=454557&c=1&k=160

Dzięki Koraliczek :-)
no ja tez wchodze w 28 tydzien.. i ta mysl taka natretna od rana.. wlasnie piore pierwsze ciuszki dzieciece, koszule nocne, szlafrok.. kosmetyki dla siebie mam spakowane w kosmetyczce..
dla dzieci co mam wziac z kosmetykow? mokre chusteczki, pieluszki,oliwke itd?

swoja droga kosmetykow typu-szapmon, oliwka jeszcze nie mam:P i musze kupic klapki pod prysznic i takie do szpitala na sale..

maluszki dzisiaj bardzo aktynwe..ja z reszta tez.. ide sie polozyc bo za dobra godzine mamy gosci.. buziaki

Stokrotko ja tez bylam spakowana wczesnie bo juz w 28 tygodniu. No ale mialam skurcze i bylam w szpitalu, nie wiem czy pamietasz. Jak cię to uspokoi to pod pakuj najwazniejsze rzeczy. Alee wszystko będzie ok, zobaczysz, tyle tu kciuków masz ze nie ma innej opcji

Spoko dziewczyny ja juz sie nie będę wyklocac o cos do czego nie warto wracac. Asia zgoda juz, nie wracajmy do tego. Wkurzylam sie i dlatego odpisalam co odpisalam. A tu nie o to chodzi. Jak cię urazilam to przepraszam, nie taki byl zamysl tego. Jak byś cos jeszcze chciala wyjasnic albo cos pisz pw, nie zasmicajmy forum. Pozdrawiam.

Aszi - wyzej napisalam to samo.. zeby sie nie klocic i obrazac..ze forum ma pelnic inna funckje.. nie wracajmy do tego tematu juz..

dziewczyny..obudzila mnie dzisiaj po 6 rano mysl,ze mam sie spakowac do szpitala.. nie wiem sakd taka mysl..nie moge sie wyzbyc tego uczucia..jakis strach we mnie jest.. lek..

czuje sie ogolnie ok.. troche mnie pobolewa brzuch,ale to raczej od sprzatania.. no i maluszki mnie kopia wiec chyba jest ok..a jednak..taka mysl gdzies tam mi zakielkowala i nie chce odejsc..

zaczynam dzisiaj pranie ciuszkow dzieciecych itd- czy za szybko??

milego dnia Wam zycze:-))

u nas mroznie ale piekne slonce:-))

Oj dziewczyny dziewczyny...tracicie czas na głupoty:)
Jedna wyraziła swoje zdanie, inna zrozumiała to inaczej niż ta chciała, zrobiło się niepotrzebne zamieszanie i atmosfera napięta...
Przecież nie o to w tym wszystkich tu chodzi.
Nie kłóćcie się tylko wspierajcie:))

Koraliczku, daj sobie spokój juz. Nie warto. Ciesz sie swoja dzidzia i nie zwracaj uwagi na zaczepki.

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...